• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Daa, jag blev glad att DU hade skrivit! För jag tänkte på dig när jag såg tråden och på hur mycket ångest det var innan det äntligen blev spring av små fötter i ert hus.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Daa igen, ärligt om väntan på besked?
    Just nu är det skitjobbigt att gå här och försöka göra något vettigt av varje dag-jag känner att ångesttrollen krafsar mig på själen och vill bryta sig in. De kommer aldrig ensamma, utan de kommer många, med olika namn på sina noppiga tröjor, den med "villavagnen", den med "arbetslösheten" den fule fan med "tjocksmocken" och en hel hoper andra som liksom passar på att slinka med fram ur mörkret när man inte riktigt orkar trycka till dörren. Än så länge har jag dem någorlunda under kontroll, men jag kunde behöva lite dynamit och ett par handgranater att skicka in i hålan där de lurar och sedan lite extra ammunition att eliminera dem med medelst nackskott. Gärna för evinnerlig tid.

    Därför har jag anmält mig och min sambo till det här på onsdag kväll

    http://www.cerise.nu/kalenderdokument/Inbjudan%20Cerise.pdf


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Fru Sy, det är ju jättekul att går bra med ditt företagande! Slarva inte bort det!!! Det är verkligen inget man jobbar upp utan vidare och går det bra ska du absolut ta vara på och vidareutveckal det tycker jag! Vem vet vart det där slutar om du bara vågar tro på din förmåga?

    Hvidis, usch-sådär hostade min son också, nästan varje gång han blev sjuk, vilket han blev ofta. Han hostar fortfarande tills han kräks ibland. Det är inte alls kul. Men tur att lilleman dricker iaf! Hoppas det blir någon vettig ni får träffa på VC.

    Jag tror jättemycket på dina idéer och hoppas verkligen de blir mottagna som de förtjänar!
    Jobba utomlands kan jag inget om-men det gjorde ju du själv förut i Damnark ju?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Ha! Hör kommer jag med dynamiten och krutet och tortyrkonstens vackraste vapen! Nu jäklar ska trollen skrämmas bort! Bang! Bu! Vet i hut! Håll er väck från blommis- hon behöver inte er era vidriga varelser!
    BRA med föredrag!

    Lillemannen har bronkitis. Kovepenin och molipekt. Kul att tvinga i honom det tre ggr/dag... Men nu ska han bli bättre. Så det så!

    Nu ska jag lyssna på flamman!

  • passionsblomman

    Hvidis, men lille lillemannen! Usch och tvi för meducin-men tur att det finns. Tvingandet är ett av mina mer traumatiska minnen från småbarnstiden. Blä!

    Tack för dynamitinsatsen förresten. jag kan tydligt se hur några av trollen backat och hukar bakom en stor sten...

    Nu ska jag kolla på Dicte, så fort jag nattat blompojken.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Hvidbrud

    Jag har massor, blommis! Säg till om de kommer närmre så ska jag lägga ut lite mer! (och du kan hälsa dem att jag ska piska dem blodiga med flugsmälla om de rör sig!)

  • lanovia 08

    Hvodos hur gick läkarbesöket med J? Stackars killen hoppas han blir bra snart.

  • lanovia 08

    Fru sy vi ska till Egypten. Tycker det här med packa har fått nya demisioner med två barn. Det går inte att göra sista kvällen imnan resan. För då sitter man där med för små kläder o imgen tid att åtgärda det. För att inte prata om reseapoteket som blivit lite smått utökat.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård