• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Fru E

    God morgon! Msken lämnar bustet på dagis och sedan bär det av för blodprov nr 2. Använde dock sista digitala teststickan igår och den visade chockat icke gravid Förstår inget alls, första mf fick vi utslag hela tiden fram till vul! Är inställd på nytt mf och då troligtbis ännu tidigare än första Återkommer under dagen! och kram

  • Hvidbrud

    Va! Nej, så får det inte vara, fru e! Hoppas att det var något fel på testet och att du får bra svar på blodprovet. Kramar om och håller handen.

  • muggles

    Ingis: vad trist med minus! Men du verkar ta det coolt...

    EA: NEJ! Är på helspänn nu då...

  • muggles

    Ninnnis: jag tror det ska vara tomatsås på (har för mig att maken hade det).

    Middagen gick bra, barnen lekte rätt fint. Han sa väl några gånger att "nu vill jag gå hem" och mamman skämdes "han är så otrevlig ibland" sa hon till mig. Jag vet inte vad det är med vissa ungar... Föräldrarna verkar inte veta hur de ska hantera det iaf.

  • muggles

    Igår var jag på badhus med Moa, hennes älsklingsaktivitet. Maken fick bebistid Det var väl mindre bra för min hosta men Moa var i 7:e himlen. Maken fick fixat ett handtag på en av kökslådorna som lossnat för flera veckor sedan. Skruvarna var ganska korta så han köpte nya och de behövde sågas av (de nya var aningen för långa). Vi förundras över hur folk hinner renovera när vi inte ens hinner sätta dit ett handtag på flera veckor... El så är det det folk inte hinner och sedan hamnar de i Arge snickaren...

  • MSW

    Skickar kramar till familjen E här också!

    Mugglan: det är väl sådana där småsaker som har en tendens att aldrig bli av tycker jag! Men man blir så nöjd när det väl blir gjort!

    här är allt lugnt ännu så länge, hade en del förvärkar kvällen/natten till söndag.. Och nu har jag lämnat A på dagis och vet inte vad jag ska ta mig för riktigt..

  • Hvidbrud

    Oj vad jag åt annanas och lakrits de sista veckorna j låg i magen. Och stark indisk mat från indiern på hörnan. Och gick och gick så att jag gick upp i fogarna. Hoppas att bebin kommer snart, MSW. Och Lanovia: hur är det med minisprallis? Och hur är det med dig?

  • lanovia 08

    Nej! Fattar Fru Es hand och håller den hårt genom blodprovet. Hoppas hoppas hoppas att det bara var något bugg med testet!
    Får du resultat direkt när blodprovet är taget eller skall det analyseras??

    Humle och Dumle nu stannar ni!

    *håller om Fru E och kniper tummar och tår*

  • Fru E

    Lanovia-de har inget eget labb capio utan det analyseras på stora sjukhuset så får provsvar dagen efteråt. Första provet får vi svar på idag men de hade tydligen fel på dataöverföringen så inga resultat än
    Andra får vi svar på imorgon troligtvis men tror det är kört......

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård