• Lågprisbudgetbröllop

  Ons 29 feb 2012 21:01 Läst 9684 gånger Totalt 23 svar
  Sirifi­sen
  Visa endast
  Ons 29 feb 2012 21:01

  Vi kommer köra på ett äkta budgetbröllop. VI gifter oss 1 sept o har alltså bara 7 mån på oss att spara. Är vi riktigt duktiga kan vi spara 1500-2000/mån o får ihop en liten slant ändå. Men vi har tur -

  *Inbjudnings-, placerings- o tackkort gör jag själv på jobbet som grafisk designer
  *Kläder fixar vi under studenttiderna (klänning till mig, vit skjorta, svart väst o byxor till honom)
  *Skor blir vanliga kilklackar fr ngn bra sida eller butik snm är lagom dyra. Han använder egna finskor han redan har.
  *Ringarna; min har vi fått i förlovningspresent av svärmor men ska tas in o ändras lite grann. Blir även vigselring.
  Hans är en gammal förlovningsring vi slipar bort gravyren på, lägger på vitt guld o tada - ny ring för dryga 1000-lappen.
  *Festen för kompisarna körs senare under partytält med buffé o vi tänkte bjuda på drickan som vi köper i Tyskland eller Polen. Tälten lånar vi av ngn. Bord o stolar får vi lösa senare.
  *Vigseln o middagen (som far står för för de ca 22 gästerna) är på Wapnö Gård o Slott o kostar oss inget 
  *Tårtan räknas in i middagen o matsedel ska vi bestämma med Slottsköket senare
  *Blommor odlar jag själv o kommer alltså göra bukett o arrangemang själv

  Vad har jag glömt..? Iaf, ngn mer som ska köra på ett lågprisbudgetbröllop? 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-02-29 21:15
  Just ja, det som kommer kosta mest är smekmånaden som vi hoppades på att folk skulle ge pengar till ist för en massa presenter vi inte behöver.

 • Ons 29 feb 2012 21:17 #1

  klart ni fixar det där! Mitt förra bröllop gick på 10 000:- med 82 gäster. Vi hyrde min klänning, köpte hans kostym i studenttider, min bukett gjordes av en lokal blomodlare som band ihop en magnifik skapelse för det hutlösa priset 200:- (300:- gav vi för bukett o 5 rosor), köpte mängder med mat på Willys till buffén, hyrde en folkpark som hade allt porslin o stolar o bord för 800:- (hyrde en hel helg). Vigselförrättaren (borgerlig) är ju gratis, men vi betalade hennes bensin, vi lånade en jättefin amerikanare av en bekant o fd svärfar körde. Farsan är fotograf, så han tog bröllopsbilderna. En kompis skötte grillen, några andra hjälpte oss med serveringen.En kompis fick i uppdrag att införskaffa alkoholen o sen sälja den till självkostnadspris (han gick back, men han bjöd bort det mesta hehe).  Släpade med stereo o dator hemifrån o hade musik därigenom, alla dansade fram till småtimmarna. 
  Det var en riktigt lyckad kväll, alla hade jättetrevligt o det pratas fortfarande om den underbara festen. (Nu är vi iofs skilda, men goda vänner eftersom vi känt varann sen barnsben)

  Ska ni ha borgerligt eller kyrkligt? 

 • MajaSt­ina
  Visa endast
  Ons 29 feb 2012 21:24 #2

  Vi tänkte oxå köra budgetvarianten så gott det går!


  Jag är mitt uppe i planeringen just nu och mailar förfrågan på billig catering här i stan. Vi har inte bokat datum för det hela än, men nån gång i slutet på augusti är det väl tänkt.


  Tänkte nog göra som du och passa på att handla under studentperioden så jag tror inte det blir "riktig" bröllopsklänning för min del...har inte riktigt bestämt mig där än. En väninna köpte en jättesnygg billig brudklänning på Tradera!


  Lokal tänkte vi hyra i mitt samhälle där jag växte upp för mina föräldrar är med i föreningen där så då kan dom fixa bygdegården billigare!


  Presentkort på en resebyrå är ju en perfekt grej att önska sej i gåva! Hellre ett sånt bidrag än brödrostar, glasskålar och annat hemskt man kanske får annars!! Hihi!


  Ringar däremot får vi nog lägga en slant på, dock inga alltför dyra saker. Jag vill inte ha guld för jag använder bara silver. Får jaga runt lite o se vad som kan passa!


  Känner mej lite virrig just nu precis så här i början, men som tur är har jag min bästa väninna till hjälp med planeringen, hon som gifte sig i en Tradera-klänning i fjol! Toppenbra att få tips av henne!!


  Lycka till i din fortsatta planering!!


  Ska bli spännande att kanske få följa dig här!!


  Ullis

 • Sirifi­sen
  Visa endast
  Ons 29 feb 2012 21:52 #3

  MsChevy: VIlket kul bröllop ni fick till på 10 000:- för så många!! Vill man så kan man misann!

  MajaStina: Kolla denna sidan, de har toppenfina o rel. billiga klänningar, www.candiny.se! Kolla gärna bloggen om du vill se vad som händer Glad
  Jag gör än så länge allt själv o är lite virrig jag med Tungan ute Bara varit förlovad en vecka! Vill gärna ha tillbaka ringarna nu så det känns "på riktigt" också. Jag avskyr också gult guld, men nu fick vi en i vitt guld fast jag föredrar silver, men det blir nästan samma färg så jag klagar inte. O med stenar tom! Det jag alltid vairt så rädd för, haha. 

 • Sirifi­sen
  Visa endast
  Ons 29 feb 2012 21:55 #4
  MsChevy skrev 2012-02-29 21:17:13 följande:
  Ska ni ha borgerligt eller kyrkligt? 
  Borgerligt på Wapnö Gård o Slott. Skitcoolt!! Först vigsel i trädgården o sen middag där inne. Inget utdraget, bara 2-4 timmar typ. Sen är det slut. Kanske. Blir nog lite småfortsatt hemma för de som stannar kvar =) Men jag gillar hur bra ni lyckades få till det! Mkt impad Skrattande
 • Tor 1 mar 2012 09:17 #5

  Vi har våra förlovningsringar i silver, har dock inte riktigt kommit på om vi ska ha vigselringar oxå. M2B vill ha det, men vi får väl se vad plånboken tillåter. Men våra förlovningsringar gick på 1100:- för båda, då tog vi vanliga släta o valde en stansning på utsidan o vanlig gravering på utsidan.
  Den stansade texten är "amor vincit omnia", kärleken övervinner allt.   
 • Anneli­e abi
  Visa endast
  Tor 1 mar 2012 10:21 #6

  Hej

  Även här en lågbudget variant :D inget fel i det som jag ser det.

  Vi räknar också med att klara det under 10 000:- med lite hjälp från släkt och vänner i form av arbetsinsatser.

  *Klänning ska syrran hjälpa mig att sy. En dröm i siden, chiffong och vinröda broderade rosor. Ni får se bild när den är klar. Tyg beställt från Tyskland.

  *Kostym inköpes alt frack hyres. Han har inte bestämt vad han vill ha. Vit skjorta finnes.

  *Middag på restaurang mitt i stan som kompisar äger (hade kunnat fixa själv eftersom jag har catering som jobb, men det här är min och hans dag och ingen av oss ska jobba då :D9

  *Stora vackra kyrkan mitt i stan. Blomarr som kyrkan står för.

  *Programblad till kyrkan gör jag själv - arb m sånt i ca 10 år

  *Samma som ovan vad gäller både inbjudan och Bröllopsprogram

  *Blomsterbukett till mig och tärnorna och "kavajblomma" fixar en kompis

  *Tärnklänningarna syr jag själv

  *Skor - kilklack - har redan spanat in ett par med lämplig höjd

  *Skor - svarta sådana inköps till M2B

  *Ringar - beställer vi där vi beställde förlovningsringarna.

  *Transport till middagslokalen - apostlahästarna tror jag. Det är nog inte mer än 100 meter dit.

  *Placeringskorten trycker jag själv

  *Bästa kompisens dotter utbildar sig till fotograf och har lovat fota

  *Vokalister samt grupp till kyrkan - ta da - både min och syrrans döttrar är skolade och sonen kan kompa på sin elgitarr (så länge han inte lirar jimi hendrix). Där behöver jag lite hjälp - förhoppningsvis från er då - jag hörde en fin sång igår på vägen hem i mobilen. En sång från Kristina från duvemåla som gick nånting - "utan dig är jag ingenting" eller ngt sånt. Nån som vet?

  OT - våra förlovningsringar är graverade med "Av hela mitt hjärta" på utsidan och namn/datum på insidan

 • Sirifi­sen
  Visa endast
  Tor 1 mar 2012 10:36 #7

  Härligt vad uppfinningsrika folk är bara man vill Skrattande 

  O nu fattade jag M2B haha Flört 

 • Sirifi­sen
  Visa endast
  Tor 1 mar 2012 10:39 #8
  MsChevy skrev 2012-03-01 09:17:51 följande:
  Vi har våra förlovningsringar i silver, har dock inte riktigt kommit på om vi ska ha vigselringar oxå. M2B vill ha det, men vi får väl se vad plånboken tillåter. Men våra förlovningsringar gick på 1100:- för båda, då tog vi vanliga släta o valde en stansning på utsidan o vanlig gravering på utsidan.
  Den stansade texten är "amor vincit omnia", kärleken övervinner allt.


  Jättefina! Vi funderar så det knakar på gravyren på insidan, vill inte bara ha namn o datum. Funderar på en lite småplojig sak som är en interngrej. Tröttnar vi är det bara att slipa ner o göra om tänker vi. Men vi har inte bestämt än hur vi ska göra. Men jag gillade det latinska ordspråket. Hur mkt får man eg plats med på insidan??
 • ElinFa­lk85
  Visa endast
  Tor 1 mar 2012 10:53 #9

  jag tycker inte att du har glömt något...eller jo kanske en sak, glöm inte att andas =).
  att gifta sig är faktiskt gratis (kostar porto för hidersprövningen dock) och festen gör man ju som man vill. finns inga regler eller måsten. ni gör som vi vill ha det =).

 • Tor 1 mar 2012 10:57 #10

  På insidan står det bara "elsker deg Thomas 8/7 2011" (norska då min sambo är från Norge), så hur mycket som får plats inuti vet jag inte. 
  Vi har ett jättebra ställe som heter Bronsil Guldhuset, som gör mycket av smyckena o ändringarna själva, dvs ofta ett lägre pris. De är så populära att det tom går turistbussar dit. http://www.guldhuset.se/ 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll