Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Och så får vi se om vi kan åka till Japan . Min pappa (som bor där) verkar ta det med ro eftersom han bor utanför det drabbade området medan vi följer framför allt kärnkraftsfallens utveckling. Tur i oturen så ligger vår resa en månad framåt och jag tror de närmast veckorna kommer att bli avgörande.

    Men usch, vilken tragedi!

  • Lapinette

    Längre jobbresa, kan den kombineras med egna utflykter?

    Japan är ett otroligt faschinerande land. Nu är jag visserligen partisk eftersom min pappa kommer därifrån men det är verkligen annorlunda. Gammalt möter nytt i allt! Jag hoppas, hoppas verkligen att vi kan åka. Tror det skulle krossa pappas hjärta om vi måste ställa in resan .

  • Lapinette

    Ja, jag följer hela tiden nyheterna och läser på UD's hemsida. Tur i oturen så ligger Påsk så pass sent i år så vi ska inte åka förrän om en månad men det känns väldigt osäkert. Just nu är det bara att vänta och se vad som händer de närmaste veckorna och sedan ta ett beslut. Men visst är detta ett i-landsproblem och otroligt själviska tankar när man jämför med vad människorna som bor i det drabbade området går igenom just nu.

  • Lapinette

    I know, det är själva strålningen som är det farliga .

  • Lapinette

    Muffins Tönt - härligt att höra ifrån dig och jag förstår att du ändrar dina resplaner. Här är rådet att inte åka till Japan oavsett vart i landet man ska till. Som det ser ut och känns just nu så blir det att ställa in resan . Såg igår att vi får tillbaka pengarna på flygbiljetten och det mesta på hotellbokningarna (ska kolla upp hotellet jag har bokat idag). Blir bara så ledsen och tycker så synd om min pappa som har sett fram emot att vi ska komma och planerat och fixat, bokat för att vår resa ska bli så bra som möjligt

  • Lapinette

    Anne - Återbetalning på alla biljetter t o m 30 April och det är bara ett hotell, en natt har jag för mig, där vi inte får igen alla pengar men i princip så får vi allt tillbaka om vi avbokari tid.

    Pratade med min pappa igår och förklarade läget. Först förstod han inte alls. Vad då strålning, det är överdrivet, det är som en röntgen. Trots ett otroligt informationsflöde om katastrofen så verkar det som de japanska myndigheterna går ut med en annan story än den som vi får här. Jag skickade länkar till honom från SvD och UD där det klart och tydligt står att man säger att man inte bör åka till Japan.

  • Lapinette

    Sitter nu och tittar på resmål i sydvästra hörnet av vårt land (igen). Har ännu inte bokat något inför vår 5-åriga bröllopsdag och desto mer jag letar desto trevligare ställen hittar jag. Snacka om att jag/vi kommer att ha beslutsångets för jösses vad mycket trevliga hotell det finns där i krokarna. Dett har jag hittat hittills .

    http://www.piocountryclub.com/ - här blir det en natt och sen väljer jag/vi mellan

    http://www.strand-arild.se/
    http://www.rusthallargarden.se/
    http://www.grand-molle.se/Hem.html
    http://www.torekovhotell.se/
    http://www.hovshallar.com/

    Blev nu senast så sugen på Grand hotel Mölle. Dyrt men verkar superfint!

  • Lapinette

    Pratade med pappa idag igen och hans kompis (japan som bor i Stockholm) som skulle vara i Japan ungefär samma period som oss har bestämt att avboka allt.

    Anne - vi flyger med Austrian och de kör med samma villkor som många andra flygbolag gällande resor till Japan. Tror det gällde om man hade biljetter bokade t o m 30 april.

  • Lapinette

    Vi inväntar i några dagar/en vecka till innan vi tar beslut men om vi inte åker så har jag föreslagit Rom och Toskana till maken vilket han tycker låter som en bra idé.

    Många länder har lag in om resförbud till Japan så jag tror flygbolagen inte har så mycket val än att följa deras restriktioner. En annan grej förutom detta med strålning och brist på el är att åker vi och UD har kvar sin restriktion om inga resor till Japan så är vi troligen inte försäkrade.

  • Lapinette

    Nu är resan till Japan avbokad.

    Så fort vi sett att alla avbokningar är gjorda blir det att boka till Rom och Toscana istället. Blir då borta i en vecka istället för två och så hoppas vi att vi kan åka till Japan i höst istället.

Svar på tråden Tur & retur