Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tack för strålande input!

    Det är mycket krav kring julen familjemässigt känner jag så lite lockar det att rymma. Fast det är väl egoistiskt tänker jag mot äldre generationen. Stora tjejen har inte brytt sig så mycket förut men i år är det väl kul med traditioner antar jag.

    Skidresa är i Sverige iså fall och vi har en stor lägenhet prelbokat sedan länge. Tanken var att ha med antingen svärföräldrar (som inte åker men uppskattar umgänget och naturen) eller kompisar med barn (jämnårig med stora) och turas om. Åka tillsammans kan vi inte, men det gör inte så mycket. Stora har aldrig provat men sade i vintras att hon ville, så skidskola för henne var tanken. Hon är ganska självständig så att vara i grupp utan oss går bra, sen kan hon backa ur om det är svårt eller läskigt så nån får vara i närheten.

    Maken är tveksam till vädret i Sverige i sommar också. Hmm. Ett annat kompispar försöker få med oss i mars på en annan solresa de bokat helt plötsligt, lurar lite på hur lång flygning som är ok med två barn.

    Lyxproblem - jag vet!

    Förresten - färga/slinga håret när man ammar - visst är väl det ok?

  • start september

    Efter mycket tankar igår har vi både planerat föräldraledigheten samt styrt upp semesterplaner lite i alla fall. Det hängde nämligen ihop lite grann, semestrar ska helst ligga rätt i skarvar mellan föräldrar. Jul blir familjen hemma och sen blir det antingen skidor eller sol i mars med svärföräldrarna. De får välja. Och solen ska inkludera Bamseklubb. Åker vi till solen får stora prova skidor i en Stockholmsbacke ett par gånger, det går ju faktiskt det med. Nästa år är lilla större så att der funkar bättre med skidor för oss tror jag.

    Sommaren väntar vi lite med men maken lobbar hårt för medelhav. Vi och stora klarar värmen bra, lilla får man väl se. Ölandsidén kom från kompisar vilket hade varit kul. Kanske både och om det är lite med budget-medelhav? Eller hälsa på kompisar utomlands? Ja, ja långt kvar.

    Och skönt att ha föräldrarledigheten diskuterad också.

  • start september

    Jo, skidsemesterm bokades tidigt eftersom vi inte kom iväg förra året, mest för att ha chansen.  Vi nämnde det då för svärisarna så det känns schysst att de får välja. Så kan vi ha en egen sommareresa sen (har haft dem med på sistone vilket varit skönt och bra, men vi skulle vilja göra något eget eller med kompisar).  Storan älskar dem, men börjar efterfråga kompisar också, därför kanske Bamseklubb ett par timmar i solen och sen poollek med oss och farföräldrar kanske är bra(en får ju vara på land med lilla). Hon är badtokig dessutom.

    Men vad kul att Iris gillade skidskolan! Det låter ju lovande!

    Och BS, vi var utomlands ett bra tag under föräldraledigheten och hade med oss en flyttlåda vällingtetror... Tur var det för hon matvägrade och jag hade slutat amma.  bland önskar man att pulver funkade också...

  • start september

    Egypten verkar bliigt men jag är inte så lockad faktiskt. Känns lite otryggt sjukvårdsmässigt med lilla (jag är extremharig, jag vet).

    Ingen som färgat håret och ammat? Vill ha bort de grå äntligen.

  • start september

    Tack MSW, jag fattar det också som att det är säkert för barnet men lurar på om håret regerar konstigt. Ja, ja om inte frisören känns trygg i råden så blir det bara klippning.

  • start september

    Möjligen blir det vaken bebis hela frisörpasset dessutom, hon hade vakendag igår och idag är det sovigt. Sovit från 19 igår till 22.30, vaken ca 1 h, sedan sovit till 8 när jag gick upp med en matning vid 5 och somnar sedan om vid 9 och sover fortfarande?!

  • start september

    Hur går det för PB med kurs och promenader tro

    BS är det Astrid eller du själv som är sjuk förresten? Hur var det när Astrid var liten, förutom RS som jag minns, var hon mycket sjuk av Iris dagissjukor? Tycker alla småsyskon i bekantskapskretsen är så småsjuka mest hela tiden. Men kanske får de bättre immunförsvar så att dagisstarten blir lindrigare?

    Och håller med om Egypten och magsjukor. Blä.

    Tack Oupsie förresten för tipset om Seraphine! Fina amningskläder hittade jag där också. Det är skillnad denna gång på hur mycket jag bryr mig om mitt eget uyseende, nu är snygga kläder och färga bort de grå samt Belly Bandit viktigt för att jag ska trivas, då var jag mest i en bubbla och kunde gå ut i sunkmjukisar. Kanske är det årstiden som påverkar också vad vet jag. 

    Belly Bandit har funkat superbra, nu har jag gått över på en läskig korsett från Lindex. Huga säger jag med hundra hyskor...

  • start september

    Rejält ljusare i håret och känner mig fem år yngre! Men visst tar det lång tid, hade vaken lilla i knät större delen av tiden.


    Och helt plötsligt en solresa prelbokad, jag skulle ju bara kolla tllgång på barnklubb...

  • start september

    Muggles - jag är full av beundran inför tre. Har du varit själv på kvällen och lagt Moa också? Funkar det bra?

    Imorgon blir det eldprov, maken borta över natten. Ikväll var det 2 h kvällsskrik och trotsig tjej, då var det inte kul ens på två. Men att söva i Babybjörn funkade i alla fall so far. Vi har varit så dumma attt vi inte tränat somna själv, hon vill ligga och kramas i ca 20 min ibland mer och det är tufft med lilla. På förskolan lyssnar de på sag innan de somnar, funderar på något sånt hemma också. I perioder är jag ensam en hel del kvällar.

    Längtar till vuxenprat och deckare som nu står på inspelning. Bron, nån som följer den?

  • start september
    fru AM skrev 2011-10-06 10:21:51 följande:
    Ja, det har jag i alla fall varit nog med. Dessutom tror jag det är bra om de hinner få första doserna av polio-, difteri- och stelkrampssprutorna (inkl pneumokockvaccin).

    www.smittskyddsinstitutet.se/hem/mest-efterfr... 

    Vissa vaccina tioner kan man ge något tidigare än planerat om det ligger en resa i pipen - t ex fick något av barnen 18-månaderssprutan innan sommaren istället för efter sommaren (tror det måste ha varit H). Kolla med BVC vad de tycker också!
    Jo, det går att fixa lite med de första sprutorna, vi gav 18-månaders vid 12 månader och sånt. Just hepatit B ligger ju inte med i basutbudet (om man inte är riskgrupp) och då är vår i och för sig braiga sköterska ganska intetsägande. Jag frågade vad hon tyckte om Rota-vaccin och hon snackade bort det. Tror det har med Narkolepsi-debatten att göra. Visst gav du H Rota-vaccinet?

    Våra stora äter ju glass och is på semester så hon ska nog få en Twinrix-dos eller så nu.
  • start september

    Och TBC-vaccin hade egentligen varit bra att ha även hemma. Läste en del om resistenta bakterier nyligen. Jag är så ung så jag inte heller är vaccinerad.

  • start september
    start september skrev 2011-10-05 21:37:44 följande:
    Och maken gillade också den ljusare mig. Det skulle kunna  få bli onsdag tror jag om bara stygnet lossnat.
    Och stygnet är borta inser jag nu! Då är det bara att våga hoppet!
  • start september

    Ja, det är himla svårt med pussarna. Handtvätt och sprit efter förskola samt helst byta en del kläder försöker jag med. Med påföljd att vi har en prinsessa i finklänningar och lackskor på kvällarna.

    Än så länge har stora varit 6 veckor på dagis utan en VAB-dag. En febertopp en helg när lilla var ny, då blev lilla och vi andra snuviga. Det har varit allt än så länge.

  • start september
    fru AM skrev 2011-10-06 13:00:53 följande:
    September. ja, vi gav H rotavirusvaccinet (blev rekomenderade det av vår BVC-tant) det är ett drickvaccin och H har heller aldrig varit magsjuk efter det (inte före heller i o f s). Visste inte att det förelåg risk för narkolepsi efter rotavaccin? trodde det "bara" var svininfluensan ...?
    Nä, ingen risk med det vad jag vet! Men mer funderingar kring risker med vacciner som gör att de inte vill råda i onödan kanske.
  • start september

    Vink!

    Det gick att lägga, men först 22. 30. Man lär sig, det var vaken lilla som inte vill vara i mörkt rum helst tyst. Sen slocknade ala tre parallellt. Tur att det var helg efter fredagen. Maken kom hem och det blev fredagsmys i form av Dobbidoo och Idol med hela familjen dansande i vardagsrummet till storas glädje. Snacka fel dygnrytm...

    Smint, troligen inte mer spännande än en kanarieö om vinter eller grekland alt cypern på sommaren. Just efterrättsglass tycker jag kommer av sig själv på restauranger ibland.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!