• 120530

    Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?

    Rosi skrev 2012-04-09 16:10:50 följande:

    Man kan ringa barnmorskan å få något piller som sätter igång mensen... så ring och hör vad de säger..


     


    Om det inte kommit efter ytterligare en månad tänkte jag ringa för att höra lite om det finns något man kan göra. Tack för tipset :)


     


    Red: gud va kul att jag hittade dig i den här tråden, vi har följts åt i vinterbrudar med samma datum för den stora festen. Kul att ni har börjat eran väntan på barn. Är det den första?
    Min man hade gärna gjort som er att slutat med p-piller direkt vid bröllopet. Men jag vill inte vara gravid när vi åker iväg på bröllopsresa i oktober/november. Så vi kommer vänta tills dess. Känns dock konstigt att hämta ut nya piller då mina tar slut i slutet av maj =(

    vi va och tittade på ett hus direkt veckan efter bröllopet och förra fredagen skrev vi på kontraktet så nu känner vi oss redo för en familj =)

    stort lycka till på eran väg mot barn.




    Hejsan! Ja, den tråden har tyvärr dött ut lite. Tänkte lägga in lite bilder och berätta om vår dag när jag fått bilderna av fotografen vilket är på torsdag. Får se om någon finns kvar och kan läsa :)


    Det blir vårt första, förhoppningsvis :) Vi väntade också till efter bröllopsresan, för att jag inte ville riskera att få mens på solsemestern. Fast så här i efterhand hade jag ju inte behövt oroa mig för det.

  • 120530
    Amejuli skrev 2012-04-09 21:03:34 följande:

    Åh, spännande tråd! :) Var längesen jag hängde här då jag blev gift förra året, men kan inte låta bli att titta in ibland. Min karta är det endast fyra piller kvar på nu. Sen är det slutknaprat. Jag hoppas på det bästa och får väl återkomma om det hinns med innan tråden ebbar ut. :D


    Håller tummarna för alla er andra som längtar!


    Håller tummarna för dig med :)
  • 120530

    Jag år mitt sista piller 12/3 och fick mens (för första gången på 12 år) 11/4 så det kändes bra att det "funkade" direkt igen. Nu väntar jag på ägglossning och testar med stickor varje morgon, hoppas de gör utslag snart så vi kan börja försöka..


     


    Roligt att läsa om fler som försöker och hoppas :)

  • 120530
    Amejuli skrev 2012-04-24 21:38:11 följande:

    Åh vad spännande!! :) Vad skönt att det verkar komma igång med en gång! Jag är på dag 9 i min cykel nu och ska snart börja testa med stickor. (Fast min senaste blödning var ju den vanliga "mensliknande" blödningen som man brukar få när man äter p-piller och inte en riktig mensblödning. Men provade ju som sagt att hålla upp en månad i höstas och då hade jag ju ägglossning direkt 15 dagar och sen en riktig mens i vanlig mens i efter det i tid efter den första mensliknande blödningen, så jag hoppas det kan bli så även denna gång. Pirrigt!!!)


    Hoppas nu att vi inte behöver vänta för länge och hinner bli alltför oroliga!:)


    Då är vi i samma fas du och jag :)


    Jag är på dag 15 i cyklen och har testat sedan dag 9 men fortfarande inget ulsag... hoppas det kommer snart! Hur vet du om det är en "mensliknande" blödning och inte riktig mensblödning?

  • 120530
    Amejuli skrev 2012-04-25 15:40:56 följande:

     


    När man äter p-piller får man ju ingen ägglossning. Därav ska man egenligen inte kalla detta för riktiga mensblödningar och man brukar därför ibland kalla det mensliknande blödning. Men det är ju mest för sakens skull. Många kallar det ju mens ändå.


    Så om man tar en karta med 28 piller (där 7 är sockerpiller då man får sin mensliknande blödning) så blir ju blödningen i den sista kartan (när man gått över till sockerpillren eller som en del gör, har sina pillerfria dagar) så är ju det en mensliknande blödning och inte en riktig mens där man stöter ut ett ägg. Blev kanske lite krångligt förklarat men hoppas du förstår. Sen därefter när man inte äter piller får man ju sin vanliga mens om allt flyter på.


