• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-11-08 10:43:11 följande:
    Nej men vilken dag som helst nu. Mobilen är lagad och skall bara skickas tillbaka till butiken.
    Bra! Just nu spelar jag mot Fru Bygg
  • Ninnnis
    lanovia 08 skrev 2011-11-08 10:46:34 följande:
    Vad trevligt! Sådana bonudsdagar är inte fel.
    Då kan du ju stanna på vägen och äta lunch med mig och Muggles.
    Åh, det hade varit jättemysigt! Är dock inte säker på att maken tycker det är rätt prioritering när vi har så långt att köra med bebis och hund...
  • Ninnnis
    Ninnnis skrev 2011-11-08 10:49:48 följande:
    Åh, det hade varit jättemysigt! Är dock inte säker på att maken tycker det är rätt prioritering när vi har så långt att köra med bebis och hund...
    Vi kommer nog inte köra förrän vid lunchtid så det blir kanske ändå för sent?
  • Norrskensflamman

    Jo Blommis, han lämnar Svea rike för gott. Så är planen. Däremot så har han ju tidigare sagt att han hade jobb på G där... men igår när jag frågade så sa han nej, att han har inget jobb där. "Men att det skiter väl du i, det är ju inte ditt problem" Nä, det är det inte... men jag får ändå dåligt samvete på nåt vis, eller oroar mig eller kanske jag tycker synd om honom. Vet inte.  Och sen så ger han mig pikar om att jag har en ny man osv.
    Allt för att jag ska känna mig skyldig på nåt vis. Men fan i helvetes JÄVLAR!!!!! Det är ju HANS  beslut allt detta, det är han som soppat till det. Att jag sen inte vill börja om efter allt som hänt, efter chanserna han fått som han strulat bort, efter att han varit med en annan kvinna på solsemester... Gör det MIG till boven???
    Jo, han tycker det. Han tycker att jag borde ha tagit honom tillbaka och att vi hade gjort ett sista försök, istället för att "slänga ut honom att bo i skogen" som han säger till våra vänner att jag gjort. Att pga mig så har han inget annat val än att flytta till sitt hemland.
    Gaaaaaaaahhhhhh! Skrikandes

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-11-08 10:54:57 följande:
    *Bluuuuurp-bubbel-bloaaaaaaaaaarooooooooAAAAAAL-gnr rrrr-drrrrrrrrrrrOAAL*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    OJ....... Vad händer
  • BrudSommar2006

    Hej alla, precis tillbaka från långhelg/spavistelse i Bath. Både fantastiskt mysigt men inte riktigt som jag tänkt mig på en och samma gång är väl utvärderingen av den resan.

    Såg att julklappar nämndes, jag är faktiskt lite stressad över det redan, av den anledningen att jag tycker att barnen har så mycket leksaker att inte en enda pryl till är välkommen hem till oss! Och det kommer inte att ändras nästa månad. Men de ser ju fram emot julen så mycket, i alla fall Iris, de kan ju inte vara utan klappar.

    Apropå brudöverlämning som jag läste om några sidor bak här så hade jag faktiskt ingen aning om att det var en så stor grej för folk innan jag började hänga här på BT. Jag menar att så många faktiskt vill ha det.

    Till sist, Piggelin, jag tror min och din uppfattning om det där med förlossningar är rätt lika!

  • passionsblomman

    Ursäkta en hälplös tant-det är min mage som stör mitt i konversationen. Jag håller på att ge den Lactulos och nu lever det om som om det bodde en mängd upprörda Greker därinne eller så. Rynkar på näsan

    Jag är hemma från kursen. Dels eftersom jag verkligen måste ha nära till toan och dels eftersom jag är aningen matt efter att ha varit vaken merparten av natten.

    Det som kommer ut är det en massa blod i och sammantaget känns tillvaron med min mage rätt disharmonisk just nu. Det här får gärna gå över nu.

    Ursäkta mera skitsnack.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS! DÄR är du ju! Jag gick i skogen igår och funderade på vart du kunde tänkas hålla hus. Ja, inte för att jag väntade mig att hitta dig i skogen, men du fattar.

    Berätta mera om resan!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård