• My Wedding 2011

    New York 2012

    Tänkte starta en tråd för alla oss som är i planeringsstadiet för ett New York bröllop år 2012.
    Ett ställe för oss att utbyta idéer och funderingar, och hjälpas åt att fördriva tiden tills det är dags vår den stora dagen!

    Hoppas det finns fler än jag som uppskattar att prata av sej om ditten och datten.

    Själv planerar jag och min blivande bröllop till hösten 2012 i New York.
    Vi har väldigt nyligen bestämt oss för detta upplägg och det mesta är på funderarstadiet.

    Välkomna hit alla New York-brudar!

  • Svar på tråden New York 2012
  • Lipan
    sanjoh83 skrev 2012-01-17 21:18:15 följande:
    är det någon mer som har mailat elin (frisören) jag har gjort det med ej fått svar...
    Jag mailade och hon svarade att hon tar $100-$150 för en bruduppsättning.
  • newyork2012

    Hej.

    Över jul och nyår har verkligen all bröllopsplanering lagts på hyllan. Men nu är jag igång igen, och det är inte så långt kvar! Vi gifter oss första veckan i maj. Tack snälla twentynine för tipset om frisör!

    Är det någon som har tips om någon fotograf?

  • sanjoh83

    på svenska kyrkans hemsida under vigels tipsar de om fotografer, florister...

  • Lipan
    newyork2012 skrev 2012-01-18 10:36:47 följande:
    Hej.

    Över jul och nyår har verkligen all bröllopsplanering lagts på hyllan. Men nu är jag igång igen, och det är inte så långt kvar! Vi gifter oss första veckan i maj. Tack snälla twentynine för tipset om frisör!

    Är det någon som har tips om någon fotograf?
    Agaton Ström har jag blivit tipsad om av en kompis kompis som anlitade honom. Jag har sett bilderna och dom är verkligen jättefina!

    Vi ska dit näst sista veckan i maj och då skulle ha själv gifta sig och kunde inte ta på sig att fota oss, vilket kändes trist. Men eftersom att ni ska dit tidigare så kanske han kan då? Glad
  • Lipan

    Twentynine:

    Vilka fina bilder på er! :)

    Tog det lång tid på City Clerks Office? Funderar lite på hur vi ska göra med fotograf, om man ska ta det före, efter elle försöka pricka in även när man är där. Men man vill ju inte slösa bort två timmars fotograftid på att sitta där och vänta...

  • twentynine

    Tack :) det var så synd bara att det var så himla kallt den enda dagen när vi skulle gifta oss. Blev inte av att ta så många kort utomhus då.

    Ja när vi var där tog det lång tid, 2 timmar sammanlagt kanske. Men det var mycket folk i stan överhuvudtaget i mellandagarna så det var kanske mer folk än vanligt.
    Men jag skulle isåfall ta fotografen före eller efter iallafall, det är ju inte så fina omgivningar att ta kort i därinne ändå så har man bara en begränsad tid på sig så skulle jag välja andra ställen :)

  • Lipan

    Twentynine:

    Tack för tipset, bra att veta ungefär hur lång tid det kan ta. Jag tror att vi kommer att välja att fotografera oss efteråt. Glad

    Kan du inte beskriva lite hur det går till när man är på City Clerk's? Hur gör man? Vad säger man när det är ens tur osv? Vi börjar bli lite nervösa, haha! Tungan ute

  • twentynine

    Först måste du ju hämta ut Marriage certificate minst 24 h innan, det är ju på samma ställe man gifter sig så då kan man kika in hur det ser ut :)

    På bröllopsdagen kommer man dit, säger till dem i front-disken att man är där för att gifta sig, de kollar ditt certifikat och pass och man får en nummerlapp och väntar på sin tur.
    I luckan får du sen skriva under papper tillsammans med ditt vittne och sedan vänta igen tills disken i mitten ropar fram ditt nummer och då får man gå in i kapellets väntrum. Sedan kommer vigselförrättarna ut och ropar upp parens namn och man får följa med in i kapellet. Där behöver du bara säga efter honom och ett litet "I do" ;)

    Sen är ju byråkratin som den är i USA, för att det ska vara lagligt i Sverige måste man ha en stämpel, som sedan ska veriferieras och man måste besöka 2 ställen till men det här behöver man inte göra på själva bröllopsdagen iallafall.

    Det kanske låter tråkigt uppstaplat såhär men för oss var det bara en kul och spännande upplevelse :D

  • Lipan

    Haha ja det låter lite byråkratiskt, men jag tycker som du, att det är lite spännande ändå! Har aldrig varit sugen på att gifta mig i kyrkan och hela den grejen, så det här passar oss perfekt!

    Tack för att du delar med dig, det är skönt att få ha lite koll på hur det går till! Glad


  • 2011

    När vi gifte oss i USA gick vi bara till county clerks office och skaffade "marriage license" (tre dagar innan då detta var Floridas regler). Vår präst fixade sedan resten av byrokratin. Vi fick de officiella pappren postade till oss efter någon vecka.

Svar på tråden New York 2012