• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis
    Syrinx skrev 2011-08-27 13:26:18 följande:
    *kikar ut ur smygläsarskrubben*

    Vill bara säga hej till er alla och ett sent men stort och innerligt varmt GRATTIS Ninnis och make till er Mini! {#emotions_dlg.flower}
    Jag hoppas ni i tråden inte tar illa upp att jag sitter här i soffan och engagerar mig i era liv fast ni inte vet vem jag är. Skäms Ni verkar så rara mot varandra att det är svårt att inte dras med i engagemanget!  

    *smyger in i skrubben igen* 
    Tack! Jag tycker jag känner igen ditt nick, har du inte skrivit i tråden innan?
  • Ninnnis

    Fru E, så skönt att det gick bra med Bus-Buster.

    Jag gick agility steg 1 med vovven förra hösten och har faktiskt anmält mig till steg 2 nu. Det är två timmar under nio måndagkvällar med start nästa måndag. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera med Mini. Tanken är att jag pumpar ut mjölk och att maken tar kvällsmatning och läggning. Om det fungerar tror jag det är en win-win-situation, jag får komma iväg och ha lite "egentid", vovven får träning och stimulans och maken och Mini får kvalitetstid på egen hand. Men jag kanske är naiv...

    Jag har också haft lite dåligt samvete för att vovven inte får lika mycket stimulans längre. Han får massor av uppmärksamhet och många långa promenader, men inte så mycket träning. Så jag hoppas agilityn fiungerar.

    Oj, nu vaknar Mini! 

  • Villemoa

    *high fivear tillbaka till Flamman*

    Vad skönt med positiva nyheter! Härligt att du ler Hjärta

    Ninnis: hur är det med Mini, har fasen gått över?

  • dfk

    Syrinx, tack för presentation! Vad tufft det är när våra djur inte mår braRynkar på näsan.
    Själv Är jag gift,vi har 2 döttrar 11 och 15 år plus två mysiga katter. Bor i radhus i en kuststad. Mina intressen är självfallet katter, läsning(slukar böcker),film, musik, scrapbooking,brodera,sticka,långa härliga promenader i skog och vid havet, umgås med nära o kära och har ett stort matlagning och bakintresseTungan ute 

    Fnissar lite när jag läser, ser nästan ut som en kontaktannons... Men se det är det inteFlört

    Villemoa,hejja hejja duktiga du!

    Flamman, instämmer till fullo, ÄRTHJÄRNA!!

  • dfk

    Nä, nu tar snart min lunchrast slut, måste fortsätta jobba. Kunde inte låta bli att slinka in här bara..Hjärta

  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2011-08-30 09:50:11 följande:
    Jag har fått lagfarten på huset Nu står det på mig.  Ska ringa banken så de får göra iordning lånepappren. Sen ska jag skicka in bodelingspappret för registrering hos Tingsrätten. Så kan han ju riva upp det bäst han vill genom att SJÄLV skaffa, OCH betala, advokat. Han har ju faktiskt skrivit på det själv, frivilligt. Ärthjärna!!

    Solen skiner och jag ler
    Det här var ta mig tusan det bästa jag läst på länge!
    HURRA! Grattis Flamman! Shit vad s k ö n t! *går loss med utropstecken och fetstil överallt* SkrattandeSoligSkålGuld i munSkrattande
    Nu har han bra mycket mindre makt över ditt liv. Hejja!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-08-30 11:17:08 följande:
    Det här var ta mig tusan det bästa jag läst på länge!
    HURRA! Grattis Flamman! Shit vad s k ö n t! *går loss med utropstecken och fetstil överallt* SkrattandeSoligSkålGuld i munSkrattande
    Nu har han bra mycket mindre makt över ditt liv. Hejja!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    SoligSoligSoligSkålSkålSkål

    *skanderar* Mindre makt åt ärkeas!!! Cool
  • passionsblomman

    Nu dags för dagens raskaste och längsta promenad. Få se om Trulserulsen orkar haka på.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Fru Bygg

    Sitter här och funderar om jag ska skriva ett långt inlägg eller inte... Vet inte om detta är rätt ställe att ventilera mina tankar just nu, men behöver nog skriva (eller berätta) av mig allt just nu.

    I förrgårkväll så kände jag på kvällen att jag inte känt pricken så mkt under dagen. Vi låg rätt så länge vakna i sängen och buffade på magen och ändrade sovställning för att få en spark tillbaka från Pricken. Jag gick upp och drack ett glas kallt vatten och vi fortsatte buffa lite på magen. Efter en mycket lång stund så fick vi en liten rörelse tillbaka. Det var inte alls som de brukar vara, men ändå det var ju en rörelse. Vi somnade och när jag vaknade reagerade jag på att Pricken inte alls varit så livlig under natten som hon brukar vara. Jaja, det är säkert lugnt tänkte jag och dagen flöt på rätt så snabbt (E och jag var ensamma hemma och då är det ju inte så många lugna stunder). Jag hade rätt så skarp smärta i buken och en hel del förvärkar, så jag tog en alvedon runt lunchtid. Framåt eftermiddagen så hade jag väl känt någon mer rörelse, så visst hade jag känt Pricken, men inte alls på samma sätt som tidigare och inte alls lika ofta. Jag ringde in till förlossningen och pratade med dem och fick prata med en supergo barnmorska (vi kallar henne H). Hon var väl inte superorolig men tyckte vi skulle komma in på en CTG-kurva. Jag körde och lämna E hos några vänner och när maken kom hem så körde vi tillsammans in till förlossningen. H tog emot oss och vi fick vara i ett rum vara kopplade till CTG. Kurvan efter en halvtimme visade att jag hade några sammandragningar, men Prickens hjärtslag vara lite höga. Vi fick vänta på läkaren (Kallar henne E) och det var en trevlig ung tjej som man snabbt fick förtroende för. Hon gjorde ett ultraljud där allt såg bra ut. Pricken ligger lite på plus när det gäller storleken och beräknas just nu ligga på 3,2 kg (v. 36+6). Dock så är min mage inte så stor och den följer mittkurvan på SF-måttet, så hon tror att Pricken är normalstor för det är ju en felmarginal på UL. E är nöjd med ultraljudet och det vi ser där, men vill att jag ska komma in igen imorgon (alltså idag) till förlossningen) för en ny CTG-kurva. Bebisens hjärtljud ligger ju lite högt för att det ska vara helt ok.
    Vi åker hem och det är rätt så sent. Vi hämtar E och kör hem och lägger henne. Vi är uppe ett tag och somnar sedan också.
    Idag har maken kört till jobbet som vanligt och E är på dagis för första dagen sedan sommarlovet. Hon kommer att vara där tre dagar i veckan á 5 timmar tills Pricken är född. Jag körde till sjukhuset för jag hade fått en tid vid tio. Träffar ännu en go barnmorska (vi kallar henne I) och blir kopplad till en CTG. Jag ser  (och känner givetvis) att jag har en del sammandragningar (ca 8-9 minuter emellan) och att Prickens hjärtljud är lite höga fortfarande. De pendlar en hel del, men ändå. I kommer in efter en stund och noterar att hjärtljuden är lite höga och tar tempen på mig (kan vara en förklaring till höga hjärtljud), men jag har ingen feber. Hon vill att jag ska sitta ett tag till och det gör jag. Sen får jag träffa läkaren (I2) och henne gillar jag inte alls. Hon säger att hon förstår varför E igår ville göra ett nytt CTG (hon har även remsan från hjärtljuden igår) och att bebisens hjärtljud är fortsatt lite höga idag. Hon gör ett nytt UL för att kolla flödet i navelsträngen (I fick inte riktigt något bra värde igår) och det ser ok ut. I2 går iväg och pratar med en annan läkaren och kommer sen tillbaka. De konstaterar att baslinjen (typ medelvärdet) på hjärtljuden är lite högt fortfarande, men de har ingen förklaring (som jag får iallafall). I2 menar att de minskade rörelserna beror på att det är trångt i magen och menar att de tror att bebisen mår bra nu och om jag känner mig orolig framöver så får jag höra av mig igen.
    Jag tycker att jag frågar hundra frågor, men nu sitter jag här med inga svar.
    Ringde till maken på vägen hem från sjukhuset och storbölade. Känner mig så orolig, för det enda de gjorde idag var att konstatera att hjärtljuden var lite höga, men de kom inte med någon anledning eller någon åtgärd. Nu känns det som om hela Prickens liv hänger på mig. Tänk om jag missar något och Pricken dör i magen eller ngt. Jag måste ju känna ordenligt för att kanske hitta något som är annorlunda, för om jag inte gör det, så kanske jag missar något tecken som skulle gjort att jag kanske skulle åkt in igen. Jag vet inte vad jag ska känna eller leta efter och det är så jobbigt. Jag vet att detta inte behöver betyda ngt med hjärtljuden, men det känns inte bra att de bara släpper detta.
    Jag förstår att de inte hade skickat hem mig igen om de varit riktigt oroliga, men hur kan man släppa det när de inte har en aning om varför hjärtljuden är högre. Kunde jag inte fått en ny tid imorgon eller övermorgon för att kolla om allt är bra? Det är kanske drastiskt, men man kan ju alltid sätta igång förlossningen om man är orolig, bebisen räknas ju som fullgången.
    Jaja, vet inte vart jag vill komma med detta eller varför jag besvärar er med en milslång berättelse... Känner mig bara så ledsen just nu och orolig för min lilla prinsessa i magen.

  • Ninnnis

    Vi hade en jättemysig helg i Smögen med bästisen & co. Deras dotter är två månader äldre än Mini så de två kommer nog mycket kul framöver

    Däremot tycker jag det är jobbigt med Minis humör/utvecklingsfas/vad det nu är. Det är gråt och skrik nästan all vaken tid, och jag har jättesvårt för att tolka hans signaler och förstå vad han vill (sova/äta/ha närhet etc). Dessutom krånglar han med ätningen. Antingen gallskriker han direkt när jag lägger honom vid bröstet och vägrar äta fast han är hungrig, eller så börjar han äta men släpper plötsligt och skriker, vilket leder till att det sprutar mjölk åt alla håll, och då skriker han såklart ännu mer.

    Inte för att jag tror att det är någon fara med viktuppgången, men jag tycker det är jättejobbigt när han krånglar så med amningen. Innan har det nästan hjälpt mot all ledsenhet att låta honom amma lite. Det gör ju nte direkt saken bättre att maken är borta fram till torsdag kväll...

    Jag känner mig låg, nedstämd och frustrerad, sedan får jag dåligt samvete för att jag känner mig otacksam som klagar när jag faktiskt har fått ett friskt barn, och så blir jag ännu mer nedstämd för det.

    Förlåt för egognäll...

     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård