Inlägg från: Sassajajja |Visa alla inlägg
  • Sassajajja

    New York 2012

    Vi gifte oss borgligt på City Clerks Office i New York den 26/4 i år. Så här gjorde vi:

    Vi tog med oss våra bästa vänner eftersom man behöver ett vittne om man ska gifta sig borgligt.

    Vi bokade resa och hotell i god tid.

    Vi bokade fotograf via mail: Maria Melin heter hon. Hon är svenska  och tar jätte fina bilder www.mariamelinphotography.com/ Det var inte särskilt dyrt om man jämför med vad det kostar i Sverige. Vi bokade inte heller i så där jätte god tid, typ 3 månader innan bröllopet. Vi valde 3 platser i NY som vi ville ha kort från, vid Brooklyn Bridge med Manhattan skyline i bakgrunden, i Central Park och på Time Square. Vi fick ca 100 blider digitalt som Maria skickade till oss med FedEx eftersom vi lämnade New York redan dagen efter bröllopet.

    Innan vi åkte bokade vi också  middag på Aquavit.

    Jag har en kompis som är frisör och som snabb-satte-upp mitt hår som hon tyckte att det skulle vara, och sedan tog vi bilder. Dessa tog jag med mig till NY. 2 dagar innan vigseln, gick jag in på en salong nära hotellet och bokade tid för uppsättning.

    Vi hade med oss hindersprövning samt en engelskversion av den, som man kan beställa hos skattemyndigheten, men vi behövde inte visa den.

    Jag hade med mig en bild på blommorna och gick in på den blomster affär som låg närmast hotellet och beställde. Det blev superbra!

    På bröllopsdagen gick jag först till frisören, Marcel hette han och var jätte trevlig. Håret blev superbra, det tyckte även min frisörkompis när hon fick se bilderna. Mathias hämtade blommorna.

    Sedan tog vi oss ner till City Clerks Office och vigdes av en super-amerikan. Det är en del av upplevelsen att säga "I do", i alla fall för oss.

    Sedan lunch, och träff med Maria och chaffören som hon bokat åt oss. Det är lite kul att känna sig som en fotomodell och att alla amerikaner glatt gratulerar.

    Kvällen på Aquavit var fantastisk.

    Vi är jätte nöjda med hur allt blev.

    Däremot är det inte helt enkelt att få alla stämplar som behövs för att få vigseln giltig utanför USA. Jag trodde att det skulle vara snabbt fixat men vi var tvugna först få en ny version av vigselbeviset, sedan måste vi gå till City County Court house och få någon stämpel och sedan vidare till ytterligare ett ställe, flera kvarter bort, för att få ytterligare stämplar. Man behöver inte göra detta samma dag. Men det tog en liten stund. Jag tror inte att man behöver detta om man gifter sig i Svenska Kyrkan. Och jag är inte säker på att alla stämplarna behövdes när vi väl kom till Sverige men vi ville inte chansa. 

Svar på tråden New York 2012