    Men min senaste blödning var liksom i slutet på kartan varför det var en så kallad mensliknande blödning. Hoppas jag inte rörde till det. :-P


     


    Vad roligt att vi ligger lite lika. Du behöver säkert inte oroa dig. Tidigare när jag testat med stickor så fick jag ägglossning dag 16. (Hann bli lite orolig eftersom jag också började testa dag 9 trots att jag vet att min egna cykel är lite utdragen när jag inte äter piller, men man vill ju inte missa det liksom.) Hoppas du får ett positivt snart. Dag 10 för mig nu och tänkte börja testa imorn.


    Riktigt piirigt det här!! Håller tummarna för oss båda!! :)


    Aha, du menar så! Tack för svaret :) Jag åt cerazette och fick aldrig några blödningar. Den blödningen jag fick 5 veckor efter att jag tog sista pillret måste ju varit "äkta". Idag är det dag 16 och fortfarande ingen utslag med stickorna... Skall nog försöka att inte tänka på det och som ni säger ovan försöka ha sex var 2-3 dag utan att räkna.

  • 120530

    Idag blev det äntligen utslag på stickan... dag 16 alltså! Då får vi se till så det blir både fredagsms och lördagsmys och sedan hålla tummarna!

  • 120530
    Amejuli skrev 2012-04-30 11:53:03 följande:

    Åh, idag fick jag utslag på ÄL-stickan, dag 15... Glädjande att maskineriet verkar fungera, och spännande!! :)


    Hoppas ni andra har lyckan med er nu! Kram!


    Åååå vad kul! Då håller jag tummarna för digGlad

    Jag går liksom och väntar nu... Vi skall ha fest på lördag och det är nog för tidigt för att testa. Hur gör ni andra med alkohol, kan man dricka dagarna efter äl men innan man kan testa med grav.test? Det är svårt att smyga med att vara alkoholfri när man har fest hemma hos sig själv, man kan ju liksom inte säga att man skall köra... 
  • 120530

    Så tråkigt det är att vänta! Nu är det 6 dagar sedan jag hade ägglossning... vill att tiden skall gå fortare så jag kan testa. Sedan kan jag antingen vara glad eller försöka igen, just nu är det bara vänta som gäller...

  • 120530
    Monica89 skrev 2012-05-03 08:58:36 följande:
    Har bara två kartor kvar nu! Sen så börjar spänningen!
    Tanken på att man kanske har en liten bebis nästa år är både underbar men samtidigt lite skrämmande :)
    Svärföräldrar pratade om att vi skulle resa till USA med hela hans familj om ett år och frågade om vi ville hänga med, bara att le och säga att de vill vi och hoppas de väntar ett tag med att boka :)

    Det är likadant för oss! Min pappa fyller 60 nästa år och vill bjuda hela familjen på en resa, vi får också försöka förhala bokandet. Samtidigt som jag hoppas av hela mitt hjärta att vi snabbt skall bli gravida så kan det ju tyvärr ta tid, och då kan man ju inte avstå alla resor och aktiviteter för att "jag kanske kommer att vara gravid/ha ett spädbarn" då.


    Vi har bokat en resa till London i november, och skulle jag bli gravid snart är det kanske lite väl sent att flyga. Men den som lever får se och isf får vi ju avboka. Man kan ju aldrig gissa hur man kommer att må heller.

  • 120530

    Hur gör/gjorde ni andra med alkohol medans ni försökte bli gravida? Efter mens och innan ägglossning spelar det ju ingen roll men mellan ägglossning och mens (eller förhoppningsvis inte)?Det är inte det att jag dricker några mängder eller att jag måste dricka, utan mer att det är svårt att avstå helt utan att någon märker det. Och eftersom jag ännu inte är gravid tror jag att jag hade blivig gansla ledsen om folk frågat och insinuerat...

Svar på tråden Ppiller, hur lång tid tog det till graviditet?