• My Wedding 2011

    New York 2012

    Tänkte starta en tråd för alla oss som är i planeringsstadiet för ett New York bröllop år 2012.
    Ett ställe för oss att utbyta idéer och funderingar, och hjälpas åt att fördriva tiden tills det är dags vår den stora dagen!

    Hoppas det finns fler än jag som uppskattar att prata av sej om ditten och datten.

    Själv planerar jag och min blivande bröllop till hösten 2012 i New York.
    Vi har väldigt nyligen bestämt oss för detta upplägg och det mesta är på funderarstadiet.

    Välkomna hit alla New York-brudar!

  • Svar på tråden New York 2012
  • Linsan

    Åh, så roligt att läsa och höra att ni haft det så bra (trots vigselförättaren och blommorna)! Tack för att du tog dig tid att skriva så mycket! Skriv gärna när ni fått besked från Skatteverket så vet man om man ska besvära sig med den där stämpeln eller inte Glad The River Cafe verkar fantastiskt! Längtar ännu mer till vår resa nu!

  • Lipan

    Nu har jag inte varit aktiv i den här tråden på ett tag, då vi ville hålle vår vigsel lite hemlig. Men vi kom hem från NY i fredags och gifte oss förra tisdagen på City Clerks Office.

    Håller med Newyork2012 om att det verkligen kan vara långa väntetider på City Clerks och pappersarbetet i USA känns otroligt mossigt! Vi fick vänta mer eller mindre två timmar på att få vår marriage licens på måndagen, men när vi skulle gifta oss så gick allt på ungefär en  timme. Vi fixade dock alla stämplarna dagarna efter och det tog några timmar i väntetid plus att man skulle besöka tre olika ställen. Men det kändes dumt att chansa och inte fixa det när vi ändå gjort allt det andra.

    På bröllopsdagen hade vi en väldigt lugn och skön morgon på hotellrummet. Jag sminkade mig själv och så kom frisören Elin Nyberg till vårt hotellrum kl 10 och fixade mitt hår. Blommorna hade jag beställt av en florist som jag hittade via The Knot och de levererades till hotellet. Sedan hade vi bokat en limo som tog oss till City Clerks där vi även mötte upp vår fotograf Daniel Krieger. Ceremonin var kort och vi fick oss några goda skratt då vi glömde att ta upp ringen ur väskan. Vår vigselförättare var en ganska rolig liten kvinna och hela vigseln kändes väldigt intim (trots att det kan vara lite löpande band-känsla) och jag blev jätterörd och glad. Glad

    Sen fortsatte limo-färden tillsammans med fotografen och hans assistent runt på flera olika ställen på Manhattan i några timmar innan jag och min man landade på restaurangen Daniel NYC för en avslutande middag. Fantastisk restaurang, superlyxig mat och service och jag kan varmt rekommendera den som ett avslut på kvällen!

    Vi hade en alldeles fantastisk dag och vi fick otroligt mycket uppmärksamhet (kändes oss som kändisar Kyss) när vi åkte runt på stan för att ta alla våra bilder, hur kul som helst! Allt klaffade tidsmässigt och vi behövde inte stressa det minsta. Vi fixade allt hemifrån, min man som är väldigt mat- och vinintresserad letade upp restaurangen, tips om frisör fick jag i den här tråden och för att hitta rätt fotograf googlade vi bröllopsbilder till leda. Jag är glad att vi la pengar på en bra fotograf och inte på själva vigseln, för den gick ändå så fort.



  • vilja

    Vad roligt att läsa! Jättefin bild och med den klännigen förstår jag att du fick uppmärksamhet, superfin!
    Åååh, vi har 39 dagar kvar tills vår dag, längtar såå nu när man läser om era bröllop :)

  • Lipan

    Vilja: Hihi tack, ja den var nog lite uppseendeväckande! Dessutom är mitt hår knallrött och skorna stack ut lite också. Ett tips till er som tänkt åka runt och fota er är att hyra en bil/limo. Då slipper man åka taxi och har en egen chaufför i några timmar. Det är helt klart värt de få tusenlappar det kostar! :)


  • Linsan

    Lipan: Såå roligt att läsa om ert bröllop och er resa! Du såg fantastiskt vacker ut och tack för tipset av restaurang!

     

  • annat83

    Hej alla NYC brudar! Jag är alldeles nygift, jag och min man gifte oss i svenska kyrkan den 19 maj, det var en alldeles magisk dag som började med att Jenna Kyle och hennes kollega hårtjejen Alyssa kom och fixade mig. Jag kan verkligen rekommendera Jenna, hon var superduktig på att sminka och kom till vårt hotell, jätteskönt! När jag var fixad så åkte vi iväg och fotades av Maria Melin, jätteduktig och härlig kvinna, vi fick bilderna igår och de är så vackra. Hon fotade även själva vigseln och gruppbilder efteråt på oss och alla gäster. Det var en otroligt häftig känsla att gå runt iklädd brudkläder i New York, speciellt i Central Park. Folk gratulerade oss, fotade oss och vi hade massvis med åskådare vid alla fototillfällen. Vår präst Mona var personlig och rar, jättenöjda är vi med både henne och kantorn David som spelade så vackert att många av de svenska gästerna fick tårar i ögonen:) Sedan bar det av till New Jersey där vi hade fest. Min svärfar är makedon så vi blev ganska många på festen utöver våra närmaste familjer som flygit över för att vara med på bröllopet. Vi bodde på Waldorf Astoria som jag kan rekommendera starkt, det var verkligen ett perfekt hotell att bo på under bröllopshelgen. Bröllopsresan gick till Honolulu, paradiset på jorden. Imorgon åker vi hem till Sverige igen, nygifta och utvilade efter tre veckors semester. Ni som väntar på att åka, ni har den största och mest fantastiska upplevelse i ert liv framför oss. Jag är så otroligt glad och lycklig över att vi valde att gifta oss i New York!!

  • annat83

    Glömde lite av det praktiska! Vi ordnade marriage license dagen efter att vi kom till new york, gå dit tidigt så slipper ni köerna! 35$ kostar det och betalas med kort. Ska ni gifta er i svenska kyrkan, ta med detta då ni träffar prästen tillsammans med vigselintyg från hemförsamling.

  • Lipan
    Linsan skrev 2012-05-30 16:15:52 följande:
    Lipan: Såå roligt att läsa om ert bröllop och er resa! Du såg fantastiskt vacker ut och tack för tipset av restaurang!

     
    Tack vad glad jag blir! Glad
    Jag har nog aldrig känt mig så vacker och lycklig i hela mitt liv, hihi.

    Vi hade en underbar NY-vistelse också, med massa rolig shopping och lite sightseeing.
  • vilja

    Ni verkar också ha haft en helt underbar dag Annat83. Häftigt med alla människor som kollade på under fotograferingen. Jag är ganska folkskygg och kommer säkert tycka det är jättenervös fast det är ju jätteroligt ändå. Vill man inte bli sedd så är ju NYC fel stad

    TUSEN TACK för att ni delat med er av era erfarenheter. Det är jätterolgit och det känns så tryggt när man hör att det nog kan bli bra ändå, även om man inte kunnat åka dit och proväta, testa osv.
    Jag blir alldeles pirrig själv när jag läsera era historier för nu är det inte många dagar kvar. tack för att ni delar :)
     

  • lazyp

    den 16 maj kunde vi inte hålla hemligheten för våra vänner längre. Vi behövde åka till
    kyrkan och vi skulle skiljas åt några timmar. Mötet med prästen var fint.
    Och nästa dag skulle vi till City Clerk.
    Vi kom dit vid 10.00 och fick vänta i ca 2 timmar Flört 
    visste att vi skulle komma dit tidigt... men det gick som bara int´...

    Den 17 maj på kvällen köpte jag blommorna här:


    Och på morgonen gjorde jag buketten;



    Kl 11.30 var vi i kyrkan och fotografen Daphne Borowski kom dit.

    Väl ute ur kyrkan och det första någon säger

    "dont do it man, your playin days will be over"

    (hihi)
    men de flesta ropen var såklart good luck och congratulations Skrattande 
    Många sa också love the dress
    Vi blev så glad Kyss 


    En fantastisk upplevelse!

     
Svar på tråden New York 2012