• Fru sy

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2010-12-16 10:59:54 följande:
    7 maj har Hvidis BF.
    När har ni andra? Jag är helt vilse i pannkakan över er gravida
    Ja det är nästan så att man skulle ha en lista så man kan komma ihåg alla Vi har BF 23 april.
  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2010-12-16 12:00:18 följande:
    JAAA en lista

    Fru Sy 23 april
    Hvidis 7maj

    Fyll på
    Kan vi inte lägga den någonstans där vi lätt hittar den sen?
  • Fru sy

    Är riktigt trött efter en eftermiddag på stan, så jag har inte läst vad ni skrivit nu... gör det om en stund när jag vilat. Men var bara tvungen att gå in här och skriva att vi har beställt barnvagt!!!! Det blev en Emmaljunga city cross, svart sittdel och mörkblå liggdel. Vi är kanonnöjda!! Sen sålde de årets bilbarnstolar till rabbaterat pris så vi slog till på en sådan oxå, den var vi tvungna att ta med hem direkt. Kändes rätt konstigt att bära ut den till bilen och ännu konstigare att sitta här och titta på den... tänk om nga månader skall vå lille kille ligga i den

    Nu sova en stund...

  • Fru sy

    Heloise: Härligt med en gnällig liten tjej, mera av det hemma hos er!! Kram till er.

    Flamman: Härligt med lyckad julkonsert. Blir orolig när jag läser dina inlägg här ovan, är det någon som tar hand om Flamman? Som ser till att du mår bra och orkar? Massa kramar till dig!

    Ninnis: Mysigt med inskrivning.

    Fru E: En stor kram till dig. Jobbigt att behöva visa en fasad utåt...

    Daa: Klart det är trångt i magen, nära nu ju och så era två parvlar där. Bilden du lade upp på dig och magen på fb för ett tag sedan är jättefint!

    Kramar till alla er andra oxå!

    Igår kväll gjorde vi lussekatter, de blev kanonbra. Och så gjorde vi ny chokladtryffel. Idag har jag tänkt sätta ihop pepparkakshuset jag köpt, fick bli byggsats iår Sen om jag orkar skall vi göra den chokladkolan som Blomman tipsade om. Ni får gärna hålla tummarna att den blir bra även med havregrädde. Mannens lillebror är här, de är ute och tar hand om massa snö som kommit här... de tycker båda om att köra traktor så inte går det ngn nöd på dem. I eftermiddag kommer även lillebrorsans tjej så då ska vi ha lite julmys här

  • Fru sy

    Hej tjejer.
    Idag har vi fått se hur förlossingen ser ut här, lite tidigare än vad vi hade tänkt oss Började få ont i magen igår kväll och hade ont från och till i natt. Ringde och pratade med dem på förlossningen i morse och då tyckte de att vi skulle åka in och kolla upp det. Visade sig att jag hade regelbunda sammandragningar, ca var 5 min. Ultraljud gjordes och allt såg bra ut, man kollade även livmoderhalstappen och den var oxå fin. Först trodde de att de berodde på en urinvägsinfektion men det var det inte. Har däremot haft riktigt ont i legimenten på höger sida så de funderade på om smärtan kunde ge min sammandragningar. Så nu har jag fått tabletter jag skall äta som stoppar sammandragningarna, och även nga värktabletter mot smärtan för att se om det hjälper... och sen är det vila som gäller. Ska ge det någon dag och släpper det inte eller bli värre ska jag dit igen. Så nu får ni hålla tummarna att det blir bättre. Läkaren tyckte inte vi skulle oroa oss, det viktigaste var att livmoderhalstappen inte var påverkad, och det är den ju inte. Men känns såklart jobbigt ändå. Man kan tydligen ha en "känslig" livmoder och då kan det bli såhär. Pratade precis med mamma och hon hade tydligen mkt sammandragningar med min syster men hon föddes bara 2 veckor för tidigt, vi hoppas såklart det blir likadant med Orvar. 

  • Fru sy
    Ninnnis skrev 2010-12-20 09:44:02 följande:
    Idag går jag in i vecka 13 och har alltså passerat 12 fulla veckor. Imorgon är det dags för KUB.
    Redan 12 fullgångna veckor, underbart!!  
  • Fru sy

    Lanovia: Jobbigt med att inte få sova om nätterna, hoppas det blir bättre snart. Skönt att dina föräldrar kommer och hjälper till lite. Mysigt med middag bara du och maken ikväll!

  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2010-12-20 09:55:01 följande:
    Fru Sy Jobbigt. Måste du ta det extra lugnt nu eller vad sa läkaren?
    Läkaren sa att vi inte skulle oroa oss, medicinen jag fick brukar hjälpa och livmodertappen var ju opåverkad. Men jag skulle ta det lugn, så blir att ligga och sitta i soffan så mycket som möjligt. Jag tycker faktiskt att det har blivit bättre idag, jag har ont av fogarna men sammandragningarna har varit lugnare.

    Pratade med en kompis igår som var med om samma sak i v23, och det stoppades och hennes som föddes bf+2. Kändes såklart lite bättre att höra. Läkaren hade sagt till henne att en del kvinnor har sammandragningar nästan hela graviditeten utan att livmodertappen påverkas, medan andra håller det på att sätta igång på. Det svåra är att veta vilken av dessa kvinnor jag är. Men skulle höra av mig om det blir sämre eller om vi blir oroliga för då kan man ju kolla tappen igen.

    Det som känns bland det jobbigaste nu är att det känns som jag suger på att vara gravid Att kvinnor är gjorda för att föda barn men att det är fel på mig som har det såhär. Mannen säger att jag inte får tänka så, att jag gör så gott jag kan men jag har svårt att släppa de tankarna...
  • Fru sy
    muggles skrev 2010-12-20 15:34:49 följande:
    Fru Sy: vilken vecka är du i nu?
    Jag är i vecka 22+1 idag.
  • Fru sy

    Tack för era uppmuntrande ord om att jag gör så gott jag kan. Försöker tänka så men är lite svårt, var ju liksom inte såhär jag trodde det skulle vara att vara gravid, inte ens i min vildaste fantasi. Men förhoppningsvis lugnar det sig nu och så slipper jag mer sd innan det är dags.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård