• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2011-08-29 12:52:23 följande:
    Flamman-har tänkt skriva länge nu men har blivit sådan där smygläsare
    Nu när ärkeaset allan kommer hem, är det möjligt för dig att ha någon hos dig som stöttar dig medan ni reder ut det som finns kvar? Dvs som sitter med vid bordet när du och exet pratar igenom allt, kanske han inte brusar upp på samma sätt då och du får lite hjälp?
    Bor han hos er eller i sin lägenhet?
    Kramar om dig länge och hoppas att du kan ha någon hos dig som stöttar medan han gormar
    Åh, JA! HAR du någon som kan vara det?
    Det hade nog verkligen varit bra!!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Tjaba Syrinx! Roligt att se dig kliva fram. Jag har ju träffat på dig ute bland de andra trådarna, så jag vet att du hör till De Vettigas Skara. Jättekul med lite mer info om dig! Fast stackars kissen!
    Jag har också två katter-och så vår hundvalp då förstås.

    Värst vad många som bor i Skåne! Har BT någon sponsor där eller vad?
    Hvidis, Ninnis, EA,Solde, Syrinx och Ingis och få se nu...är det så att Fru Bygg också bor där? eller nä?

    Sedan är det en del Småland också, med Fru Sy, Aleta och jag, medan det på den norrländslka natthimlen syns stjärnor som Bruttan(-fast DET var då länge sedan! Var ÄR du?), Flamman och Daa. Heloise, Andbeyond, Villemoa och Dfk håller sig i mittenregionen och Mugglan och  Lanovia med, fast på den andra kusten. Leksi vet jag inte vart du bor faktiskt? Och nu har jag säkert inte ens fått med oss alla, vilket inte ska ses så allvarligt, eftersom mitt största problem utöver arbetslösheten, just nu är att min hjärna uppenbart inte funkar som den brukade förr. Och jag kan inte skylla på vare sig graviditet eller amning.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fru E skrev 2011-08-29 13:00:33 följande:
    Buster börjar som tur är på dagis nu på onsdag om allt går som det ska vilket gör att det blir mindre stressigt. Nu saxar jag och maken med att jobba hemifrån och det blir inte så effektiva dagar om man säger så men det känner ni säkert igen
    Ea, kul att se dig! Vad är det jag ser i andra tråden?! Har Buster tuggat på en padda så han fick ligga på sjukhus! Vet han inte att de är giftiga? Hur gick det? Vad fick han för symtom?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Fru E

    Blommis-haha Buster tuggar på allt men paddor håller han sig nog ifrån nu
    Det var vid onsdags middags som han började salivera/sagla ner både mitt linne och byxor när han skulle sova så ringde djursjukhuset. Tydligen är det vanligt symtom när de slickat i sig något icke lämpligt, i övrigt var han nästan som vanligt. Han röntgades och de ville behålla honom över natten eftersom han är så liten än, hade han varit 1 år eller så hade de skickat hem honom och sagt att vi skulle ha honom under uppsikt.
    Men det gick bra och försäkringen är testad från start.

    Hur går det med Truls nu?

    Buster har i sin repetoar, sitt, ligg, stanna, backa, kryp, vacker tass och high five rulla runt tjatar vi än och näst på tur står att kunna väcka husse


     

  • Norrskensflamman

    Blomman... jag vet... och du vet att jag vet... HjärtaHjärtaHjärta   Men... ibland är ångesten så jävla kvävande så jag vill bara krypa upp i en famn, inte prata ens, bara att nån stryker mig över håret och jag får andas i takt.
    Jag har INTE för avsikt att trassla in mig i nåt. Jag har lagt ner all nätdejting. Jag orkar inte.

  • passionsblomman

    Ja hoppas han fattar nu Buster! Annars måste jag säga att just hundar verkar benägna att göra samma korkade sak igen om tillfälle ges. Jag får ta ifrån Truls allt möjligt han hugger tag i, hela tiden. "vad har du i munnen Truls?" är en återkommande fråga. Det kan likaväl vara en fimp som ett kvitto, en plastsked, en tuschpenna eller hans tuggben. Fast grästtovor av ihopsaggat gräsklipp är just nu en storfavorit. han-som ju är vit-får såå fint grönt skägg av det. Spöke

    Han kan rulla runt-om det är tillräckligt gott godis,vill säga. Annars blir han bara less och skäller på mig för att jag är jobbig. Han kan "pang" (ligga död), gå i en åtta runt benen och ge skall på kommando också om han har lust, utöver sitt, ligg, stanna och stå på bakbenen, vacker tass. Krypa och backa kan han inte. Hur fick ni till just backa? Det är roligt med nya trix!

    Annars ska vi väl gå vardagslydnadskurs nu i höst antar jag, så han blir lite mer pålitlig på det basala och kanske lär sig något nytt också.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Norrskensflamman

    Men Buster då!


    Vad duktiga både Buster o Truls verkar vara. Det är jättekul att hålla på och träna in såna där trix om man har en hund som är pigg på sånt och samarbetsvillig (läs Tokig-i-godis-och-gör-vad-som-helst-för-att-få-godis)


    Jag har ju tränat lite, lite bruks med mina hundar och ganska mycket inför jakt: apport även med död fågel, vattenapportering, spårning, sök, osv . Det är jättekul. Men nästa hund, för ja det kommer nog bli en hund när barnen vuxit upp, är och kommer alltid vara en hundmänniska, så är jag sugen att prova agility. Verkar så himla kul!!

  • Fru E

    Flamman-agility blir det här med när Buster är större, han älskar att krypa under, genom, hoppa över etc.
    Spåra godis inne/på gräsmattan är en hit med och "morfar" vill spåra med honom eftersom  han gjorde det med sina taxar

  • Fru E

    Blommis-vi tränar klicker med Buster så om du har en sådan går det fort att öva in nya beteenden
    När han lärde sig att backa så fick han ett klick och godis så fort han av sig själv tog ett litet steg bakåt och efter några gånger förstod han vad det var och då lade jag till kommandot samt rörelsen. Likadant med kryp, börja liggandes och håll en godis framför nosen och när han tar den klicka. Flytta godisen allt längre bak stegvis men Truls får inte resa sig upp utan måste komma på att han måste krypa för att nå godisen, ta allt i små små steg så lär de sig fort vad de ska göra
    Just nu går vi valpkurs med honom där vi lär oss grunderna, de roliga trixen övar vi in själva

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård