Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Glammigt  här - inte alls. Hemmagjord pizza (deg på rulle), nojor och mindre förvärkar än vad som önskats.  Mitt kvällsfika är ananas i bitar och hallonbladste, En unge i minuten på Tv4 play och maken kommer att slockna med dottern som läggs nu. Jag som var uppe alldeles för tidigt lär väl följa efter.

    Duktiga tjejen är blöjfri på förskolan och går nu lite mer på toa där. Så framsteg  iallafall.

    Bra jobbat Vickan. Det mesta går på ett eller annat sätt. Vad säger Trollet om dagis nu?

  • start september

    Jo, det är ju inte så längt kvar och inget kan jag påverka. Jag får helt enkelt försöka göra det bästa av det, läsa deckare och hoppas att dottern får vara frisk så att inte blir något strul innan vi ska in.

    Tack för sympati!

  • start september

    Hattis, har funderat mycket på tankarna hade kommit utan detta UL. Fast nojan var ju tillväxthämning innan det och kanske är det  just så att jag som normalt får större barn nu får ett mindre pga lite svagare flöden. Jag tror ändå att jag mår bra av att veta så mycket som möjligt. 

    Vad bra att du kollade upp fostervattnet! Förstår att det ska bli skönt att sluta jobba.

    Sovmorgon, färdknäpp, familjeutlykt med glass och lekplats och nu snart entrecote med kantareller i mängd och chilibearnaise. Lite vin hade gjort susen till det. Snart så. 

  • start september
    muggles skrev 2011-09-03 21:55:08 följande
    Jag måste bara inflika att de mäter ofta fel på bebisarna vid UL. Våra mättes ju till 2,7 + 2,8 och vägde 2,4 + 2,7  och då ska eg viktavvikelsen vara max 10% enligt min doktor på Östra (vi frågade vid ett tillfälle hur mkt fel det brukade visa). Och jag vill minnas att de mätte fel på Frullans nr 1 också... Så hav förtröstan, det behöver inte vara så mkt annorlunda mot din dotter när bebben väl tittar ut (Vår doktor sa också att ju större bebis desto svårare att mäta för det är svårt att sätta mätpunkterna rätt tydligen...)
    Tack Muggles, har också funderat i de banorna. Nu får vi se. Lugnt idag, men mer och mer förvärkar eller vad det nu är på kvällarna. Tänker boka in grejor varje dag i veckan och ta en dag i taget.
  • start september
    muggles skrev 2011-09-03 21:56:27 följande:
    Frullan: varför skålar du i hallonsaft? Är du också "on the bang"??? Grattis i så fall...
    Obeservant läst! Jag undrar och hoppas också!
  • start september

    Izzie, skönt att höra att allt är bra. Låter ändå bra med en viss plan även om klara besked hade varit skönare.

    Jag är också lite kluven till igångsättning samtidigt som jag är rädd för att gå för länge. BF+12 är tjejen född på, satte igång nästan 48 h tidigare med liten vatten och glesa värkar dock ändå värkar hela tiden förutom ca 5 h dagtid en dag. Det gick bra med hjälp av TENS hemma, var inne de sista 8 h. Dropp från start inne och klocka på slutet, hon vägde nästan 4,5 kg. Hon kom ner som hon skulle men jag bad om klockan då jag inte hade krafter, kände inga värkar längre och inte fick till krystningen. Trassel med moderkakan och lite för stor blödning men klarade mig på ett hår undan operation.

    Detta barn är ju mindre så det känns som att förutsättningarna för att få ut det känns ju rimliga trots igångsättning. Men helst vill jag ju inte ha så mycket dropp och det krävdes ju sist och igångsättning utan dropp är väl sällsynt.

    Snitt vill jag ju helst undvika som det känns nu. 

    Många tankar, bara allt går bra få det vara lite hur som tror jag.

  • start september

    Inser när jag läser ovanstående att det ser ut som en mardrömsförlossning förra gången. Det kändes inte så, det gick rätt bra. Men helst vill jag ju ha ett snabbare och lite mindre riskabelt scenarie denna gång.

    Sorry att jag är så egotrippad kring detta med förlossning  - världen är just nu lite för liten...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!