Inlägg från: Lapinette |Visa alla inlägg
  • Lapinette

    Tur & retur

    Anne - inte helt fel med lite värme och ljus just nu. Hur länge blir ni borta?

  • Lapinette

    Även om det blir storstad och upplevelser så är det ju ljusare och varmare än här. Själv tycker jag att 10 dagar är en optimal lagom dos av semester. Fast visst reser man runt kan man stanna borta längre men att vara på samma plats i mer än vecka tycker jag blir långtråkigt.

  • Lapinette

    Nej, jag tror knappast er resa blir långtråkig om ni ska fara runt och se och uppleva en massa. Härligt! Själv ska jag åka till svärmor och bli gödd över nyår.

  • Lapinette

    Muffin - jösses! Då pratar vi om låååång resa. Vilka länder blir det?

    Maken blev glad över biljetten till Reykjavik och igår la vi upp en prel resrutt med pappa via Skype. Faktum var att jag redan hade lagt upp den med ett japanproffs i andra änden var det skönt att höra att han tyckte samma sak som mig (utan att jag ens behövde tala om hur jag hade tänkt). Och extra skoj är att han hade kollat upp två väldigt specifika "hotell" åt oss i två städer (dit även han ska följa med). Ett hos en familj som bor i ett gammalt traditionellt japanskt hus och ett på ett väldigt bra ryokan i Kyoto (ryokan är ett traditionellt japanskt hotell med varma bad, man sover på tatamimattor och inkluderar även japansk mat i boendet).

  • Lapinette

    Muffin - ditt minne är bra. Vi åker i mitten av april och kommer åter den sista. Körbärsblomningen kommer vi kanske se lite av men generellt så blommar det tidigare, bästa tid är slutet av mars - början av april.

    Själv sitter jag i köket hos svärmor (nordöstra Frankrike) och väntar på vår ena väska som kom på villovägar någsonstans mellan Sthlm-Amsterdam-Luxembourg. Tur i oturen kom väskan med kläderna fram men necessärer, skor och lite annat smått och gott har vi ännu inte fått (fint rim det blev . Som sagt, nu ska väskan vara på väg och jag hoppas på att kunna ta en dusch, få mitt smink så jag kan fixa iordning mig inför nyårskvällen som ska firas på restaurang i Luxembourg.

    Igår var vi i Strasbourg och åt en utomordentligt god 5-rättersmiddag men olika viner ... hemma hos makens bror och familj. De har satt ribban högt inför sitt besök i Stockholm i maj. Måste nog gå en matlagningskurs innan dess.

    Med detta önskar jag er alla en RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! Och om Anne inte har åkt än så hoppas jag du får en jättehärlig resa. Såg att en av mina vänner precis har avslutat sina tre veckor i Egypten.

  • Lapinette

    Kängu - ingen dålig variation, Grekland, Island eller NY! Jag röstar för alla tre men kanske inte på en gång.

  • Lapinette

    kokisen - låter verkligen supermysigt! Har själv blivit lite sugen på längdskidor. Nu när det är så mycket snö så kan man ju faktiskt ta och åka runt husknuten (Hagaparken).

  • Lapinette

    kängu - skulle ta Island under sommaren, juni, juli eller augusti. New York under våren eller hösten och så Grekland när som mellan maj och september.

  • Lapinette

    Reykjavik ska vara den bästa partystaden i Europa. Tror dock jag och maken kommer att ta det ganska så lugnt och istället utnyttja hyrbilen för att se så mycket som möjligt.


    Och vi var i NY i andra halvan av maj och det slog precis då om och blev jättevackert och varmt. Superhärligt att ta en eftermiddagslur i Central Park.

Svar på tråden Tur & retur