Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    God morgon! Här var det lugnt.

    Är det fler som är ensamma om att sätta gränser? Maken är alldeles för snäll, när det är hans sovmorgon går han upp ändå för att lilla tjejen blev ledsen för att han skulle sova. Jag fick sovmorgon igår och har sen jobbat och pysslat hela lördagen så de har verkligen umgåtts. Han hade verkligen behövt sova, och jag tog fajten men han går ändå upp. Är det en blivande  curlingpappa tro?

    Kanske öppnade det ögonen ändå så att det blir mer lika gränser för nu är jag nästan bitch i jämförelse. Suck.

  • start september

    Lilla tjejen sade igår: Jag bestämmer mycket, Mamma bestämmer lite och Pappa bestämmer ingenting.

    Hmm. Maken började nog fundera lite då. Han lirkar mycket mer än vad jag gör, jag har inte riktigt det tålamodet utan kör ju mer tydliga val och räkna 1,2 3 (som vi ju diskuterade för någon vecka sen). 

    Jag har ju betydligt bättre pli på henne i och med detta, men hon väljer 99 gånger av 100 maken framför mig i alla möjliga situationer och eftersom han köper det så blir ju ibland snedfördelat hur mycket av läggning, byten, tandborstning mm som vi gör. Han reser en del i jobbet och är därför borta en del så det innebär ju att jag får lägga och så ändå så det är inte det att jag inte vet hur man gör eller så.

    Sen är han lekpappa som fukuserar 100% medan jag gärna gör flera saker samtidigt, typ lagar mat och låter henne fixa med något i köket parallellt.

    Ja, ja, hon kommer nog inte sluta i Ung och bortskämd i alla fall, det ska jag se till.

  • start september

    Fokusera heter det så klart.

    Någon som har använt eltandborste till barn? Det står från tre år, men visst borde man kunna börja när man är 2,5 år om man är försiktig?

  • start september

    Städhjälp i form av RUT är en fantastisk gåva till familjelivet tycker jag. Om man känner att man ha råd det vill säga. För egen del är det sådant som gör att livet hänger ihop trots mycket jobb.  Sen plockstädar man ändå med barn, men just storrengöringen är skönt att slippa. Och att veta att just imorgon kommer städhjälpen är bra för undanplockningsdisciplinen för alla i familjen tycker jag.  

  • start september

    Morr. tung morgon. En grej jag ägande halva helgen åt måste göras om och jag har knappt tid.

    Jag var på hälsokontroll (företagshälsovård) och när den ssk som tog prover frågade om jag var fullt frisk  och sade jag som jag brukar att jag haft flera MF. Hon frågade hur många och jag sade det samt också att jag hade ett barn och sen säger hon: Ja , ja det är bara att slappna av lite, det är allmänt lite för fixerat kring det där. Jag låg vid tillfället fast i ett EKG-test med naken överkropp så jag var alla gånger i underläge. 

    Jag räknade till 10 och sen sade jag att det kanske är lite onödigt i hennes position att säga så, folk kan ta illa vid sig. Då sade hon, men det var ju inte riktat mot dig, det vara i allmänhet och jag har minsann lång vårderfarenhet. Vi tycker olika sade jag och bad henne skynda sig på med resten varpå hon blev sur. Så himla onödigt, men allt mitt bra humör bara försvann.  

    Maken är tokförkyld och skulle tillämpa gränssättning för att komma iväg snabbt till dagis (jag hade åkt tidigt).  Det urartade tydligen och han kom till dagis 1,5 h senare än vad som var tänkt. Hon var visserligen trött eftersom hon sovit kass, men ändå. Får se vad han säger när vi pratas vid senare, jag fick bara sura sms när det pågick och nu har han åkt hem och lagt sig.

    Och så går det vinterkräksjuka på dagis fick jag höra. Bara vänta på sin tur att hämta sjuk tjej, vi åker alltid på den.

    Suck och gnäll. I eftermiddag är det undersökning av livmodern. Spännande.   

  • start september

    Åh vad fina dockskåp! Mitt gamla Lundby är bortskänkt dessvärre. Men vi har fått ett tidigt sent 60-tals jättefint med möbler från en släkting som inte har egna barn. Det står och väntar ett tag till, jag tror att man nästan ska vara 4 år för att uppskatta riktigt?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!