• 120530

    Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?

    Jag har ätit p-piller i 10 år nu. Gifter oss 25/2 och åker därefter på 2 veckors bröllopsresa. Direkt när vi kommer hem kastar jag kartan :) Vill inte vara gravid mitt i planeringen eller på bröllopsdagen. På resan vill jag inte strula med mens om den nu skulle komma igång så fort, men sedan finns det inga hinder. Hoppas det tar sig fort, längtar jättemycket efter barn!


     


    Vet ni om det är ärftligt att ha lätt för att bli gravid eller ej?

  • 120530
    gbg2012 skrev 2012-02-02 22:52:48 följande:
    Jag har inte planer på att skaffa barn nu, vill ha ett jobb först inom det jag är utbildad till. Men så tänker jag på åldern. Fyller 28 nu i maj, vi gifter oss 2 juni. Innan jag får jobb kan ju dröja, är sugen nu känner jag! Eller efter bröllopsresan som kommer vara till vintern. Sedan kan det ju ta ett år innan man blir gravid med första och sen vill jag ju ha två barn...helt plötsligt är jag bra bit över 30.

    Har precis fått en trea, det är bara jobbet som fattas nu!! Nackdelen med att vara högskoleutbildad inom ett område där det kan dröja år innan man får en fast tjänst. Inser ju nu att jag borde börjat plugga lite tidigare.

    alla ni som är gravida/vill bli gravida hur tänker ni kring jobb och sånt? hur gamla är ni?

    Varför kan man inte bara fokusera på bröllopet. =)

    Jag är 28 och mb2 är 30. Vi är båda högskoleutbildade och har fasta jobb inom våra yrken, har jobbat några år båda två. Villa på 200 m2 med trädgård på västkusten är också införskaffat, så vi tycker att allt är på plats :)


     


    Jag hade nog inte fixat att både planera bröllopet och fundera på barn, så jag är nöjd med vårt beslut att vänta.

  • 120530

    Jag äter cerazette och har ingen blödning alls. Vet ni om man fortfarande bör ta färdigt en karta då?

  • 120530

    Idag åt jag första pillan på min sista karta.... Kändes lite stort där jag stog ensam i badrummet 06.15 :)

  • 120530
    Niini skrev 2012-02-13 08:45:17 följande:
    Grattis :) Blir det aktivt försökande efteråt?
    Vi kommer nog börja med att se vad som händer några månader. Det är kanske bra att låta kroppen vänja sig av vid p-piller ett tag, jag har ju ändå ätit dem i 10 år :) Så det känns lite onödigt med att börja med något stressigt "försökande" direkt! Men har det inte hänt något till sommaren kommer jag nog börja räkna dagar mm. Hoppas att det inte behövs och att det bara sker!
  • 120530

    Hur går det för er andra här?


    Nu är det drygt två veckor sedan jag åt min sista pilla. Jag har forfarande inte fått mens men jag har haft mer eller mindre mensvärk sedan dess. Nu när vi väl har "börjat" vill jag ju bara att kroppen skall komma igång så fort som möjligt!


     

  • 120530

    Fortfarande ingen lingonvecka... men så har vi ju försökt också... Och mensvärken har liksom gått över. På lördag skall vi på påskfest så jag tänkte göra ett test dagen innan för säkerhets skull för att utesluta att jag är gravid innan jag dricker alkohol. Jag tror inte det för det skulle ju vara för bra ( för fort) för att vara sant, men ni kan väll hålla tummarna för mig :)

  • 120530

    Uppmuntrande att höra att det faktiskt finns ganska många som det gått snabbt för! Fortfarande ngen mens och imorogn bitti skall jag prova...


    Har aldrig trott att det skulle gå så fort men nu kan jag ju inte låta bli att hoppas lite...

  • 120530
    Linda L skrev 2012-04-07 13:34:59 följande:
    Hej, mycket intressant tråd.. skönt att veta att man inte e ensam. slutade med cerazette i höstas och har fortfarande inte blivit bebis. Har inte räknat dagar men funderar på att köpa en såndär monitor från clearblue, som dom gör reklam för på tv! nån här som provat den?? Önskar er lycka till!!
    Hur lång tid tog det innan du fick tillbaka din mens? Har fortfarande inte fått min. Det har iofs bara gått 5 veckor men nu blir man ju så otålig...

    Har också tittat på monitorn, men tänkte nog prova teststickor i första läget om det dröjer några månader. De kostar ju inte alls lika mycket, ungefär som graviditetstest. Fast det beror ju iofs helt på hur länge man måste försöka, många stickor blir ju tillslut en monitor.
Svar på tråden Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?