• Tablett-missbruk

  Ons 1 okt 2003 23:39 Läst 17648 gånger Totalt 36 svar
  Ons 1 okt 2003 23:39

  Jag sökér er med samma eller liknande problem som jag.
  Jag är "treo-man" alltså beroende av treo. Anledningen till detta är att jag sedan jag var liten haft daglig spännings-huvudvärk. Min mamma och jag har försökt hitta orsaken i 15 år, men nu har jag i princip gett upp. För 10 år sedan låg jag inne på avgiftning för att jag åt 10-20 treo-comp om dagen. Efter denna månads avgiftning fick jag ingen hjälp att stanna borta från tabletter, dock började jag inte med comp igen, utan tar "vanliga" treo.
  Jag tycker att jag har prövat det mesta metoder att få bort min huvudvärk, jag gick på en smärtklinik i ett år, men de hittade ingen orsak och jag blev "utslussad" lite snyggt, för jag var inget roligt fall. Jag har prövat akupunktur, avslappning, massage, men allt jag testar gör att det blir värre, Jag har helspänd rygg och nacke och jag vet att mycket av värken kommer från stressen. Jag orkar inte ta tag det igen, hitta något nytt.
  Träning klarar jag ej av, kommer aldrig iväg och när jag faktiskt tar mig till gymet ett par gånger så rinner det bara ut i sanden.
  För ett par år sedan fick jag tag på en huvudvärks spec på St.Göran, gick dit och fick rådet: Sluta stressa, sluta äta treo och sluta rök, när du gjort de så kan vi ta tag i problemet! Suck.
  Jag vet att ni kommer att svara att det bara är jag som kan fixa hivudvärken, men jag har gett upp tror jag. Idag äter jag -8 treo om dagen. Ibland har jag urusla dagar (har ej migrän) och då överdoserar jag, vilket inte är en hit (inget att rekommendera. Jag vet att det inte hjälper att ta för många treo, men vad gör man. Min m2b är upprörd över mitt beroende eftersom det inte är nyttigt, men idagsläget måste jag ta dem för jag klarar ej vardagen annars.
  Jag hoppas att ni förstår lite av vad jag menar med skrivandet, finns det någon på BT som har liknande problem? Skulle gärna vilja veta hur ni mår och känner er, är ni rädda att vitala organ inte kommer att orka alla gifter? Mina värden är kanonfina, men jag kommer väl att decka när jag fyller 40. (är 30 nu (om en vecka))

 • Signat­ur
  Visa endast
  Tor 2 okt 2003 15:39 #0

  Kom på en sak till. Det är mycket mycket underligt att huvudvärksspecialisten inte hjälper dig med treomissbruket. Prata med denne igen och hjälper han/hon inte dig så kontakta patientombudsmannen.

 • Signat­ur
  Visa endast
  Tor 2 okt 2003 15:39 #0

  Kom på en sak till. Det är mycket mycket underligt att huvudvärksspecialisten inte hjälper dig med treomissbruket. Prata med denne igen och hjälper han/hon inte dig så kontakta patientombudsmannen.

 • Tor 2 okt 2003 16:08 #0

  Det är mycket möjligt att din huvudvärk beror på tabletterna. Vet du exakt vad som finns i TREO? Det är acetylsalicylsyra och koffein. Salicylsyra är egentligen inte någon beroendeframkallande medel, däremot koffeinet är. Vet du hur mycket biverkningar kan man få på långt sikt av att äta TREO? 4000 personer årligen hamnar på intensiven pga hjärt- och kärlkomplikationer orsakade an den typen medel. Man kan även få blödningar, magsår, allergier, tinnitus, förrvirring!!! Jag vet att det är lätt att bara säga "sluta", själv kämpar jag mot nikotinberoende så jag vet vad beroende och abstinens innebär. Jag tycker att du ska ta reda på fakta och söka hjälp!

 • Tor 2 okt 2003 16:50 #0

  Jag läste att du varit hos tandläkaren men jag måste ändå fråga- har du amalgamfyllningar i tänderna? Jag har en bekant som drogs med problem liknande dina och hon blev bättre när de bytte ut hennes gamla fyllningar till plast. Jag håller tummarna för dig och att du skall bli kvitt din huvudvärk!

 • Prince­ss
  Visa endast
  Tor 2 okt 2003 18:01 #0

  SODA

  Det har kanske later dumt men det var nastan "Lite skont" att lasa ditt inlagg eftersom jag inte trodde att det fanns nagon annan dar ute....

  Jag har under 3 ar tagit paracetamol och ibruprofen dagligen. Jag har varit hos ett antal doktorer och undersokt det mesta man kan undersoka.

  Jag borjar forsta hur det fungerar nu och min kropp fungerar sa att om jag stressar (vilket jag gjorde enormt mkt innan brollopet) far jag migran direkt. Sover jag inte ordentligt (ca 7 timmar per natt) far jag huvudvark/migran.

  Efter brollopet foljde 6,5 vecka av somntabletts atande eftersom jag inte sov overhuvudtaget och de hjalpte inte -sa givetvis annu mer huvudvark.

  Doktorn skrev ut CO PROXAMOL (som innehaller distalgesic) som man inte bor ta mer an 3 ggr i veckan. De fungerade sa dar. Fick ngn annan recetpbelags tablett ocksa som inneholl CODEINE som ajg nu efter 1 ar inser att jag inte tal - sa alla krakningar jag hallt pa med kommer darifran.

  Och ja min man ar JATTE ARG pa mig "du maste sluta med tabletterna - du kan inte halla pa sa har for resten av livet -sluta nu!!. Han blir arg om jag tar nagonting nu.

  Till saken hor att jag:

  *ar oerhort halsosam
  *roker inte
  *MOTIONERAR valdigt bra och ofta
  *dricker inte koffein efter 3pm
  *dricker inte mangder med alkohol

  sa varfor dessa huvudvarkar??

  Personligen for mig ar de kombinerade med stress. Definitivt. Nu borjar livet bli lite lugnare nar brollopet ar overstokat och man borjar fa lite distans. Men EN LITEN sak kan nu stressa mig och sa kommer varken direkt och sa kan jag inte sova och sa blir det varre nasta dag.

  Har dock haft en mycket bra vecka nu (ta i tra) och var sjuk skriven forr forra veckan for att kunna sluta med somntabletterna.

  Det ar ett litet h*lv*t*. Men var stark SODA! Var stark! om du ar nere pa 8 treo om dagen - det ar val super bra. Det ar val den maxade rekommenderade dosen pa paketet??

  Om ett tag kanske du kan varva ner till 6 om dagen??

  Lycka till Soda - det kommer blir battre.

  Kram fran P ;)

 • Brumla­n
  Visa endast
  Tor 2 okt 2003 18:15 #0

  Led mycket av spänningshuvudvärk tidigare men lyckades komma till rätta med styrketräning.

 • Tor 2 okt 2003 21:59 #0

  Känner igen mig. Spänningshuvudvärk fast i kombination med migrän. Jag kan inte träna med huvudvärken orkar helt enkelt inte med mer än nödvändigt.
  Har äntligen träffat rätt läkare. Jag vet inte hur du ska göra för att få testa denna behandling men får du chansen så gör det!
  Jag får botox i panna, tinning, käke, nacke och axlar. Och det hjälper. Ingen spänningshuvudvärk fattar knappt att det är sant!

  Låter så otroligt trist att du inte fått hjälp fastän du till skillnad mot mig fått träffa experter flera gånger. Visst alla kanske inte kan hjälpas men det verkar inte ens som de har testat hälften på dig...

 • Tor 9 okt 2003 09:01 #0

  Hej.
  Har du försökt med värmedyna? Om man är har spännigshuvudvärk så kommer det oftast från att man spänner sina muskler i nacke och axlar. Du kan göra en egen värmedyna, sy en avlång kudde 40cm x 20cm fyll den med 2 påsar bovetekorn, (finns att köpa i hälsokostaffär eller konsum.) sen syr du 4 fack, i kudden så inte alla kornen hanmar i en klöl. Värm påsen i micron i 1½-2min och lägg den över dina axlar, jag lovar man slappnar av, och har man huvudvärk så försvinner den. Jag har provat, mina barn har ofta huvudvärk och den försvinner av värmen. Hoppas detta kan hjälpa dig, det är ett billigt alternativ och väl värt att prova, lycka till.

 • Tor 9 okt 2003 11:02 #0

  Kronisk värk är jättejobbigt, oavsett var värken sitter. Jag led av kronisk värk i lederna, och det är precis som Therése säger -- smärtan blir normaltillståndet. Mina läkare skrev ut Cipramil (antidepressiva) till mig, och jag vet inte exakt hur det fungerar, men hjärnan "uppfattar" inte värken på samma sätt. Visst känner man smärta, visst kan man få ont, men normaltillståndet förändras. I samband med bröllopet slutade jag äta Cipramil och jag har inte längre kronisk värk. Jag kan känna av lederna ibland, men inte *hela tiden* som det var tidigare. Det förvånar mig faktiskt att du har varit på en smärtklinik och de inte gav dig möjligheten att äta antidepressiva.

 • Fre 10 okt 2003 10:51 #0

  Jag har testat cipramil. Det ända som hände var att jag fick hjältklappning och torr mun. Suck!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll