• janos

    Nu ska jag samla mod.....

    Vi har under hösten och våren gått igenom en utredning med E, pga hans spring i kroppen. Igår kom utlåtande från experterna:

    E har adhd, med  svårigheter inom autism.

    Jag har nog gått igenom 1000 känslor sedan vi fick svaret. Det känns skönt, jobbigt, ledsamt m.m.

    Så där ja.....nu vet ni. Kram

  • janos

    Hej fredisar!

    Nu har vi landat i allt och livet känns bra igen. Det har varit en stor känsloresa, men nu ser jag alla fördelarna med utredningen och hur vi kan stödja och hjälpa E.
    anledningen till att vi startade utredningen kom vi 4-årskollen, då (äntligen) bvc-tanten insåg att E har väldigt svårt att sitta still och koncentrera sig (på det som inte intresserar honom). Först fick vi gå hos ej som gjorde en utredning och bedömning och även hon tyckte att det kunde vara en bra idé att gå vidare. Efter det hamnade vi hos Nep, som har gjort en omfattande utredning, med det slutliga beskedet.
    Vi har gjort enkla förändringar här hemma, som hjälper E och som gör våran tillvaro enklare. Han har fått hörselkåpor på dagis och hemma, trådlösa hörlurar till tvn (för att inte bli stressad av ljud som stör honom) och en ipad där vi kan göra enkla scheman för att visa vad som händer under dagen t ex.

    STORT grattis till dig Apg! Jag önskar dig allt gott. Det är en skrämmande, men underbar upplevelse att få bli gravid och få ett barn. Du kommer att bli en jättefin mamma. Lycka till på livets resa. Kram

  • janos

    Hej tjejer! Vad jag har längtat efter er!!!!!!!!!!!!!!! Välkomna tillbaka.........för visst kommer fler att titta in igen?!?!

    Emelie, grattis till exjobbet. Bra jobbet! Lycka till med att hitta ett jobb nu.

    Fru anka, vad skoj det skulle vara att få se din skapelse. Det låter läcker. 10 kg lättare....WOW!
    Vad trist med din mamma. Hoppas att det löser sig till det bästa för er.

    Gable, ååååh vad kul att se dig! Tänker ofta på dig!! Håller utkik efter din svårmors-historia.

    Själv så mår jag till och från bra med våra förutsättningar. Jag erkänner att vi har det vi gör med storebror och att förebygga dagen, stödja honom och lära honom vardagliga saker. Just för tillfället har han en jobbig period med sin lillebror, som han helst skulle vilje skicka till månen......enkel biljett. Härom dagen så sa E: -Det blir bra när jag förstår lillebror. (Lillebror har börjat att prata en hel del sista tiden.)

    Ikväll hade han en väldigt jobbig kväll att komma till ro. Det tog oss 2,5 timme att få honom att sova. Under kvällens nattning så sa han till mig: -Jag tänker på mina killar (hans dagiskompisar). Dom sover nog bra allihopa, men jag....jag sover dåligt (och så hade han tårar i ögonen).
    Det är inte lätt att se hur han kämpar med att slappna av och somna. Det gjorde så ont i mitt hjärta att veta att han är medveten om att han är annorlunda och att han kämpar med sina svårigheter. Mammas lilla troll Hjärta

    Jag kan inte sova. Det gör ont i magen och jag funderar hur jag kan hjälpa honom bäst...nu och i framtiden. Borde nog försöka att söka upp John Blund och se vad han kan göra för mig.

    Ha det bäst tjejer!! Jag saknar verkligen fredagar! Ni är bäst! Stor kram till er alla

  • janos
    anne på grönkulla skrev 2012-07-03 20:55:59 följande:
    janos, du sålde lite barnsaker i nån grupp på FB såg jag - bl a en bärsele? Kan man stoppa en liten bebis i? - kusinen hade sin 6veckors i sele nyligen o det såg himla praktiskt ut. Om du inte hittat nån köpare lokalt så kan jag tänka mig att köpa den av dig, plus frakt såklart, men jag vill gärna veta mått o så på den först (om du vet modellen kanske jag kan kolla på nätet helt enkelt?) - maken är bred över axlar o rygg o en för liten är inte lönt att skaffa.
    Jag skickar jättegärna ner selen, så får ni prova den och avgöra om den är intressant. Jag är mest ute efter att bli av med grejer just nu, för förråden svämmar över och vi ska INTE ha några fler barn, efter mina roliga graviditeter och nu det vi har att göra med Elias här hemma.

    Skicka gärna adressen i ett pm på fejjan, så skickar jag ner den.

    Vilken vecka är du i? Hur mår du? När är bebisen beräknad?
  • janos
    Gable skrev 2012-07-03 12:39:11 följande:

    Åh Janos! Vad jobbigt, spy av dig allt du kan här! Lilla gubben. Nu förstår jag vad du menar med jobbiga nattningar, jag är ledsen jag hade verkligen ingen aning!


     


    Kram vännen!


    Rörda tårar i ögonen! Ingen som inte har erfarenhet av npf-barn kan nog förstå vad vi går igenom varje dag. Inte ens våra familjer förstår. Det gick dock upp ett litet ljus för dom i februari, då vi var tillsammans på G.C i 1-2 veckor.
    Det som gör mig mest ledsen är kompisar i våran närvaro som säger saker som: -Såååå annorlunda är han väl ändå inte.
    -Är det inte fart i alla barn?
    -Så där gör mitt barn med.
    Det är väl klart att det inte går att se alla sidor på 2 timmar och förstår hur mycket vi måste hålla koll på honom jämt, för att han inte ska slå sin lillebror eller rymma bl a.

    Han är världens goaste och världens mest krävande pojke i samma skal. Ett litet troll som mamma älskar över allt annat och som sårar sin mor oerhört mycket när hans utbrott kommer.

    Det blir inte mycket vila i vårat hus, då lillebror vaknar 6-6.30 och storebror somnar 21-22. Däremellan går livet i 170 km/h och så har vi firman att hålla igång. Inte undra på att håret börjar bli grått.

    Jag kan stolt berätta att han har börjat att ljuda ord och stavar dom på datorn. (Penna håller han inte i om han inte måste.)  L.....O.....K.....LOK! T.....O.....M.....A.....T......Tomat...............osv.
  • janos
    Gable skrev 2012-07-03 13:06:08 följande:

    Och så glömde jag... Min morbrors fru har hastigt gått bort, så vi åker uppåt imorgon kväll för begravning. Är inte hemma förrän efter helgen, så jag kommer inte att vara aktiv här. Vill inte att ni ska tro att jag försvann igen.


     


    Känns som om det vore trevligt om det vände och att det händer en massa positiva saker framöver. Får väl vara glad över att ha bytt jobb igen och den här gången till nåt riktigt bra. Där jag var innan var knäckande! Ett helt hemskt ställe. Never ever more! Och så har jag hittat tillbaka, det känns fantastiskt bra!


    Tråkiga nyheter om din morbrors fru.

    Grattis till nya jobbet får jag passa på att säga också. Lycka till!
  • janos
    Vidatilda skrev 2012-07-04 00:15:21 följande:
    Oj oj oj vad mycket ni skriver nu! Trevligt, men jag blir snurrig för jag vet inte vad jag ska svara. Hjärta

    Janos nu har jag visserligen inte en son med samma problem som din, men min son ger mig också stora svarta hål av oro när han blir dålig av ngt och vi inte vet av vad. Vi vet att han inte tål mjölkprotein, men det är ngt mer också för rätt vad det är blommar eksemen upp och han mår illa, har ont och är helt peronlighetsförändrad.  blir speedad, trotsig, grinig och göra saker som inte är ok. Jag blir helt nojig varje gång jag lagar mat för risken är att jag matar i honom ngt han blir sjuk av.. Dessa små älsklingar är det bästa och det svåraste utmaningar vi har.

    Gable svårt med din svårmor. Jag håller på dig bara så du vet det! Den personen som gått bort är det någon som stod dig nära?

    APG hur mår du nu? kämpigt, eller mysigt?

    Vad gäller fejan inser jag också att folk inte delar med sig för ycket av det dåliga i livet... eller nja vettiga människor gör ju inte det... somliga grannar delar med sig alldelse för mycket så man nstan vet när de går på toa Kräks Det jag satt och var missunnsam på var min svårsyster... dvs makens syster. Hon har ju alltid så ont om pengar (säger hon) men har ändå råd att åka utomlands två/tre gånger sedan januari. Jag klagar inte på min ekonomi men har antagligen betydligt mindre över varje månad. Äh, jag var smått uppretad, inte svårsysterns fel heller, jag surar helt enkelt över varats villkor ibland och tycker det svider i mina mussunnsamma ögon när hon skriver om sin fina resa på fejan.

    Nu ska jag sova, Jag återkommer när jag kan. Ha det gott allihopa!

    Vidatilda, min son är nog mer lik din son än vad du tror. Våran lille är också mjölkallergisk. Han (och jag) mår mycket bättre utan mjölkprotein. Men han har en väldigt känslig mage och det rinner ur honom trots att vi tagit bort all mjölk för honom. Jag vet inte vad det är som orsakar detta. Hans magsmärtor verkar vara borta iaf.

    All denna oro som våra små tillför, inte undra på att dom grå blir fler och fler.

  • janos

    Nu är vi hemma igen (jag hoppar över äntligen hemma).

    Typiskt att jag missade ditt meddelande Äntligen. Vart bor ni?

    Nu är det läggdags om jag ska orka med mina troll imorgon. Kram

  • janos

    *vinkar en snabbis*

    Nu är det dags att åka och hämta sonen från en kompis och sen är det dags för middag och söndagsbadet innan läggningen. Puh!

  • janos

    Tittar in och tar 500!!

    Vi lever, även om det har varit lite tufft ett tag igen med Elias. Det går i vågor. Idag är jag tacksam över att hela familjen lever när dagen tagit slut.
    Vi har fått börja en kurs för föräldrar till barn med adhd, som verkar givande. 3 gånger kvar.

    Jobbar och gnetar. Har precis gått på ett vikariat på 75% (jobbar normalt 83%). samtidigt som jag behåller mitt ansvar över prisfiler, så i slutänden funderar jag på om jag inte jobbar mer fast på färre dagar.

    Har ni kommit på plats i nya boendet Apg? Hur mår du och magen? Jag har inte glömt bort dig och bärselen. Kan du skicka din nya adress på facebook eller på något annat sätt?

    Grattis till bra kämpande Vidatilda! Du fixade det på ditt eget sätt. Lycka till med studierna!

    Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te och sen är det läggdags, så att vi orkar med morgondagen.

  • janos

    Länge sedan sist. Jag har varit in och läst någon gång på mobilen, men vet inte hur jag ska skriva inlägg där. Hmmm!

    Ikväll var ingen rolig kväll. Det började på dagis när jag skulle hämta barnen. Jag hör redan i hallen hur Elias ber fröken (vikarie idag) om hjälp tre gånger. Till slut säger han: -Nu kan jag inte vänta längre!
    Vikarien möter mig i dprröppningen och säger till mig: Han är lite arg över att det inte går så bra med limpistolen. (Jag funderar på NÄR hon har tänkt att hjälpa honom.)
    Jag hör frustrationen i hans röst och går fram till honom och frågar om han behöver hjälp. Han släpper allt och går.

    Hemma blev det både slag, tårar och kastade metall bilar i mitt ansikte. Kvällen blev jobbigare och jobbigare med flera utbrott m.m.
    Vi som har jobbat så hårt för att han ska be om hjälp. Sen när han äntligen gör det så FÅR han ingen hjälp. Det är väl inte undra på att hans värld (och våran) rasar.
    Känner mig så ARG, besviken och ledsen.

    Jag passade på att ta vara på min ilska och skrev ett kommunikationspass till dagis. Det är ett liten bok med korta info om E´s diagnos, styrkor, svagheter och vad han behöver hjälp med. Detta vill vi inte vara med om igen. ¤%#*#¤

  • janos

    Idag har Elias flygit till mommo och poppo. En lycklig kille klev ombord på flyget och såg sig inte om en enda gång. Våran stora duktiga kille.

    Det ska bli skönt med lite avlastning, semester och barnledighet (ja, det känns som att vara barnledig, även om liten fortfarande är hemma.)

    Ler och njuter! Får man säga så?!?

  • janos

    Det kändes som att han var väldigt nöjd på alla sätt och vis.

    Hoppas att väntan inte blir allt för stor och lång. Tänker på er! Hoppas att allt går bra. Se till att kramas mycket innan bebisen dyker upp. Kram

  • janos

    Prinsen är hemkommen sedan en vecka tillbaka. Vilket lugn det är här hemma (än så länge). Det var behövligt med lite semester för oss alla.
    E har varit så hjälpsam med sin lillebror och rar på alla sätt och vis.


    Dock så kryper han fortfarande till mig om nätterna, så jag fortsätter att sova dåligt.

    Ha det gott allihopa! Skickar en extra kram till apg!!! <3

  • janos

    Äntligen fredag!

    Idag är dagis stängt, så jag och barnen myser på här hemma. Hoppas att ni också har en toppen dag.

    Kram

Svar på tråden Äntligen fredag del 23