• 120530

    Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?

    Amejuli skrev 2012-05-04 00:39:10 följande:

    Ska verkligen hålla tummarna för oss båda nu! ;)


    Ja verkligen! När skall du testa? Jag skall försöka hålla mig tills nästa torsdag 10/5 för då var det 30 dagar sedan jag sist fick mens.


     


    Festen på lördag är min mans födelsedagsfest, så det är bara familj där. Det går inte att lura i exempelvis min mamma att jag går pencillin, det skulle hon vetat :) Lättöl är ett bra tips, men båda våra familjer är väldigt vinintresserade så vi dricker alltid vin till maten. Jag tror att jag skall smyga till mig en alkoholfri fördrink, smutta på ett lite glas vin till maten och sedan lättöl om det blir något efteråt.

  • 120530
    Fiaa skrev 2012-05-07 12:33:57 följande:
    För min del blev det lite ändring i planeringen nu! :)
    Vi hade bestämt oss för att vänta till bröllopet innan vi slänger kartan. Men så åkte vi bort här för en helg sen, sambon glömde min nesicär där borta, innehållande mina piller. Men eftersom jag hade mens den veckan så tänkte jag att "jaja, då är det inte så nog när man ändå inte "kan" göra något!" Sagt och gjort.. När mensen tog slut och jag skulle börja om på nytt, ja då ska man ju börja ta FÖRSTA mensdagen.. Så då blir det en hel cykel utan piller. Räknade ut att nästa gång mensen kommer, ja då är det sen 1-2 v till bröllopet, är det då lönt? Käka piller för 1-2 veckor? Nej, skulle inte tro det :)

    Så så blev det.. Vi får väl köra gummirally och med finskarycket (och inbilla oss att det funkar!)

    Har iaf bestämt mig för att inte ta ett endaste test innan bröllopet..

    Lycka till allihopa! Längtar tills vi också får börja försöka "på riktigt" ;))

    Så kan det gå, då är det nog "meningen" att ni skall sluta nu iaf! När är er bröllopsdag?


     


    Idag är det 27 dagar sedan jag senast fick mens. Så jag väntar och hoppas! Om det inte hänt något innan fredag tänkte jag testa då... Har på något sätt fått för mig att det inte blev något denna gången, det känns bara inte så. Eller rättar sagt, allt känns som vanligt. Men liiiite hoppas jag ju ändå...

  • 120530

    Usch vad jobbigt det är att vara oventande... Idag är det 28 dagar sedan jag senast fick mens. Har absolut ingen koll eftersom jag ätit cerazette och slutade för 2 månader sedan. Fick mens 30 dagar efter att jag tog sista pillert. Skall försöka hejda mig ifrån att testa några dagar till, hoppas ju! Försöker ställa in mig på att det kan ta tid och att det är onödigt att köpa/slösa på graviditetstest... 

    Har någon slags mensvärk nu så jag tror inte det blev något denna gången :(  

  • 120530

    Mensvärken ljög inte, idag kom tant röd :( Skit också, har aldrig blivit så sur på den som nu! Vi får försöka och hoppas nästa månad igen.


    Vi fick en hel del champange i bröllopspresent som vi inte hunnit dricka upp ännu. Skall försöka vända detta till något positivit genom att dela en flaska i helgen! Hoppas det tar sig innan champangen är slut, tror att vi har fyra flaskor så det blir fyra månader ;)


     


    Amejuli:Håller tummarna stenhårt för dig!

  • 120530
    Linda L skrev 2012-05-10 13:07:36 följande:
    Red, va trist. men sånt här tar ju sin tid :) lycka till.
    Har slutat med cerazette i höstas och fortfarande ingen bulle i ugnen. nu senaste månaden har vi försökt på riktigt, försökt räkna lite, och nu hoppas vi på att det inte kommer tjejgrejjer nästa vecka ^^
    {#emotions_dlg.flower}

    Håller tummarna för dig också då :)


     


    Är det någon annan som upplevt att de fått värre mensvärk efter att de slutat med cerazette?

  • 120530

    Tack för många svar! Det verkar ju vara fler som upplevt samma sak... Jag hade riktigt hemsk mensvärk när jag var 16-17 och det var faktiskt en av anledningarna till att jag började med p-piller. Det mildrades då. På den tiden mådde jag väldigt dåligt 1 dag, men nu har jag haft riktigt ont i 3 dagar... Dessutom vill jag undvika värktabletter eftersom jag hört att det kan påverka chanserna att bli gravid.


     


    Hoppas det blir som för snowstars så det går över efter några månader, eller att jag är gravid då :)

  • 120530

    Nu har det varit tyst här länge! Hur går det för er andra? Det var ju några som väntade på att testa, var det Amejuli?


     


    Jag borde få ägglossning någon gång i nästa vecka, så kommer nog börja försöka lite mer strukturerat (om man kan kalla det de ;) ) och testa med stickor till helgen.

  • 120530
    LindaP87 skrev 2012-05-16 22:33:19 följande:
    Här blev det inget iallafall... Hur går det för er andra?
    Tråkigt! Håller tummarna för nästa gång! Hur länge har ni försökt?
  • 120530
    Linda L skrev 2012-05-16 22:44:39 följande:
    jag har ont i magen och lite pms så det är ju inte bli nåt här heller. Rynkar på näsan ska komma tjejgrejjer nu i dagarna enligt kalendern så man hoppas ju fortfarande........
    Hur gick det för dig?!
  • 120530

    Skönt att inte vara ensam! Hade såklart varit ännu mer hoppfullt om någon blivit gravid men det kommer förhoppningsvis snart :)


     


    För mig blev det ju inget sist och nu borde jag få ägglossning vilken dag som helst. Testar med stickor varje morgon men "försöker" dessutom varje dag nu för som jag förstår det har man ganska bra chans dagen innan ÄL också? Om dagarna blir exakt som sist får jag ÄL på fredag. Att en månad skall vara så lång!


     


    Linda P87: Håller med om att man gått och oroat sig förrut över ett missat p-piller och sedan när man läser på så är risken/chansen inte så stor! Lite som det där "Hur fan kan skogsbränder uppstå när det är så djävla svårt att tända i en braskamin"....

  • 120530

    Fortfarande inte uslag på stickorna... Förra månaden blev det på dag 17 och idag är det dag 16, så jag får vara glad om det inte blir senare. Iofs vore det ju praktiskt om det var samma alla månader. Hoppas, hoppas det blir imorgon, annars måste jag köpa fler stickor.

  • 120530
    dropin skrev 2012-05-24 15:25:49 följande:
    Hoppar in lite sent i tråden så jag vet inte riktigt vad ni har kommit fram till med "hur lång tid det tar". En kompis till mig hade inte tänkt bli gravid och tänkte som alla andra typ: Jag har ju alltid knaprat p-piller, så jag lär ju ha lite "p-piller bromsning" även ett tag efter att man slutat. Hon hade inte haft tid att skaff anya piller och trodde som sagt ett par veckor ska väl vara lugnt å ha sex utan att fundera på om man blir gravid. Så var det inte. :) Nu är hon gravid (och glad för det) och som sagt, för hennes del gick det trots piller knaprande i 5 år att bli gravid redan efter 2 veckor. Det kan gå fort, men det kan lika gärna ta lång tid. Så håll ut alla som vill bli på tjocken där ute. Själv räknar jag ner inför förlossning i slutet av Juli. :)
    Grattis till bebisen i magen! Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?
  • 120530

    Inget utslag på ÄL-stickan idag heller... att det skall vara så segt! Läste att en del kvinnor bara få ägglossning varannan månad, hoppas verkligen inte att jag ä en av dem :(

  • 120530

    Idag gav det äääntligen utslag, på dag 19! Nu får vi ligga i som LindaP87 säger, vi började faktiskt redan imorse :)

     

  • 120530

    Nu är det bara till att vänta... Tråkigaste delen! Att en månad skall vara så lång...

Svar på tråden Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?