• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • MSW

    Alltså det här med skolavslutning i skolan.. Så är min ståndpunkt lite att ska man vara i kyrkan borde det vara på kyrkans villkor.. Förstår liksom inte varför kyrkan "vill" gå med på att inte prata om sådant som är dess grund/skäl på något vis. Då tycker jag att det är bättre att man är någon annanstans. Jag har alltså absolut inget emot att vara i kyrkan (och hade tyckt att det vore helt okey att jag eller mina barn hade avslutning i något annat trossamfunds lokal och lyssnat på det de isf eventuellt pratar om). Oj blev nog lagom rörigt, hoppas att min åsikt något så när kommer fram och inte kan missuppfattas allt för mycket..

    Passion: Vilken tur att det inte verkade vara någon större fara när du började må som du gjorde!

    Här är full planering inför helgens 30års/examens fest för ca 50 pers..

  • Norrskensflamman

    Kjell; helkonstigt måste det kännas!! Helsnurrigt verkar det som du beskriver. 
    Jag hade älskat att ha skolavslutning i kyrkan men barnen brukar ha sin utomhus vid en gammal, jättevacker typisk gård från det landskap där vi bor,  som är tvärs över vägen från skolan.  Hittills har det alltid varit bra väder, men imorgon har de lovat regn och därför har de flyttat avslutningen till en sporthall  
     

  • Norrskensflamman

    Min mor är jättedålig nu. Hon har fått feber, ända upp till 39,9 och har knappt druckit på hela dagen. Vi var där i helgen och hon var så glad att höra min skrutta och mig sjunga. Men nu är hon mycket sämre... Och pappa har lovat henne att hon ska få vara hemma på slutet. Sjuksköterskan har varit dit med febernedsättande och kommer att ställa upp med sprutor om hon får ont. Hemvård i livets slutskede kallas det visst... *storgråter* 
    Så, ja skolavslutning imorgon, sen jobb och sen efter det så åker vi väl ut och tittar till mormor. Någon mer skolavslutning kommer hon nog inte vara med på

    Om jag inte är så synlig så vet ni varför.

    Kjell, kan du be en förbön att min mor slipper lida och vara rädd, så vore jag oändligt tacksam... 

    Kram!
     

  • passionsblomman
    Norrskensflamman skrev 2013-06-13 21:36:04 följande:
    Kjell, kan du be en förbön att min mor slipper lida och vara rädd, så vore jag oändligt tacksam... 

     
    *joinar Kjell i den bönen*

    Älskade Flamman, jag är med dig i mina tankar, för det lilla det hjälper.
    Jag hoppas du får några klara och fina stunder med din mamma den här sista tiden-det är en väg vi alla måste gå, menden kan se så olika ut. Jag önskar din familj en varm och innerlig sista bit på färden.

    Stora varma kramar!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    MSW skrev 2013-06-13 20:16:34 följande:
    Här är full planering inför helgens 30års/examens fest för ca 50 pers..
    Examen minsann-gratulerar! Hur känns det att vara klar?
    Norrskensflamman skrev 2013-06-13 21:31:07 följande:
    Blomman, hur mår du nu efter senaste akutbesöket?  
     
    Bättre tack, men mycket trött. Sov halva dagen idag, och det behövdes. Jag får visst finna mig i att mobilisera ännu mer av det där tålamodet jag hela tiden pratar om. Men så länge jag inte går och får någon hjärnhinneinflammatione eller något sån´t farligt skit, så är det ju lugnt.

    Imorgon är det skolavslutning här. I sporthallen-helt värdelöst, men det har visst skett på önskemål av föräldrar, som av någon anledning inte tyckte hembygdsparken var bara (där vi varit de tidigare åren, eftersom kyrkan här renoveras).
    Här sa prästen för två år sedan ifrån och undrade vad vitsen allas var med att hans kulle komma, då han skulle få dikterat vad han skulle säga "Då kan ni ju säga det själva menar jag" sa han, och så sket han i det. Så, nu pratar rektorn och så sjunger barnen sina ivisor-och så sjunger vi psalmerna som "hör sommaren till" och så har man uppnått vaddå?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Kjell Präst

    MSW: Det är en enda skola som kommer, de övriga är för rädda för Skolverket. Vi vill försöka ta emot dem som vill komma till oss, och det går ju att tala om mänskliga saker utan att nämna Gud. Men, som sagt, då borde man ju kunna förvänta sig motsvarande respekt från skolans sida.

  • passionsblomman

    Sådärja-då var det sommarlov!
    Här blir för tillfället ingen större salut mer än att vi lagar favoriträtten (bouillabaisse, eller fiskgryta om man vill säga det enklare..) och så ska vi baka en kladdkaka och ikväll ska vi äta godis framför TV´n. Sambon jobbar extra å det värsta den här helgen, eftersom det är ett större evenemang  en av grannorterna som han skrivit upp sig att jobba på. Alltså roar vi övriga oss själva-genom att äta en massa gott, hur bra det nu är? Obestämd Fast, gott är det juDrömmer

    Vad gör ni andra?

    Ninnis, jag och Truls behöver ha hit dig på intensivkurs! Jag kan vara vaken med dina barn på nätterna-och så hjälper du mig att lära mig hur jag ska lära hundskrället att
    *komma när jag ropar-inte bara är han vill
    *inte dra i kopplet
    *gå lös bredvid mig
    *ge fasen i att skälla-eller ens bry sig om andra hundar när de går förbi
    tillexempel.
    När kommer du?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Kjell Präst

    Besökte Görvälns slott för att spela in ett sommarprogram för Lokal-TV. Vi har haft regn hela dagen, men nu sken det upp så jag tänkte hinna spela in medan det var sol. Vad dyker upp då, just där jag hade påbörjat inspelningen: Jo, först två kanotister, sedan en motorbåt och sedan....ta-daaaaa: En MÖHIPPA! Och det var inte en sån där mys-med-lite-vin-och-mat-möhippa, utan en komplett med kaninöron och allt. Och inte hade de företrädesvis druckit kaffe heller, kan jag säga. Jag fick förstås avbryta inspelningen, inte minst sedan de vrålat att de ville att jag skulle sjunga en låt för dem (jag hade gitarren med). När jag skakat av mig dem började det störtregna. Slut på den inspelningsdagen. Se där en bild av hur det kan gå till när ett lite mindre TV-bolag än SVT och TV4 gör TV.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård