• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Tassar in och vinkar matt... Vill skicka en försiktig kram till 'Blommis. Stackars din kropp vad den utsätts för just nu, men på sikt leder det ju till något bra för den och för dig. Så bra att du fått prata med endi... endo... ja, läkaren som visste att ge korrekt och mycket viktig och relevan info till dig! Häng i Blommis!! Det ska bli bra det här Jag är utslut av all fotboll, skolutflykter, musikaler, uppträdanden, födelsedagar, jobb mm, mm.Nu ska jag stupa i säng. Imorgon ska T delta i den lokala talangtävlingen som hon väntat så ivrigt på. Ikväll kom dock nerverna... Ingenting kändes bra. Lilla stumpan. Jag har firat nationaldagen med att sjunga i kyrkan. Och så en grillning ute i solen här hemma. Natti-natti!            

  • passionsblomman

    Flamman-det kostar på att vara mamma i dessa (års)tider! Man har i sanning FullTupp och det ena avlöser det andra och man får vara glad så länge så lite som möjligt krockar dessutom.
    Idag sa Blompojken nej när hans kompis ringde för att höra om han ville vá (som de säger här). Han ville inte vá, han ville "verkligen verkligen BARA ta det lugnt". Tack Gud att ungen har ett lyssnande öra på även det behovet och inte bara öser på. Man behöver en sådan dag ibland-även när man är barn.
    Så, vi har inte gjort något alls förrän när far i huset om hem och jag spontant föreslog att åka iväg och käka. Det var himla mysigt att komma iväg en stund-även om vi fick inse att det gästgiveriets nya ägare får klara sig utan oss framgent, då det inte gick att sätta godkänt på matupplevelsen som sådan, men men, man måste ju pröva för att veta. Och ölen jag tog var god iallafall.

    Lycka till på talangen imorgon!

    Apropå nerver, så måste jag bara dela ett litet ögonblick, mycket mycket kort, men som kommer att stanna i mitt hjärta inetsat för alltid:
    Min sons vän (han som ville vá idá) är oerhört blyg. Så till den grad att han knappt orkar med att svara på frågor i klassrummet. han rodnar svårt och han är så tillbakadragen att vi verklgien har fått ta det väldigt sakta med att lära känna honom härhemma-trots att de är så mycket med varandra. Under repetitionerna med musikalen, har han helt brustit och låst in sig på toaletten och Blompojken har bekymrat sagt att "G ska inte köra sin rap, och det tycker jag är så synd".
    När det nu var skarpt läge, var jag otroligt nerväös för G och hur detta skulle gå. Jag hade riktigt ont i magen,för det kan bli så hemsk hemskt om det blire n sådan där ångestupplevelse man sedan ska ha med sig jämt.
    När han tagit mikrofonen såg han ut som om han bara vill springa därifrån. Fly. Bort. Slippa.
    men...

    ..så vänder han sig mot Blompojken, söker hans blick. Man ser hur de ser på varandra och att G helt och hållet suger kraft och md ur sin väns ögon. Man ser hur det lyser "KOM IGEN NU G; NU KÖR DU" ur ögonen på Blompojken, och att förtröstan och kraft strömmar mellan dem. Allt på bara en liten liten sekund. Och G tar upp mikrofonen, och han kör sin rap. Han gjordet det!!! Jag höll på att skrika rakt ut, men lyckades behärska mig (för en gångs skull)

    Jag är glad för Blompojken skull att han vågade göra sina sånger och att han fick känna att det gick vägen-han var också nervös. Sitt nervösaste någonsin. Men att få bevittna med vilken tillit en vän hämtade mod hos en annan, och att se så tydligt hur det kan vara hela skillnaden här i livet, det var baske mig det finaste jag sett på länge och jag gläder mig i överflödande mått åt att min son får uppleva och leva ut vänskap. Inga prestationer i världen kan vara större än rikedomen i det. Ensam är inte stark. Ensam är bara ensam. Det är tillsammans man ska vara. Då kan man övervinna nästan vad som helst!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • ingenjörsbruden

    Alltså.....hur kul är det att stå? Bara stå o gå......hela tiden. O den här frustrationen när det inte går som han vill......huvaligen! Fast nu krypjagar han syrran som drar två briokaniner efter sig....bra med distraktion!

  • Norrskensflamman

    Åh Blommis, så fint!!! Jag snorar och gråter här också!! Tänk vilken rikedom att ha en sån vän som Blompojken.


     


    T vaknade upp förkyld, med rinnande ögon, snorig näsa och ont i halsen Och det är samma med mig. Jag ska sjunga på dop imorgon...


    Ja ja, stumpan har förberett sig så länge och sett fram emot detta, så hon vill iaf göra ett försök.


    Och jag, ja jag får väl också försöka göra mitt bästa imorgon. Det tar 3 min, sen är det över.


     


     

  • Hvidbrud

    Flamman: lycka till idag!

    Min storfis är så krasslig nu för tiden- hon fick urinvägsinfektion för två veckor sedan, hosta i tisdags, 39,9 på onsdagen, på akuten i torsdags med diagnosen höft-snuva. Flickebarnet kunde inte stå på benen. Men hon blev helad av röntgenskötetskan och hoppade innan vi gick hem. Inatt kom hon in in till mig med ont i örat. Kl 3 lyckades hon somna. Nu när hon vaknade har hon inte ont längre. Märkligt.
    Lillfisen vaknar mitt i natten o h kryper in under sängen. Varför?

    Maken jobbar natt denna helgen så han måste sova. Vi hade tänkt åka till mormor, men hur kul blir det? Fasar för resan!

  • Hvidbrud

    Åh, hönor! Kul blommis och gott och mysigt. Jag utfärdar en varning för hönsen som värper gröna ägg- tupparna i den rasen är mycket aggressiva! Min "höna" sim hette Carola, gick till anfall både på grannar och förbikörande bilar.... Att alla äggen mamma hade köpt och kläckt fram var tuppar gjorde inte saken bättre. Vilket liv! Och inga gröna morgonägg blev det heller....

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård