• Vovve
    Äldre 2 Oct 16:08
    22989 visningar
    36 svar
    36
    22989

    Tablett-missbruk

    Det är mycket möjligt att din huvudvärk beror på tabletterna. Vet du exakt vad som finns i TREO? Det är acetylsalicylsyra och koffein. Salicylsyra är egentligen inte någon beroendeframkallande medel, däremot koffeinet är. Vet du hur mycket biverkningar kan man få på långt sikt av att äta TREO? 4000 personer årligen hamnar på intensiven pga hjärt- och kärlkomplikationer orsakade an den typen medel. Man kan även få blödningar, magsår, allergier, tinnitus, förrvirring!!! Jag vet att det är lätt att bara säga "sluta", själv kämpar jag mot nikotinberoende så jag vet vad beroende och abstinens innebär. Jag tycker att du ska ta reda på fakta och söka hjälp!

  • Vovve
    Äldre 10 Oct 17:02
    #0

    Soda, hur länge åt du antidepressiva medel? Man måste behandlas minst 2,3 upp till 6 veckor för att överhuvudtaget få smärtlindring! Biverkningarna kan vara övergående, man kan eventuellt pröva äta andra antidepressiva.

    Antidepressiva medel fungerar på två olika sätt: delvis lindrar de "värk i själen". Smärta kan innebära att man blir deprimerad eller själva depressionen kan leda till smärta. Mår själen bättre, mår även kroppen bättre.

    MEN man behöver inte alls vara deprimerad för att få hjälp mot sin smärta dvs antidepressiva medel kan lindra även "ont i kroppen"! Antidepressiva höjer mängden av substanser i nervsystemet som behövs för att våra kroppsegna smärthämmande systemen ska arbeta som de borde. Så de kan ge en "ren" smärthämmande effekt.

    Det verkar Soma, som att du inte hade lyckats träffa en BRA smärtläkare. Har du besökt en Smärtvärkstan? Har du gått på en smärtcirkel? Om du är spänd i nacken har du prövat att klistra en vanlig tejp över ryggen? Om du spänner musklerna kommer tejpen strama åt och detta gör att du kan bli medveten om när och hur du spänner dig. Har du prövat TENS?

Svar på tråden Tablett-missbruk