• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-11-07 12:49:38 följande:
    På torsdag skall vi prata om förlossningen med BM, så nu kan jag snart inte leva i förnekelsens värld längre.
    KÄnner mig ändå väldigt lugn, men är rädd för att det skall braka när jag börjar prata om det.
    Vid det är laget förra gången var nog förlossningsväskan packad, jag läste om förlossningar och jag övade profylax och hade maken till att nypa mig etcetc. Den här gången få rjag små aha upplevelser i form att ja just det ja, ungen skall ut också. Jag övar profylax genom sammandragningarna, har ingen väska packad ännu och har inte läst ett enda ord som har med förlossning att göra.
    Jag känner inte att jag behöver det men är ändå rädd att skräcken skall komma i kapp mig när det väl gäller.
    Jag hoppas det blir ett bra samtal och att du fortsätter vara lugn. Kram!
  • Ninnnis

    Vi har varit på babysim så nu sover Mini gott i vagnen. Det är förresten andra dagen i rad som han somnar på egen hand i stillastående vagn, dvs utan att jag går, vagnar eller gungar. *stolt*

    Babysimmet är så himla bra! Mini verkar älska det och jag tycker det är så mysigt. Fast nästa gång ska vi doppa huvudet, så då kanske det ändras...  

    Lanovia, påminn mig, vad var det som gjorde babysim till en flopp med E? 

  • Ninnnis

    Jag borde egentligen passa på att plocka ur diskmaskinen och vika tvätt, men vovven parkerade sig så mysigt i mitt knä så det tar emot att resa sig

  • passionsblomman

    Ninnis, så mysigt med en hund som sköter sig...

    ..min egen har varit med ute i skogen. Nu är det så att vita, mycket pälsiga hundar med korta ben, lätt blir en aning skitiga om både tassar och mage. Då måste man duscha av sig.
    Min hund gillar inte att duscha av sig.
    Han har dessutom nu blivit muskulös nog att ta ett rejält språng UR badkaret, trots sin ringa storlek. Alltså är duschmomentet mer en brottningsmatch än något annat. Givetvis fick han mig att tappa duschmunstycket, som var satt på så hård sprut att det blev en rejäl fontän rakt upp i mitt ansikte och över hela mig.
    Jag har bytt kläder nu. Hunden ligger ihoprullad på en kudde på golvet bredvid mig. Han är mycket förnärmad.

    Häromdagen fick jag syn på en annan luring han gjorde:
    Jag hade skurit små må tärningar av en liten överbliven fläskbit som jag blandat i hans torrfoder. När jag vänt ryggen till hör jag hur et rasslar konstigt från hans äthörna.
    Där står hundskrället och fyller hela gapet allt vad han kan med foder. Sedan knycker han med huvudet allt han kan, precis som när han kastar iväg sin leksak. Ut över golvet far all maten, och han kan i lugn och ro sedan sortera ut enbart fläskbitarna och slippa de tråkiga foderkulorna.

    Man får ju inte vara dum bara för att man är hund...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Ninnnis

    Haha, underbara lilla Truls!

    Fast jag förstår att det inte var så roligt att bli nerduschad...

    *fniss*

    Vår hund är inte heller så förtjust i att duscha (han älskar dock att bada utomhus) men han gör inte motstånd utan står bara där och ser otroligt ynklig och stackarslig ut  

  • lanovia 08

    Oh Morr!! Loggade in bara för att snabbt svara Ninnis på floppen vad gäller E och babysim. Självklart kom hon upp i knät på mig och lyckades trycka bort allt jag skrivit. Jag som gjort ett långt inlägg och mer eller mindre bara skulle posta.

    Men för att korta ner historien, hon var aldrig jätteförtjust i badet alls. Men näst sista gången när vi väl skulle få dyka (dra henne ner under ytan) så blev hon väldigt rädd för detta. Sista gången på kursen kom maken inte ens i duschrummet med henne innan hon skrek som en stucken gris. SEdan skrek hon o skrek o skrek tills vi kom ut från badhuset igen. Den gången blev det inget bad vilket ni nog redan räknat ut. Sedan tog det oss långt tid att  få henne att ens acceptera badbaljan hemma.
    För vår del kommer det nog inte bli något mer babysim med något barn...

  • lanovia 08

    *fnissar åt Truls*

    Nej nu skall jag ta barn och hund och ta mig ut i solen lite. Orkar inte lyfta E upp o ner från gungor så vi får skippa lekplatsen och bara ta en promenad i stället.
    Behöver se solen lite, känner mig inte på topphumör idag.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård