Inlägg från: My Wedding 2011 |Visa alla inlägg
  • My Wedding 2011

    New York 2012

    Tänkte starta en tråd för alla oss som är i planeringsstadiet för ett New York bröllop år 2012.
    Ett ställe för oss att utbyta idéer och funderingar, och hjälpas åt att fördriva tiden tills det är dags vår den stora dagen!

    Hoppas det finns fler än jag som uppskattar att prata av sej om ditten och datten.

    Själv planerar jag och min blivande bröllop till hösten 2012 i New York.
    Vi har väldigt nyligen bestämt oss för detta upplägg och det mesta är på funderarstadiet.

    Välkomna hit alla New York-brudar!

  • Svar på tråden New York 2012
  • My Wedding 2011

    Kan börja med att presentera mig och  min blivande.
    Jag fyller 25 nu i maj, sambon har precis fyllt 26. Vi bor i en liten stad på västkusten med 2 åriga sonen och en hund. Jag studerar och tar min examen i januari 2012. Sambon jobbar inom industri.

    Vi började med att planera inför ett litet sommarbröllop här i vår hemstad, som skulle gå av stapeln i augusti i år. Men vi kände efter X antal diskussioner om gästlista och upplägg att allt kom att handla för mycket om andra och hur andra skulle reagera. T.ex. har jag stor släkt som jag inte kände mej bekväm med att sära på, de får komma, men inte dem. Till slut sa vi bara att, nej vi skiter i det! Och sen började vi fundera på att göra något helt annat och då kom idén om New York. Vi var i New York tillsammans februari 2008 och blev alldeles förälskade i staden, och vi svor att vi skulle komma tillbaka. I februari var central park ganska rått och grått och jag sa till min sambo att nästa gång vi kommer hit måste det vara grönt och vackert.

    Vår plan är nu att vigas i central park av en vigselförrättare nån gång under tidig höst 2012.

    Det känns bara HELT rätt för oss. Vi längtar tillbaka till New York, och att vigas där känns dom en dröm! Dessutom att få bröllop och bröllopsresa i ett känns superhärligt och magiskt!

  • My Wedding 2011

    Hej, vad kul att du hittade hit! Så kul med sommarbröllop!!

    vi funderar verkligen på det här med sällskap..


    på ett sätt hade det varit roligt om våra närmsta familjer ville resa med oss och närvara vid vigseln. Men vi vill ju samtidigt att det ska vara VÅR bröllopsresa och inte vara bundna till andra... så jag vet ej...


    ett par vänner planerar sin bröllopsresa i samband med vårt bröllop, det kanske räcker med dem som närvarande på vår bröllopsdag... ? fast vad säger våra familjer då? vill ej smita iväg i hemlighet heller...


    vi vill ej vara i svenska kyrkan, ser framför mej hur vi vigs i central park. i ladies pavilion- Att säga löftena på engelska bekymrar inte mig. vi får la öva på uttalet...

    vad är det för gäster ni kommer ha med er? från sverige eller? Hur gör ni, bjuder ni dem på npgot eller får de stå för allt själva?

  • My Wedding 2011

    Låter alldeles underbart!! Vad roligt att kunna bjuda så många gäster på allt det, det låter verkligen superkul! 
    Vigsel i central park är ju verkligen min dröm, så himla underbart vackert... och sen som du säger, lite bubbel och enkel picnic... wondeful!

    Förstår attd et känns lite jobbigt med inbjudningarna när man har en sån människa med i släkten, som man inte vill ha där.... det ärj u ändå som du säger lite fult att inte bjuda, samtidigt som man vill ha en underbar bröllopsdag! 

    Vad lyxigt att kunna åka på bröllopsresa OCKSÅ. Vi tänker mer att själva resan till new york blir vår bröllopsresa! Vi komme rgöra allt så budget det nånsin går... får väl räkna på 50 000 minst!!  

    Vi kommer som jag kanske skrev bjuda på bröllopsmiddagen only, vi har tyvärr inte råd med mer. Och vi hoppas ju att de som VÄLJER att följa med ser resan som en semesterresa med bröllopet som en bonus. Jag känner inte riktigt för att de ska åka ändå till New York om det bara är för bröllopets skull, för vi vill inte göra någon big deal av det...

    Sen har vi diskuterat lite fram och tillbaka om vi ens ska ge våra familjer möjlighet att resa med´, eller om vi tycker det räcker med bara våra goda vänner.

    Tyvärr känns det som att våra familjer hade förlitat sej mycket på oss att vi ska "underhålla" dem under hela vistelsen. Jag kanske bara tänker det värsta, men jag har svårt att se dem ta egna initiativ till att turista i USA, och tänker att de kommer vilja ha hjälp med planerandet...

    och jag vill nog egentligen bara ha dem nära vid själva bröllopsdagen, resten av resan ser jag liksom som vår bröllopsresa och att vi då vill vara i fred och bara göra sånt som vi själva vill...

    Våra goda vänner har tänkt följa med och ta det i samband med deras egna bröllopsresa, och då tänker de åka runt lite i USA och kanske vara i New york 2-3 dagar över bröllopet. Och då hade det blivit så lagom, umgänge på bröllopsdagen och sen gör de sitt och vi vårt resten av vistelsen... Samt att det då blir barnfritt.

    Jag vet inte, samtidigt hade det ju varit fint om våra föräldrar och syskon kunde vara med vid bröllopet, men som sagt, sköta sej helt själva resten av tiden... och det kanske är lite mycket begärt...

    så därför tänker jag att jag inte vill att de åker bara för vår skull, för då skulle man känna sån press på sej...

  • My Wedding 2011

    haha, visst krävs det mer tid åt gästerna, man ska ju hinna spara och planera, semestrar etc...
    förstår hur du tänker kring bröllopet! Och om du som sgat känner det så viktigt att all akan närvara så är dte ju bara bra om ni skickar inbjudningar så fort som möjligt, så hinner alla fundera i lugn och ro och inte behöva stressa fram några beslut... Hur tänker du kring flyg och sånt, får alla boka själva så att folk kanske kommer olika datum etc?

    Vi känner precis tvärtom, vi vill iNTE ha något stort bröllop, vi gillar inte uppmärksamhet alls. När vi planerade för ett litet bröllop i sverige så planerade vi bara för våra allra närmsta familjer och vänner, ca 15 pers.

    nu har vi precis pratat lite om detta och just nu känns det som vi kommer åka ensamma utan vår son som då är 3,5 år. Vi känner att det är VÅR resa, och den ska handla om oss och ingen annan. Det blir ett för stort schabrak om våra familjer ska med.

    så just nu lutar det åt att bara jag och min blivande åker, och våra goda vänner som kombinerar sin bröllopsresa med vårt bröllop. Länns bra att ändp ha några man känner som vittnen. men vi får se hur det utvecklas.. det är som sagt ändå 1,5 ¨år kvar...

    Men vi hoppas detta året går fort...

    När känner ni att ni måste bestämma er då? Vad är det ni tvekar på?

  • My Wedding 2011

    lena98: tack för tipset. Jag har kollat lite på dem innan, hittade dem via google.. Vi kommer inte använda oss av något sådant företag då vi kommer göra det superenkelt för oss...

    det lutar lite mer åt att ha vigseln i city hall, för att spara in på de tusenlapparna.

  • My Wedding 2011
    Moon River skrev 2011-03-23 22:50:02 följande:
    Vi ska gifta oss i mars 2012 i New York. För vår del blir det i Svenska Kyrkan och tanken är att det ska vara hemligt bröllop.
    Från början var det planerat att bli ett stort slottsbröllop med släkt och vänner, men jag känner igen mig i det som My Wedding 2011 skriver i inlägg 1 om att det plötsligt handlade om andras önskemål och viljor. Vi vill helt enkelt att vårt bröllop ska handla om oss och ingen annan. Vi har två barn men de kommer faktiskt att stanna hemma med mormor och morfar.
    Nu när vi har bestämt oss känns allting underbart och så rätt för vår del. Planeringen är plötsligt spännande och pirrigt härlig även om det är lååångt kvar!
    Ser fram emot att följas åt i planeringen med er andra blivande New York-brudar.
    härligt!!!
    vi vil också giufta oss 2012. Antingen blir det våren eller hösten, beror på hur sparandet går..
  • My Wedding 2011

    Här har planeringen precis tagit ordentlig fart! Vi har nu bestämt oss för att åka till New York och gifta oss i april 2012...
    10 månader kvar!!

    Vi har gjort en helomvändning på flera plan, vi kommer erbjuda våra närmsta familjer att göra oss sällskap, på egen bekostnad. Vi kommer även boka svenska kyrkan som vi först inte alls var intresserade av ...

    Nu ska det bara bokas och sparas!

    Vi kommer renovera hus under hösten, och jag tar examen i januari, så detta blir en underbar morot för oss att längta till!

Svar på tråden New York 2012