• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman

    Daa, om du kollar lokalpressen, det röda alternativet, under Dagens fråga så ser du en Linslus där... en viss musiker.

    Dagens fråga var: Vad kan man göra för att lysa upp höstmörkret... typ nåt sånt.

    Ett svar från en viss person var: "Umgås med någon man tycker om"

  • Soldemor
    dfk skrev 2011-11-04 09:38:19 följande:
    Hinner se att du är här Solde, så jag vinkar i förbifarten medans jag sladdar ut från tråden!
    *vinkar tillbaks*
  • muggles

    Kul och spännande med många plus! (Och tar ett lättnadens andetag att jag slipper anspänningen för egen del - aldrig mer tack för det).

    Ingis: tack för fina inbjudan men när jag tänkte på att åka med 3 barn ända till Lund så blev jag lite avskräckt Det tar väl ändå 3-3,5 timmar? Det blir en tur till nya Plikta idag istället - en stor lekplats i Slottskogen som de har gjort i ordning och förbättrat. Och så en fika vid Linnéplatsen efteråt. Hela vägen dit med buss och spårvagn - det blir lagom spännande för Moa

    Blommis: det är för jävligt rent ut sagt att ni ska behöva vara så oroliga för ekonomin.   Man ska ju vara försiktig med att säga att man vet vad någon annan känner ( ) men i det här fallet gör jag det. Det är riktigt blä att behöva oroa sig för varenda 100-lapp. Jag vet också precis vad du menar att kunna gå i affären och njuta av att kunna handla vad man vill utan att behöva fundera. När jag var fattig och levde på marginalen köpte jag alltid kalvkorv som pålägg minns jag för det var billigast. Jag tittade avundsjukt på de som kunde handla skinka, salami, ostar (ost är ju dyrt!) och tänkte "jag önskar jag kunde göra det". Usch ja.

    EA: hoppas du och H&D får många kramar idag!!! Jag håller som alltid en extra tumme för dig eftersom det banne mig är din tur nu (det har det varit rätt länge nu).

  • Norrskensflamman

    jag fick långvägaifrångäster igår och vi har suttit uppe till ett inatt och pratat. De är från samma land som exet men kommer från norra delarna. Vi lärde känna dem samtidigt jag o exet, men jag håller mer kontakt med dem och de med mig. Känns så gott att ha så fina vänner. De verkligen älskar flickorna, och det är ömsesidigt. Såååå roligt att ha dem hos mig över helgen, så ni anar inte!! Blir alldeles varm...


    Flickornas gudföräldrar är ju också exet landsmän och de känner honom sedan barnsben. OCH bor ett kvarter bort  från oss. Vi fortsätter o umgås som vanligt och det är så himla skönt. De är som flickornas extraföräldrar verkligen. De var också förbi igårkväll till oss och imorgon är vi bjudna hem till dem... och de bad att jag skulle ta med musikern. Vet inte hur det blir med det riktigt... Tjejerna har inte träffat honom ännu, men tjatar varje dag om att få göra det. *funderar*


    Iaf så kan jag konstatera att jag har många goda, fina vänner som stöttar mig och flickorna. Är så oändligt tacksam för det

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård