Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Första nätterna ska vi tillbringa i Saint-Emilion på detta slott http://www.grand-barrail.com/. Det har fått både ris och ros på Tripadvisor så jag har inte superhöga förväntaningar men vem kan tacka nej till att bo på ett slott en natt . Dessutom hade de ett erbjudande när vi bokade så priset är helt ok. Har bl a bokat ett besök hos en av mina absoluta favoritviner http://www.gazin.com/uk/vignoble.html. Jag är en stor älskare av Pomerol och den här går inte av för hackor. Drack mitt första glas från deras vingård när vi var på Operakällaren. Sommeliern som också hade födelsedag gav mig etiketten - det är en Pomerol från 1995 och det godaste jag någonsin druckit.


     


    Efter två nätter i Saint-Emilion så åker vi till Saint-Estèphe som självfallet ligger mitt i ett annat underbart vinområde. Där ska vi bo på ert mer modest Chateau http://www.chateaupomys.com/ som självfallet har fått bra rekommendationer på Tripadvisor (my best friend).


     


    På vägen mellan Saint-Emilion och Saint-Estèphe har vi bokat två stopp. Ett på http://www.smith-haut-lafitte.com/. En riktigt stor, känd vinproducent så jag antar att besöket blir lite mer "tursitbetonat" än hos Gazin. Men det ser ju så vackert ut och deras viner är underbara så vem kan säga nej för en rundvandring där? Direkt efter ska vi vandra runt med ett annat franskt par på denna gård http://www.chateau-olivier.com/. Ett vin vi köper rätt ofta (i Frankrike). Ni som känner mig väl kan nog se en viss koppling .


     


    Kommer säkert hinna med någon vingård i Medoc, Margaux, Saint-Estèphe och Pauillac också men det lär nog bli spontanbesök. Sen lämnar vi Bordeaux och dras söderut till Biarritz. Ska där bo på det hotell som toppar på Tripadvisor http://www.hotel-alcyon-biarritz.com/. I Biarritz tänker jag inte göra många knop. Hoppas på att solen ska hitta dit (de hade 17 grader och regn igår men det ser ut som det faktiskt ska vända lagom tills vi kommer ). Tänkte mig lata dagar vid havet, promenader och mysiga middagar och så ett besök i San Sebastian (jag vet att jag redan skrivit detta) och San-Jean-de-Luz som visst ska vara ett underbart ställe (enligt svärmor).


     


    Efter 8 dagar nere i Sydvästra Frankrike flyger vi upp till Paris. Stannar där i två nätter och ska en kväll ut och äta med en kompis. Vi ska bo här - http://www.lefabehotel.fr/. Undrar vilket rum vi får - Mona Lisa eller French Passion? Annars inget inplanerat utan det blir att flanera runt och mysa på någon uteservering, titta på folk. För sedan tar vi snabbtåget (TGV) till maken släkt, dels i byn Volmerange-les-mines som ligger på gränsen till Luxembourg och i Strasbourg.


     


    That's it! Sen är det bara att åka hem och jobba som en gnu igen tills det är dags för nästa resa - kick-off i Berlin i slutet av augusti.

  • Lapinette

    Muffin - min pappa hade med sin vin från Japan och hör och häpna - det var gott, faktiskt riktigt gott!


     


    Venedig var verkligen romantiskt... speciellt på kvällarna då man kunde flanera utmed kanalerna, sätta sig på en uteservering etc. Superfint och så himla skönt utan bilar .. tyst, lugnt och ofarligt.

  • Lapinette

    Vår favvo är sedan många år Pol Roger. Moet & Chandon har vi blivit riktigt besvikna på så den skulle jag undvika. Makens bror hade druckit Piper på semestern och var mycket nöjd. Men som sagt - Pol Roger är en ständig favorit eller så är det Bollinger eller Diebolt Vallois (som jag tror man måste beställa på Systembolaget).

    Och ETT STORT GRATTIS till befodran och högre lön!

  • Lapinette

    Muffin - välkommen tillbaka! Du får berätta mer om din låååånga resa. Vi har semester en dag till. Idag är det makens födelsedag så vi ska fira här i Frankrike tillsammans med hans familj. Sen bär det av med snabbtåg till Paris och flyg hem imorgon eftermiddag/kväll. Efter det är semestern slut .. tyvärr!

  • Lapinette

    Vilken upplevelse Muffin! Jag vet ine om jag hade klrat av att se det. Är så himla blödig.


     


    Själv har det varit lite berg- och dalbana här. Fick veta häromdagen att min pappa har cancer och som ni redan vet så bor han lååångt bort, Japan. Känns jäkligt jobbigt att ha honom så långt bort. Vill ju vara nära och hjälpa och stötta. Han är inne på sjukhus nu och gör tester så vi får veta mer i slutet på veckan.


     


    På resfronten så åker vi till Berlin på fredag. Det är kick-off med mitt jobb och respektive får följa med. Det blir lite blandade aktiviteter men även en hel del fri tid. Ska försöka promenera till de judiska kvarteren denna gång och hoppas på bra väder (sist så öste det ned hela helgen och vi blev inte speciellt övertygade av Berlin).


     


    Sen så har vi bokat en weekend till Ibiza. Kände med en gång när vi kom hem från semestern att vi inte fick tillräckligt med lata dagar och sol på vår resa. Åker i oktober (så håll tummarna att vädret blir fint) och har bokat in ett supermysigt litet franskt hotell som jag hittade genom Mr&Mrs Smith som en av våra gamla vänner här inne på tråden rekommenderade (webbsidan alltså). Eftersom det är off-season så har vi funnit både billiga flygbiljetter, bil och hotell .


     


     

  • Lapinette

    Jösses, den kom - reseberättelsen från Tinga! Ska nu läsa och njuta .

  • Lapinette

    Margaux - det var inte igår! Vad komiskt för Gemma dök upp på en annan tråd här i veckan (som jag också skriver på). Jag sa åt henne att öppna en ny tråd och meddela oss på fb. Kul att höra lite vad som hänt (en del har man ju sett).


     


    Argentina är ett land jag velat besöka men du har väl varit där tidigare om jag inte minns fel? Brasilien har jag varit i men endast i en liten, liten del.

  • Lapinette

    Margaux - glömde skriva - Grattis till bröllopet! Du får gärna (om du hinner) berätta lite mer. När, var och hur? Vi är ju trots allt på BT .

  • Lapinette

    Anne - London är härligt! Man upptäcker hela tiden nya ställen varje gång man åker dit. Senast blev jag förälskad i Holland Park. Så vackert och rofyllt. Vet inte varför men jag dras ofta till parker när jag är ute och reser. Spenderade en hel del tid i Central Park när vi var i New York och i Berlin tog vi en hel eftermiddag och promenerade i Tiergarten.


     


    Och Margaux igen - om ni inte åker direkt på bröllopsresa så rekommenderar jag åtminstone några dagar ledigt någonstans. Man (åtminstone jag) var helt slut mentalt efter bröllopet. Vi åkte till Amalfikusten (Sorrento) och bara tog det lugnt och sov massor de första 3-4 dagarna.

Svar på tråden Tur & retur