Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Apropå sommaren Bruttan. vilket datum kommer ni neröver den här gången och hur kommer ni ner? Med husvagnen va? och ska du köra ner den shjälv då eller är maken först med och sedan far han hem och renoverar?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, HÖRDE du att jag just tänkte "undrar hur Daa har det?" ???????? *paff*
    För PRECIS då kom ditt inlägg upp!

    Spontant skulle jag säga att det är en svacka och att produktionen behöver stimuleras upp mer, men vad fasen vet man när allt kommer till kritan, allt verkar kunna vara och bli precis hur som helst och från en gång till en annan helt olika. Mitt bästa råd nu är att du ringer amningshjälpen, för de brukar faktiskt ha lite koll och råd.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, här är länk till Amningshjälpens sida. Under fliken "allt från A till Ö hittade jag tex lite om tvillingar och amning på några ställen.

    http://www.amningshjalpen.se/

    I övrigt tänker jag typ som Bruttan. Hur många veckor har de förresten blivit nu, de små parvlarna? Jag är verkligen helt senil....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nej, här tog orken tvärslut nu och bihålorna dunkar, så jag tackar för idag. Vi ses imorgon fina trådisarna. Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa, Operation Biffa Bebis? Underbart!
    Att ni skulle ha ett bra teamwork, det fatade jag direkt jag träffade er, så där bekymrar jag mig noll och inget.

    Men mat hördu du lilla fina mamman...det visste jag däremot skulle bli tuffare. Jag drar min eviga smoothie-lovsång. En smoothie häver du om det kniper på 30 sekunder, eller i lite mer godan ro medan du ammar. I den kan du packa i allsköns nyttigheter och du kan dessutom mixa en hel kanna full så du får 4-5 glas som sedan bara står i kylen och väntar. Jag älskar ju den varianten med yoghurt, hallon och banan och så har jag mina torkade nässlor. Tar man lite vaniljglass i så blev det plötsligt lyxvariant och gillar man vaniljsmak så kan man ju för övrigt ta smaksatt yoghurt eller lite vaniljsocker (äkta).

    Sådant som en påse Nutrilett är faktiskt också ett bra komplement och panikstöd i maten, för en sådan påse är ju en hel måltidsersättning. Mellanmål med alltiett alltså.

    För lite rejälare mackor kan du steka ägg(eller den där personen  du ber hjälpa dig med saker) och ha som pålägg. Kalla köttbullar och annat i den vägen är bra.

    Att köpa hem lite olika antipastoplock kan vara en idé. Det kan du lägga upp på en tallrik och ha där du råkar befinna dig-troligen i amningshörnan. Då kan du plocka i dig olika kallskurna läckerheter, lite ost, gott böd med fikonmarmelad....oj *sugen*

    Kör en paket färdigkryddade kycklinglår i ugnen, funkar kanonbra att greppa och käka kallt.

    Välling
    är mastigt, lättdrucket och något du står dig bra på, helt OK att dricka även när den inte är jättevarm längre. Fullkorn. Med lite honung i för piggelin-effekt och skjuts på blodsockret.

    Alla sorters frukt-och bärsoppor är ju en kick och de med bra magbakterierna i är dessutom gött för magen.

    Tja, det är sådana "förbered när man är två och lätt att inta med bara en hand medelst amning" som jag har att komma med i matväg.

    Pumpa ur extra skulle jag göra efter de har ätit. Som en extra signal till brösten att här behövs mer.

    Framförallt Daa, vill jag säga att du verkar göra allt hur bra som helst redan och att det ju är helt galet underbart att ni nu har era två småfina barn! Hälsa Skäggmannen så gott!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Aleta, "sparka mig, stånga mig, gör nånting!!!"

    från 5:15
    ">



    *luktar på blommorna-eller, tittar, för luktsinnet är något försämrat för närvarande*


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ni är fina som ger mig skrivarkomplimanger. Jag tar dem och sparar i hjärtat. Hjärta Därinne finns också allt det jag ska skriva en dag. Men det är inte idag. Och vad det ska bli vet jag inte än. Precis som med mitt företag som jag vill ha. Hela min uppladdning för allt det låg verkligen menatlt en bra bit fram i tiden, då när jag skulle ha gjort undan småbarnstid, amningsritualer och blöjbyten. Då när tiden skulle vara för jobba och lägga mer energi där.
    Jag visste inte att det skulle bli som jag var rädd för-att den tiden redan är färdiggjord.
    Så, jag måste orientera mig i den nya verkligheten och göra en annan plan.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, jag ska minsann också avnjuta handbollen och innan dess ska det skäras korv så det blir korvstrogaoff i magen lagom till dess.

    Jag håller på och experimenterar med råsaftscentrifugen förresten och inte för att jag känner så mycket, men enbart apelsiner blev ju en touch av himlen, medan rödbeta,morot, broccolistjäl, ingefära, äpple och citron blev väldans kryddstarkt får man vl säga. men det är ju helt krylligt av nyttighet, så idag ska jag tving i sambon ett glas med isbitar i. Följde det med en dvd i din centrifug? Detgjorde det i min. Det verkar vara typ "ett äpple i botten, ettöverst och däremellan lite vad man vill" som recepten går ut på.

    Det verkar också helt självklart att juicerna ska serveras med is i glaset så de blir kalla fast ändå purfäska så att säga.

    Ingefära, selleri, citron känns som återkommande smaksättare,
    äpple verkar vara en given bas
    rödbeta ger ju onekligen schysst färg, förutom nyttan då. Spenat också.

    Citroner, ananas och ingefära behöver inte skalas
    Apelsin ska skalas och det lär väl gälla grape också då.

    Man får väl testa och se vad det blir som man hittar för egna favoriter.

    Rena fruktjuicer är väl bara att pressa ihop typ det man tror passar ihop. Det var en blandning med ananas och jordgubbar som lät väldigt sommargod.

    För egen del behöver jag framöver pressa äpplen som en tok, och då lär man väl helt enkelt få lov att frysa in dem så har man äppelbasen att bara ta fram under vintern.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    dfk skrev 2011-01-13 19:08:02 följande:
    Blomman, åh! vad gott det lät med färskpressade juicer. Vill också ha en sån makaper som kan göra juicer.
    Ja, tänk vad det kom en fin mackapär hem hit när EA och de andra vännerna kom hit och hälsade på! *tacksam*

    Jag har messat med Flamman förresten, så vi vet att hon är med i villervallan-även om det verkar mer än lovligt kaotiskt allting just nu. Vilket jälkla sammelsurium!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård