Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Tinga - Växjö är ju annars det jag har fundera på men jag tycker hotellen verkar så tråkiga där. Tycker Pio verkar så himla mysigt och trevligt med vinprvning och allt och sen en tur till det mer traditionella Strand.

    Skulle det bli Växjö blir det en tur i glasriket och sen en natt på Öland. Har liksom inte hittat det där "speciella" boendet varken i Växjö eller på Öland ... fast jag har nog inte letat tillräckligt.

  • Lapinette

    kokisen - jag älskar när de har lagt ned jobb på rummen och speciellt  när de har olika teman. När vi var i Bryssel bodde vi på ett superskoj hotell där rummen hade olika länder som teman. Vi bodde någonstans i Afrika med leopardskinn på sängen och väggarna etc. medan makens bror + fru fick ett rum med tema Thailand.

  • Lapinette

    kokisen - och jag måste säga att jag föredrar Teneriffa framför Gran Canaria. Ett expoaterat ställe som jag jättegärna skulle vilja återvända till men då hyra bil och just åka ut på landsbygden/bergen är Mallorca.

    Gällande all inclusive så kommer jag säkert även hamna där någon dag då det är bekvämt och skönt vid vissa tillfällen. Annars instämmer jag med Tinga, mysigare med små ställen och framför allt så föredrar jag att få gå ut och äta på olika restauranger på "byn" istället för på hotellet.

    Vilka är de bästa hotellen/bed and breakfast ni har bott på, varför och vart ligger det? För det behöver ju inte innebära att det mest exklusiva är det bästa utan personlig prägel, något som gör det speciellt.

  • Lapinette

    Och årets Michelin stjärna lobbar jag hårt för att vi ska ta i Tokyo som har 234 stjärnor!

  • Lapinette

    kokisen - jäklars vilken restaurang (som har 234 stjärnor). Nej, de delar som högst ut tre men Tokyo har flest, bäst restauranger i världen, enligt guide Michelin.

  • Lapinette

    I frågan om favorithotell så måste jag bara nämna tre stycken helt olika, helt olika världsdelar som toppar min lista (jag kan ha glömt något men rent spontant dyker dessa upp).

    Det som jag och maken alltid säger är det bästa hotell vi har bott på ligger i norra Portugal. Varför vi tycker det var så bra var pga trots vi bokat det billigaste rummet så var det otroligt rum med en liten bro över till en egen trädgård. Gångavstånd till pool där de serverade lite "granita" på eftermiddagen och där man satt ute och åt frukost på mornarna. Frukosten var enorm! Sen hade hotellt en suverän restaurang där vi under två kvällar åt underbar mat med fantastiska viner. Och glömde jag nämna att kl 19.00 knackade de på dörren för att lämna chokladen som skulle ligga på huvudkudden. 
    http://www.quintadaslagrimas.pt/

    Nästa hotell som jag satt och drömde mig tillbaka till för bara ett par dagar sedan (uppdaterar fotoalbum) är vår safarilodge i Sydafrika. Här är det främst miljön som spelar in. Att sitta på terrassen med blicken mot bergen, höra djuren på avstånd och "on top of that" så serverade de underbar mat, afternoon tea etc.
    http://www.blaauwbosch.co.za/

    Och så måste jag ta med ett av våra b&b i Kalifornia. De sista dagarn på vår resa spenderade vi i Napa Valley och bodde då på detta ställe. Ett mysigt, lite romantiskt rum med en sagolik frukost, trevliga ägare och mysig pool. Och så ordnade de vinprovning för alla på "hotellet". Supertrevligt så man fick en chans att träffa alla andra som bodde där.
    http://www.candlelightinn.com/home.htm

  • Lapinette

    Tinga - har lite Japanfrågor:

    - Hur tog du dig till och från flygplatsen?
    - Vart bodde du i Tokyo?

    Och så tar jag gärna emot lite tips och råd. Håller på och planerar för fullt. Läser Lonely Planet, kollar på hotell etc.

  • Lapinette

    Första ... eller rätare sagt det sista kvällarna .. i Tokyo är nu bokade . De hade sänkt priset så vi bokade illa kvickt ett lite större rum på Keio Plaza i Shinjuku. För att riktigt komma i Tokyomood så såg vi även Lost in Translation igen . Tinga, var  inte du uppe i deras bar? En fråga, kan man bara "stövla" in där eller måste man boka innan?

  • Lapinette

    Tinga - ja, min pappa har också tipsat om de där bussarna men samtidigt förstår vi inte varför man ska ta en buss som tar 1,5-2 timmar när det finns tåg som åker in till Tokyo Station på 55 minuter? Ska kolla, läsa lite vidare i den där transport frågan.

    Kan ni inte ta bilen/färja till Gdansk istället? Jag har sutit och tittat lite grann på färja till Polen och sen köra ned till Warsawa (som jag har förstått ska vara en vacker stad) och sedan tillbaka genom Tyskland hem. Tyvärr verkar vägarna i Polen inte vara de bästa för det tar en oändlig tid att köra där.

    Gällande Västkusten så hade vi (för några år sedan) lagt upp följande rutt:
    - Fjällbacka  www.brygganfjallbacka.se
    - Mollösund www.prastgardens.se
    - Varberg www.okens.se
    Sen skulle vi fortsätta ned till Skåne men jag antar att det inte är så intressant för er del .

    Anne - St Petersburg är vackert!

Svar på tråden Tur & retur