Inlägg från: caruba |Visa alla inlägg
  • caruba

    Oktober 2012

    Nu är Strand Hotell i Arild riktigt bokat. Nu är är det på riktigt. Mina föräldrar älskade hotellet vilket kändes riktigt bra.

    Nu gäller det att hitta en "vigselförättare" (fast vi är ju egentligen gifta så jag vet inte riktigt hur vi ska lösa den biten. ;0) )
    Kläder: Min mor har ett antal gånger sakt de senaste veckorna, - Du ska väl ha en vit klänning, varav jag försökt förklara henne att det inte riktigt var min stil. ;0)
    Ringar: Gud va ska man välja och varifrån.. Svårt...
    Och så plats för vigslen, både en plan A och en plan B då vi tänkt "viga" utomhus.

    Inbjudningar och dylikt har vi i stort sätt bestämt. Festprogramet ska vi göra med våra toastmasters hade vi tänkt oss. (Toastmasters med guldkant kallar vi dom då dom kommer vara våra allt i allo)

    Gästlistan är inte riktigt hundra. Vi tänkte nog dock ha en A och B lista även där. ;0)

    Till sist är det väl fotograf.. Ja.. Vi känner en som tar riktigt bra bilder. Vi kommer nog välja honom om han vill. Som tack tänkte vi bjuda honom på bröllopet och ge honom en riktigt snygg hemsida till sina bilder... Men det är inte riktigt bestämt.

    Spännande tider.. Hur går det för er andra?

  • caruba

    Åh så tråkigt Tokig. Var var det för lokal ni kollade på?
    Vi kunde inte få ett bättre bemötande Strand Hotell, Kaffe och kaka medan vi diskuterade,
    vi fick se en del av rummen som vi inte sett innan.. Verkligen tillsmötagående var dom. Men ni gör rätt i att inte ta det stället. Vad är det ni vill ha av lokalen/resturangen så kanske vi kan hjälpa!

  • caruba
    Tokig skrev 2012-02-19 22:03:25 följande:

    Vi skulle verkligen vara helt sjukt tacksamma om ni vill hjälpa oss med tips om härliga ställen.

    Vi kommer bli cirka 90 vuxna personer (vet ännu inte hur vi ska göra med alla barn) Det som är viktigast för oss är att det blir en bra stämning och att det inte är för stort ställe. Och att alla har möjlighet att bo över. Vi vill gärna umgås både kvällen innan och dagen efter bröllopet. En bra kompromiss mellan klassiskt elegant men ändå personligt och mysigt....

    Det får gärna ligga i nordvästra skåne (Landskrona, Helsingborg, Lund, Malmö, Ängelholm, Båstad etc.) men det är inte hugget i sten. Rätt ställe är viktigare än platsen. Vi har anknytning både till Jönköping, Stockholm och Uppsala också.

    Det får gärna vara nära till vatten... att kunna bada badtunna/bastu eller nåt liknande kvällen innan eller på natten vore magiskt. Men det kan vara andra "extra"grejer också. T ex om stället har en relaxavdelning eller något sådant så kan det ju bli en mysig "kvällen-innan". Eller om det ligger mitt ute på landet med allt vad det innebär...


    Vi är verkligen väldigt vaga i våra önskemål. Men vi vill inte behöva ordna nåt själv. Alltså ingen tom lokal med catering. Detta är framförallt eftersom vi mest troligt kommer att resa till platsen för vårt bröllop, då är det skönt att inte behöva fixa något. Men vi vill ändå hålla nere priset så mycket som möjligt. Eftersom vi är så många så blir det väldigt mycket pengar ändå.


    Vi ska ha ett liveband så det bör finnas plats för det och gärna något extra rum där man kan gå undan och prata (tänker på våra äldre släktingar.
    Här är några ställen vi gillar:
    Strand Arild hade varit perfekt, vi älskar stället och vi gillar verkligen kapellet men det är som sagt för litet.
    Ni får gärna tänka utanför boxen, alla förslag/tips uppskattas.
    Kom till att tänka på www.skanetranas.com/ men kom på så fort jag såg hemsidan att det inte alls passade.. (dom har en pdf-fil med priser etc som jag kan maila dig om du vill) Men jag fick dåliga vibbar av dom.  =0(
  • caruba
    Tokig skrev 2012-02-22 11:51:26 följande:
    Har bokat möte med tre ställen till helgen... så bara att hålla tummarna för att något funkar.
    håller tummarna för er. =0)
  • caruba
    Tokig skrev 2012-02-22 13:24:19 följande:
    och jag måste berätta... igår kom ändtligen min postavi med mina brudskor :) Så idag kan jag äntligen hämta dom. Om de pasas roch är rba så kan jag äntligen ta mått för min brudklänning. Förhoppningsvis något som funkar åtminstone.

    Har hittat ett band vi vill ha och en fotograf också men vi kan ju inte boka eller göra nånting pga lokalen. Har ju inte ens spikat ett datum så vi kan inte göra våra save-the-dates eller inbjudningskort.

    Men vi har förberett en hemsida ändå... snacka om att vi gör allt omvänt. Man kanske borde börja med att sätta ett datum :)
    Vi har fixat med en hemsideadress, men har inte börjat med den. Dock hade vi tänkt oss att den skulle vara färdig när vi skickat save the dates magneterna. Så vi har att göra. ;0)
    Dock har vi en blogg til dom närmaste. Dvs våra föräldrar, toastmasterna och en av mina närmaste vänninor.
  • caruba
    Pyttsan skrev 2012-02-22 21:30:15 följande:
    Var gör ni hemsida? Har aldrig gjort någon och vill bara ha en enkel, men framförallt med länktips på boende, flygbolad, båttidtabeller etc. Och förhoppningsvis kan gästerna hitta varandra för att samåka via sidan också, har jag tänkt. 

    Det måste ju finnas någon enkel mall..?

    Skulle så gärna göra en finurlig save the date, men vi kommer aldrig att hitta tiden att göra nån tjusig film. Ingen av oss har nånsinn klipp film. Är det svårt?

    Håller tummarna för att ni hittar ert ställe i helgen!Glad 
    Det ända jag vet är att det är med jombla/jumbla eller vad det heter.. Kommer veta mer snart. ;0)
  • caruba
    caruba skrev 2012-02-23 10:35:03 följande:
    Det ända jag vet är att det är med jombla/jumbla eller vad det heter.. Kommer veta mer snart. ;0)
    Ursäkta det heter Joomla. ;0)
  • caruba

    25 magneter beställda och det blev 200 kr med moms och frakt. Visitkortstorlek.


  • caruba
    Pyttsan skrev 2012-02-26 19:14:48 följande:
    Åh, vad roligt!! Solig

    Caruba: Vart ju snyggt det där! Vi funderar fortfarande hur vi ska göra, men jag tror save the date får bli nåt per mail bara för vår del. 

    joomla, vore ju väldigt kul, vi bor nämligen i en kommun som heter Jomala, men på dialekt är vi joomlabor. Skrattande 
    Det är ju enklast att skicka via mail. Vi kan ju säga så att släktningen som bor i asien just nu kommer bara få bilden över mail. *skrattar*

    Ni som är intresserade kan ju läsa om joomla här; www.joomla.org/ .
    Själv tycker jag den verkar lite rörig, men jag antar gubben vet vad han gör. ;)
  • caruba
    Tokig skrev 2012-02-28 08:16:01 följande:
    Jag tog mått och beställde mina klänningar igår... läskigt! hoppas det blev rätt. Framförallt längden. Jag ska ju ha en helt i spets. Går ju inte att lägga upp om det skulle vara fel... då blir det till att ändra skor och det går ju. Men hoppas det blir bra... nu blir det några månaders väntan.
    Vi borde oxå beställa kläder nu. Men vi får vänta tills jag börjat jobba igen. (är säsongsanställd och börjar igen om mindre än en månad)

    Vad ska det bli för klänning? =0)
Svar på tråden Oktober 2012