• brolencarlsson

    Recepttråd för oss som ska göra egen buffé :0)

    Jag och min blivande ska ha buffé på vårat bröllop.

    Vi har tänkt oss en buffé med kassler, rostbiff, färskpotatissallad(vinägrette/crämig) och även potatisgratäng vill min blivande ha.
    Sen kommer vi ösa på med div exotiska frukter, sallader och olika röror. Baguetter och foccatia mm

    Ost och kex kommer det bli oxå.

    Så ös på med olika recept nu flickor...kanske man får lite tips!!

    Jag har en jätteenkel och god olivröra som jag ska göra.
    Man kan äta den som den är eller på ett gott bröd!

    En del gröna oliver
    En del svarta oliver
    Några soltorkade tomater

    Mixa allt till en grynig massa och det är klart! :0)

    Man kan med fördel göra den dagen innan om man vill.
    Den är jätteuppskattad av flera av våra gäster.

    Nån som har ett gott recept på potatissallad med färskpotatis så får den gärna hojta till :)

    Nån som vet hur man ska räkna med potatissalladen o poatisgratäng till alla. Om vi är 50 pers på festen

    Om man gör både vinägrett och vanlig potatissallad och potatisgratäng.
    Kan man tänka 20/20/20 portioner då??? Eller blir det för lite tror ni???

    Kram Madde

  • Svar på tråden Recepttråd för oss som ska göra egen buffé :0)
  • Beautiful Disaster

    Det vi hittills har bestämt är:

    Rostbiff
    Rökt skinka
    Tjälaknöl
    Potatissallad
    Potatissallad med fetaost och soltorkade tomater 

  • Bröllop201187
    Gravad lax  Gravlaxsås Ägghalvor Kokt potatis Potatisallad Inlagd sill Stekt inlagd strömming Varmrökt lax Kallskuren grillad kyckling Jansson Räkor färska oskalade Pastasallad, fetaost, rödlök, parmaskinka. Brie och olika ostar kex Grönsallad Olika dressingar Köttbullar prinskorv Kallskuren grillad fläskfilé Torkad rökt renkött Marinerad Parmesanost Oliver Soltorkad tomat Rostbiff Foccacia hembakat Fetaost Olika frukter vattenmelon honungsmelon jordgubbar kiwi
  • helsingebrud

    Förrätten kommer vi servera minglande till välkomstdrinken

    Vi kommer ha
    1 olika snittar, ( tunnbröd med lax o pepparrot, röktkött och philadelphiaost, samt bara med havssaltatsmör)
    2 tandpetsmat ( köttbullar, ost, skinka, oliver, mm på tandpetare )
    3 sushi
    4 grönsaksstavar med dipper

    Som Huvudrätt kommer vi ha buffé

    1 Tjälknöl
    2 Marinerad fläskfile
    3 Kassler eller rostbiff
    4 Inkokt lax

    Till detta kommer vi servera

    5 Västerbottenostpaj
    6 Potatissallad
    7 Potatisgrattäng
    8 Grönsallad med feta och oliver 

    Såser till kommer vara

    9   Hummus
    10 Tapenade
    11 Tzatziki
    12 Kantarellsås
    13 Beasås

    vi kommer också servera bröd till

    Senare på natten har vi tänkt servera Janzons frestelse

    På söndagen kommer vi ha brunch med presentöppning
    Då kommer vi äta alla matrester från fredagens grill och surströmmingfest, samt från bröllopsmiddagen

  • forceprincess

    Hej!
    På mitt jobb brukar vi beräkna 100g potatis/ person. Men nu när du ska ha buffé räcker det nog med 80g, bara för att vara säker att det räcker. När potatissalladen är färdig blandat med allt annat gott man vill ha i bör du ha minst 2,5dl/ pers på en buffé.
    Personligen tror jag inte att det räcker med 20/20/20 som du skrev. Tror snarare att den krämiga potatissalladen kommer gå mer än den franska (vinigrette) och gratäng tackar nog inte många nej till.

    Jag har ett supergott recept på fransk potatissallad Glad
    10 port
    Dressing:
    1 msk dijonsenap (smaka och tillsätt mer om så önskas)
    1 dl rapsolja
    1 dl kokt vatten
    salt och peppar efter smak
    hackad persilja
    Blanda ihop alla ingredienserna och låt svalna till ljummet.

    1 kg kokt potatis (om det är nypotatis är de godast att lämna skalet på)
    2 st finstrimlad eller finhackad rödlök

    Tärna potaisen och hacka löken. Häll över dressingen medans det fortfarande är ljummet. Låt dra tills nästa dag eller 2 dagar innan. (Det blir inte lika gott om man gör det samma dag)

    En extra krydda som är gott är allt blanda i lite ruccola när salladen kallnat.

    Lycka till! Skål

  • helsingebrud

    åhhh, det lätt supergott
    den tror jag att jag kommer stjäla !!Solig

  • brolencarlsson
    wiii skrev 2011-05-05 18:38:58 följande:
    Vi ska göra egen buffe!
    Det blir:

    Bröd med basilika 
    Laxrullar med färskost
    skinkrullar med färskost
    lax och räkpaj
    potatisgratäng
    kikärtssallad
    vanlig sallad
    några olika kalla såser
    rostbiff
    Kallrökt skinka
    mozzarella
    brie
    smördegsrullar med fetaost

    Hm, det var nog allt tror jag :)
     
    Vad smarrigt :)
    Vad har du i kikärts salladen???
  • wiii
    brolencarlsson skrev 2011-05-06 13:15:20 följande:
    Vad smarrigt :)
    Vad har du i kikärts salladen???
    Creme fraiche, rödlök, skivade rädisor, salt och peppar, och så kikärtor då också :)
  • Jossis81

    Jag har recept på en supergod kall skaldjurspaj!
    Vanligt pajskal som man förgräddar.
    Sen blandar jag cremefraiche, majonäs, chilisås, räkor, kräftstjärtar, crabstick och purjolök, salta å peppra. Brukar ta efter tycke och smak. Lägg på röran på det kalla pajskalet.
    Väldigt god och perfekt då man kan förbereda allt!

  • wiii
    Jossis81 skrev 2011-05-06 15:10:00 följande:
    Jag har recept på en supergod kall skaldjurspaj!
    Vanligt pajskal som man förgräddar.
    Sen blandar jag cremefraiche, majonäs, chilisås, räkor, kräftstjärtar, crabstick och purjolök, salta å peppra. Brukar ta efter tycke och smak. Lägg på röran på det kalla pajskalet.
    Väldigt god och perfekt då man kan förbereda allt!
    Lät supergott!
  • Smuppra

    Vi ska också ha buffé! VI har dock inte tagit tag i eller orkat tänka så mycket på exakt vad ännu. Vi gifter oss i augusti. Men potatissallad, hemgjord enligt släktrecept, tänkte vi ha och lite rostbiff till bl.a. Exakt vad mer, ja det kommer vi nog på så småningom! Kul med ett tråd för oss med buffé!

Svar på tråden Recepttråd för oss som ska göra egen buffé :0)