• My Wedding 2011

    New York 2012

    Tänkte starta en tråd för alla oss som är i planeringsstadiet för ett New York bröllop år 2012.
    Ett ställe för oss att utbyta idéer och funderingar, och hjälpas åt att fördriva tiden tills det är dags vår den stora dagen!

    Hoppas det finns fler än jag som uppskattar att prata av sej om ditten och datten.

    Själv planerar jag och min blivande bröllop till hösten 2012 i New York.
    Vi har väldigt nyligen bestämt oss för detta upplägg och det mesta är på funderarstadiet.

    Välkomna hit alla New York-brudar!

  • Svar på tråden New York 2012
  • Moon River
    My Wedding 2011 skrev 2011-06-15 20:16:04 följande:
    Här har planeringen precis tagit ordentlig fart! Vi har nu bestämt oss för att åka till New York och gifta oss i april 2012...
    10 månader kvar!!

    Vi har gjort en helomvändning på flera plan, vi kommer erbjuda våra närmsta familjer att göra oss sällskap, på egen bekostnad. Vi kommer även boka svenska kyrkan som vi först inte alls var intresserade av ...

    Nu ska det bara bokas och sparas!

    Vi kommer renovera hus under hösten, och jag tar examen i januari, så detta blir en underbar morot för oss att längta till!
    Vi bara måste ju följas åt. Gifter oss ju med bara en månads mellanrum på samma ställe
  • NewYorkBrud
    Moon River skrev 2011-06-19 10:31:04 följande:
    Vi bara måste ju följas åt. Gifter oss ju med bara en månads mellanrum på samma ställe
    ja det måste vi göra!!! SUPERSPÄNNANDE JUH!!!

    (Har bytt nick, men det visste du nog redan)

    hoppas du får tag i svenska kyrkan imorgon och kan dubbelkolla datumet... jag tror att ni kommer få ha ert datum precis som ni har det...
  • NewYorkBrud

    vi har också bestämt oss för att lämna sonen hemma... Ska bara jaga rätt på en barnvakt.. :-/

    våra föräldrar och syskon samt närmaste vänner ska ju troligtvis följa med oss till NY, så vi får se vem som kan tänka sej att ta vår 3 åring en vecka... =)


  • Sassajajja

    Vi gifte oss borgligt på City Clerks Office i New York den 26/4 i år. Så här gjorde vi:

    Vi tog med oss våra bästa vänner eftersom man behöver ett vittne om man ska gifta sig borgligt.

    Vi bokade resa och hotell i god tid.

    Vi bokade fotograf via mail: Maria Melin heter hon. Hon är svenska  och tar jätte fina bilder www.mariamelinphotography.com/ Det var inte särskilt dyrt om man jämför med vad det kostar i Sverige. Vi bokade inte heller i så där jätte god tid, typ 3 månader innan bröllopet. Vi valde 3 platser i NY som vi ville ha kort från, vid Brooklyn Bridge med Manhattan skyline i bakgrunden, i Central Park och på Time Square. Vi fick ca 100 blider digitalt som Maria skickade till oss med FedEx eftersom vi lämnade New York redan dagen efter bröllopet.

    Innan vi åkte bokade vi också  middag på Aquavit.

    Jag har en kompis som är frisör och som snabb-satte-upp mitt hår som hon tyckte att det skulle vara, och sedan tog vi bilder. Dessa tog jag med mig till NY. 2 dagar innan vigseln, gick jag in på en salong nära hotellet och bokade tid för uppsättning.

    Vi hade med oss hindersprövning samt en engelskversion av den, som man kan beställa hos skattemyndigheten, men vi behövde inte visa den.

    Jag hade med mig en bild på blommorna och gick in på den blomster affär som låg närmast hotellet och beställde. Det blev superbra!

    På bröllopsdagen gick jag först till frisören, Marcel hette han och var jätte trevlig. Håret blev superbra, det tyckte även min frisörkompis när hon fick se bilderna. Mathias hämtade blommorna.

    Sedan tog vi oss ner till City Clerks Office och vigdes av en super-amerikan. Det är en del av upplevelsen att säga "I do", i alla fall för oss.

    Sedan lunch, och träff med Maria och chaffören som hon bokat åt oss. Det är lite kul att känna sig som en fotomodell och att alla amerikaner glatt gratulerar.

    Kvällen på Aquavit var fantastisk.

    Vi är jätte nöjda med hur allt blev.

    Däremot är det inte helt enkelt att få alla stämplar som behövs för att få vigseln giltig utanför USA. Jag trodde att det skulle vara snabbt fixat men vi var tvugna först få en ny version av vigselbeviset, sedan måste vi gå till City County Court house och få någon stämpel och sedan vidare till ytterligare ett ställe, flera kvarter bort, för att få ytterligare stämplar. Man behöver inte göra detta samma dag. Men det tog en liten stund. Jag tror inte att man behöver detta om man gifter sig i Svenska Kyrkan. Och jag är inte säker på att alla stämplarna behövdes när vi väl kom till Sverige men vi ville inte chansa. 

  • newyork2012

    Hej! Jag är ny här på BT och har läst igenom tråden.
    Jag och min sambo har bestämmt oss att gifta oss i New York 2012, vi räknar med att gifta oss i april/maj. Det vore kul att utbyta tips och ideér om bröllopsplanerna!

  • diamond

    hej....
    Har också börjat fundera på bröllop i New York..... jag som inte ens ville gifta mig hehe.
    Meen nu har jag faktiskt börjat kolla runt lite.
    Planeringen e ju som sagt i väldigt tidigt stadie men vill gärna vara med här och få tips och inspiration.

    Dock blir det inget bröllop i kyrkan för vår del då ingen av oss är medlemmar där.Cool

  • newyork2012

    Vi ska inte heller gifta oss i svenska kyrkan utan det blir antingen med en vigselförrättare i central park eller via clerk Office. Vi är också i ett tidigt stadie, men vi har bestämt oss. Men det är svårt att veta vart man ska börja i djungeln.

  • viggos mamma

    Åh jag blir så inspirerad av att läsa allas planeringar kring New York bröllop. Vi är supersugna på att göra det också, men är så kluvna till om vi ska låta vigseln ske i självaste New york och att de närmaste gärna får delta men betala resan själva, Eller om vi ska ha vigseln här hemma med närmaste familjen och sen åka själva till New York på typ bröllopssemester. Men det känns inte lika kul att ha vigseln här hemma (fast enklast egentligen), vet inte ens hur eller var vi skulle ha den trots att vi funderat jätte mycket på det men inte kommer fram till nåt som känns superrätt. Vi vil liksom inte ha nån fest efteråt eller så utan bara middag i så fall.

    Nån som kanske har lite råd hur ni har tänkt kring detta om ni haft samma funderingar? =)

  • newyork2012

    Vi kommer att gifta oss i hemlighet, men vi kommer att berätta för svärmor. Hon önskar verkligen att få se sina barn gifta sig och påtalar det varje gång vi pratar om bröllop. Så det bästa vi kan ge är att berätta innan vi åker vad vi planerar. När vi kommer hem så funderar vi på att bjuda våra familjer på middag, sen räcker det gott och väl för vår del :)

  • viggos mamma
    newyork2012 skrev 2011-09-30 13:42:53 följande:
    Vi kommer att gifta oss i hemlighet, men vi kommer att berätta för svärmor. Hon önskar verkligen att få se sina barn gifta sig och påtalar det varje gång vi pratar om bröllop. Så det bästa vi kan ge är att berätta innan vi åker vad vi planerar. När vi kommer hem så funderar vi på att bjuda våra familjer på middag, sen räcker det gott och väl för vår del :)
    Ja det är lite därför vi tvekar till hur vi ska göra, om vi ska gifta oss här hemma först eller ha vigseln i New York, för mina föräldrar vet vi verkligen vill vara med när vi gifter oss. Så det är nästan mest därför vi i så fall skulle haft vigseln här hemma för annars kvittar det känns det som. Men det är så svårt, för min sambos föräldrar tror vi inte hänger med till New york, men mina kommer garanterat göra det, så det är så svårt.
    Vad hade ni gjort?
    Tror ni att din svärmor kommer hänga med?
Svar på tråden New York 2012