• Fru Bygg

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-04-11 07:53:37 följande:
    Vi har haft en härlig helg med restaurangbesök, grill x 2, gudsonens 5-årskalas, långpromenader i skog och vid hav, hundträff och trädgårdsfix. Igår var det 18 grader i skuggan, rena sommarvärmen! Nu jobbar jag fram till torsdag sedan har jag (förhoppningsvis) påskledigt i 11 dagar. Efter påsk är det bara 27 arbetsdagar kvar innan jag går på föraldraledighet
    Låter som en toppenhelg! Härligt med 30 arbetsdagar kvar!
  • Fru Bygg
    ingenjörsbruden skrev 2011-04-11 08:34:22 följande:
    Fru Bygg: Mysig med sommarstugan!
    Mammigheten....ja du....Ballabus är ju osså rätt mammig...men jag brukar berätta för henne att mamma måste laga mat.....eller mamma kan inte bära på dig för mamma får ont i ryggen(liiiite vit lögn).......gå till pappa o mys....o nu myser hon mer än gärna med honom......sen har barnen ju sina faser.......oroa dig inte över det.
    E är duktig med att gå till pappa när man pratar med henne. Det är mest när hon är ledsen eller slagit sig som hon inte vill gå till pappa utan försöker snarare slå honom istället. Jaja, det är nog bara en fas.
  • Fru Bygg
    Ninnnis skrev 2011-04-11 09:25:43 följande:
    Ingis, vad härligt att se så många gula smileysar i ditt inlägg
    Det låter jättefint med vattensten.

    Fru Bygg, härligt att ni trivs så bra i sommarstugan. Jobbigt med mammigheten. Hoppas det är en fas som går över. Bra att du inte ska jobba så himla mycket framöver. Långhelger och semester låter bra  Visst skulle din make byta jobb förresten? Kommer ni inte att vara kollegor längre då? 
    Maken börjar sitt nya jobb i maj, så snart är vi inte kollegor längre. Men jag jobbar ju inte heller så länge till innan mammaledigheten.
  • Fru Bygg

    Mitt BT är fortfarande supersegt, kommenterar mer ikväll. Men tänker på er alla!

  • Fru Bygg

    Ninnnis; vi köpte våra bilstolar. Babyskyddet kommer vi att använda igen till pricken. Vi har en andrastol (9 mån-6 år) och kommer att köpa en sån till nu när vi får två bilar. Men vilket som är billigast? Som du säger så måste ni ju kanske köpa en extra. Vad betalar ni hos f-bolaget?

  • Fru Bygg
    lanovia 08 skrev 2011-04-11 10:45:07 följande:
    I helgen gjorde vi något förbjudet ( så här tidigt i graviditeten) vi kollade på syskonvagn. Vi kunde bara inte låta bli när vi gick förbi barnaffären. Vi trodde helt säkert att vi ville ha en vagn som är dubbelt så bred som en singelvagn. Men när vi gått där och tittat och pratat med försäljaren så började vi tänka om. Som sagt det är lååångt kvar innan det är aktuellt för oss att bestämma oss. Men hur har ni andra tänkt? Vad har ni fastnat för

    Det är inget förbjudet att kolla redan nu. Vi tjuvkikade också lite tidigt och sedan har vi faktiskt redan köpt (eller beställt) en vagn. Det gjorde vi i förra veckan, för då hade de kampanj på den som vi ville ha. Vi funderade också mkt och länge på vilken modell man skulle ha, men vi valde tillsist en som är bredare. Där sitter E framåt och bebisen kommer att ligga i en hårdlift som man har mot sig. På detta sätt så kan inte E nå sin bror/syster och störa honom/henne hela tiden.
    Vi är supernöjda med vårt val, men sen vet jag ju inte vad som är bäst för just er. Vad har ni för kriterier?


  • Fru Bygg

    Hej alla!
    Som tiden springer iväg. Hinner inte alls sitta här och skriva med er just nu. Hade verkligen velat, men det är full fart både på jobbet och hemma. Igår var vi iallafall på RUL och allt såg bra ut. Tyvärr ville inte lilla pricken visa om det var en tjej eller kille, så vi får sväva i ovisshet. Men det viktigaste är ju att allt är ok!

    Stort grattis till Fru och Herr Sy till Orvar!!!

    Många kramar till alla er andra!
    Ska se om jag kan titta in lite efter helgen. Vi åker till sommarstugan imorgon och ska riva friggeboden. Nästa steg i ordningen för att kunna bygga till i sommar.

  • Fru Bygg

    Hej hej!
    Vilket toppenväder vi har just nu (iallafall i Skåne, men gissar att det är fint i övriga landet också).
    Vi har haft en tuff, men bra helg i sommarstugan. E har haft feber och hosta och varit väldigt hängig, men maken hann ändå med (tillsammans med min lillebror) att riva den gamla friggeboden, så att vi kan bygga ut i sommar.

    Flamman, jobbigt att din påsk började dåligt med maken. Låter som den blev bättre sen iallafall, skönt med bästa vänninan på besök!

    Ninnis, låter som ni haft en toppen ledighet. Vad tiden går fort fram. Du närmar dig väl v. 30 nu?

    Lanovia, saknar dig gumman! Hoppas att allt är bra med dig och familjen! Hur mår du nu?

    Leksi, vilken duktig liten kille du har! Första stegen, ja nu får du jaga honom ordentligt! Hur mår du själv nu?

    Villemoa, grattis i efterskott och förskott! Det gäller att ta tillfället i akt att fira alla dagar man kan. Tyvärr har maken och jag allt samlat på hösten, så det blir nog inte så mkt firande där sen.

    Daa, usch vad jobbigt med svärmor. Förstår att maken din känner sig splittrad mellan sina föräldrar och er där hemma. Hoppas ni hittar en mellanväg där det känns ok för er alla. Är så skoj att läsa om dina små. De är inte så små nu längre va?


    Fru Sy, Grattis grattis om jag inte sagt det här! Han är en riktigt liten supersöt prins! Skönt att du verkar vara så lugn och att allt funkar så bra. Ser fram emot att höra mer från er alla!


    Hvidis, jag tror inget annat än att du är en superhot mama, fast det är varmt och nära BF!


    Ingis, hur har det gått i trädgården?

    Fru E, hur mår du och maken?

  • Fru Bygg

    Vart kan man köpa mammakläder nu för tiden som inte kostar skjortan!
    Här i Helsingborg verkar inte ngn annan än H&M ha mammakläder. (Lindex, Kappahl, Cubus och VeroModa har inte längre).

  • Fru Bygg

    Lanovia, har totalt glömt bort att svara på din fråga ang vår vagn. Vi har beställt en babytravels syskonvagn. Den kändes helt klart bäst för oss och våra önskemål. Enda nackdelen med den (vad vi tycker) är att det inte är punkteringsfria däck. Men jag hoppas att det inte är ngt stort problem, vet inte om ngn annan har erfarenheter av denna vagn?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård