Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    ClaraH skrev 2011-06-30 13:38:08 följande:
    Vi kommer inte heller att ha sprit i baren utan nöjer oss men vin, öl, cider, läsk och alkoläsk (vilket inte blir så starkt som en drink kan bli. Vi bjuder på alt, men vi får också ta med allt. Vi har tänkt på att ha öl, cider och alkoläsk i 33 cl burkar, så att det inte ska bli för mycket stående.
    Jag hittade en gammal zinkbalja (dock inte ofräsch) på landet som vi ska fylla med is och ställa i öl och cider i den. Men den funkar ju fint i att konka i också :) Tror det kan se lite fräckt ut också. Det kan kanske fungera för er med?
    Vår personal tar som tur vad med all alkohol ner till lokalen samma dag, för de har ändå hyrt en lastbil för att få ner maten i värmebussar.
  • SnartFruSir
    labbalabba skrev 2011-07-01 11:12:11 följande:
    ja du får gärna kolla vilken sort ni köpte! framför allt till förrätten :) vi ska ha någon form av skaldjursgrej också så då borde ungefär samma sorts vin passa.. tyvärr kan vi inte provsmaka eftersom jag ska skicka ner min pappa till tyskland för att shoppa alkohol :) jag funderar på att köpa foot of africa till förrätten för att det känns lättdrucket och bra till fisk och skaldjur och såg att det fanns på calle iaf..

    kul att ni hittade vin som smakade som ni ville! hoppas att det blir kanon på festen!

    Ungefär hur mkt pengar la ni på alkohol?? Vi kommer nog ha samma upplägg som er nämligen, vin till förrätt och huvudrätt, dessertvin till efterrätt, avec till kaffe och fri bar..
    Det vita heter KWV Sauvignon Blanc. Det smakar som Stoneleigh (samma druva) som går att hitta på systemet. Det säljer även KWV men en annan årgång. Kan såpass mkt om vin att man inte ska förvänta sig att årgången smakar samma. Men tycker vinet har en eftersmak av fläder, men passa utmärkt till skaldjur och fisk :)

    Totalt köpte vi alkohol för 9987,34 öre;)
    Det är fördelat på
    16 flak öl
    4 flak cider
    24 fl Mousserande (Vårt hette Pol Acker Chardonnay)
    24 fl Vitt vin, KWV Sauvignon Blanc
    24 fl Rött vin, Capitanio Biferno Riserva
    18 fl Porlande vin, Cristina Asheri Moscato D´asti
    9 Bib (3 vita, 3 röda, 3 rosé)
    6 l vodka
    5,6 l Mörk rom
    7 l Ljus rom
    5,6 l Gin
    3 l whisky
    1 l Xanté (päroncognac)

    Men, vi kommer köpa till 6 flaskor rött. Min blivande är nervös att det inte räcker.
    Kul att det är ni också
    ska ha fri bar. Började bli lite nervös över att det kanske var naivt. Men som sagt, vi är vana vid det och ingen har misskött sig på tidigare bröllop.
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-01 11:33:38 följande:
    En rekommendation:
    Köp vin och sprit på systemet! Behåll kvittot så får ni inom två veckor lämna tillbaka allt som är oöppnat!

    Så gör vi, blir nog billigare i slutändan än att åka till Tyskland eller Danmark då man slipper bensin och avgifter för broar och färjor. Och det finns billiga och prisvärda alternativ i Sverige. Också lättare att köpa hem och testa i lugn och ro innan. Finns flaskor för dryga 50-lappen som är absolut ok! Mitt favvovin, vet ej namn, men en guldängel hänger runt halsen på den, kostar 63kr bara!
    Alltså, allt beror ju på mängd och hur man tänkt ha det. Jag var på systemet och tittade på motsvarande eller samma grejer. Vi skulle stannat på 33 000 kr. Men vi köpte ju sådant vin vi fått rekommenderat av säljarna på systembolaget, och självklart går det att hitta prisvärda och goda viner i andra prisklasser :)

    De viner vi köpte kostar runt 150 kr flaskan här men 30 kr i Tyskland. Hade vi köpt ett vin i 50 kr klassen däremot, ja då hade resan varit en förlust. I och för sig så kostade väl spriten 1/3 mot systemet också, men flera av er tänker ju inte ha fri bar ändå.

    För vår del lönade det sig med resan (3550 t/r inkl mat och helpension på båten) och det vi köpte. 
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-01 15:59:21 följande:

    Hej brudar, nu har jag gått på semester. :) Härligt. 
    Efter jobbet tog vi en tur till IKEA och inhandlade vaser, resterande lakan och lite annat till dukningen.
    Blev så nyfiken på att se hur det skulle kunna se ut så jag testdukade.
    Det ska vara tre röda rosor i vasen i kmitten, men hade inga rosor så det fick bli andra blommor... funderar på om man ska ha lite murgröna runt om skålen också. Sen ska det vara en lineduk under och linneservetter. Vad tycker ni annars? Jag tycker det blir bra :)


    Jag tycker det ser jättefint ut! Du får nästan testa med murgrönan runt om, men annars kanske det är effektfullt att lägga murgrönan (eller några andra blad) i vasen.
  • SnartFruSir
    plin skrev 2011-07-02 13:41:22 följande:
    Åh, jävlar! hur många gäster har ni?
    84 st, men 75 som är över 18.
  • SnartFruSir
    plin skrev 2011-07-02 15:13:43 följande:
    men nu låter det ju som att vi har köpt helt sjukt lite!!!!

     
    Vi har baserat det på min pappas rekommendationer, som är kock. Men ni har alltså köpt 12 + 15 + 15 l. Vi har ju köpt vin i flaskor som rymmer 0,75 l. 24 fl är ju 18 l så det är ju nästa precis samma :) Så jag skulle snarare vara lättad än nervös - det blir grymt! hur mycket orkar man egentligen dricka när man pratar med massa andra och mumsar härlig mat!
  • SnartFruSir
    Beautiful Disaster skrev 2011-07-03 02:29:38 följande:
    Helena brud: Vi provbeställde från Tegalob i vår, tog nästan 2 månader innan vi fick alkoholen. Då deras fraktbolag krånglade.. Vi beställde istället från Vinsajten till bröllopet med E-box som fraktbolag, det tog ca 12 dagar :)
    Elliotts änglamamma - lilla-mirakel.blogspot.com
    Var det inte vinsajtens sändning som fastnade i tullen i Göteborg vilket innebar att alla fick betala svensk alkoholskatt på sin beställning + straffskatt för att man importerat på "fel" sätt?
  • SnartFruSir

    Jag kanske precis gjorde något helcrazy. Men jag ringde Skatteverket och annulerade min tänkta namnändring. Jag har inte skrivit något här om det, men min blivandes familj flippade ut igen i förra veckan. De skrev ett brev om hur kränkta de var och att de inte känner någon glädje med vårt bröllop längre. Detta kom som reaktion på när jag sa åt dem att det inte var okej att de gick och köpte massa saker utan att höra med oss först. Aja, skönt att veta vart de egentligen står.

    Jag har haft den där gnagande känslan av att jag faktiskt inte vill byta efternamn enda sedan detta hände förra gången.  Och  att jag grät när vi skrev på papprena är kanske heller inte helt normalt. Så nu har jag gett mig själv lite mer respit till helt enkelt. Jag märkte att min blivande blev ledsen när jag berättade vad jag har gjort men han säger att han föstår. Så borde kanske inte ha "SnartFruSir" som nick längre då det lutar åt "SnartFruMenFörblirEkström" istället. :/

    Kul att läsa om att så mycket börjar lösa er för er andra dock! :)


  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-06 10:55:36 följande:
    Sen har vi lämnat några tomma sidor där toastparet fått fria händer att göra vad de vill. De har samma humor som oss och vi vet att de kommer göra det roligt, personligt och bra!
    Vilken kul idé! :) Får bara kolla om vår toastmaster har tid först...
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-06 11:01:48 följande:
    Jag såg i en bröllopstidning att några gjort ett eget efternamn. Ene hette Johansson och andra Persson eller Petersson. De tog de två första bokstäverna och la till VI för deras gemenskap. Så de heter nu Jopevi! Gulligt tycker jag. Då skulle jag och gubben hetat Grervi om vi gjort så (ergrvi lät sämre), men ist tog jag mitt släktnamn, vilket blivit godkänt redan, och så tar jag och barnen det och hans son-namn som mellannamn medan han behåller sitt. Hans mamma har två äktenskap bakom sig så han har haft tre olika efternamn redan och vill inte byta.

    Jag är nog blind, men har du skrivit om VARFÖR de flippade ut? Jag hittar inte ngt inlägg som visar varför, vad de flippade på. Varför ska de flippa på vilka val NI gör?

    Jag har läst samma tidining :)


    Varför det flippade ut? Ja du, jag vet inte riktigt. Men tyvärr så är min blivandes mamma en sådan som gör sig själv till offer. Världen kretsar bara runt henne och när jag då säger att "men vi skulle vilja göra så här på vårt bröllop istället", ja då är jag fruktansvärt otrevlig och förnedrande och kränker hennes känslor. Droppen kom när jag tackade nej till att ha 3 gelehallon i en tyllpåse, dekorerad med en pärla och en plastblomma, som gästgåva. Då hade hon redan köpt allt utan vår vetskap och blev jättearg. När jag sa att men varför gjorde du det? Jag trodde vi var överrens om att vi skulle prata med varandra innan vi gjorde något, då svarade hon att hon faktiskt var vuxen och kunde fatta sina egna beslut.
    Vi har - enligt dem - inte tyckt att en enda sak de föreslagit varit bra och det är bara vi som bestämmer, och då vill de inte vara med och hjälpa till längre. Utan de vill bara komma som gäster på vårt bröllop. Men trots att vi är så fruktansvärda så älskar de oss ändå.


    Igår skickade även min blivandes lillasyster på 20 år (som ska vara tärna) ett mail där hon bla beskrev hur snäll hon har varit som gått med på mitt klänningsval och frisyr, trots att det inte är hennes stil (allt har skett i samråd med henne). Hon sa också att hon ville sjunga på vårt bröllop och att det var hennes högsta dröm. MEN hon kände att min 13-åriga lillasyster inte spelade så bra piano att hon ville sjunga längre. Så därför backar hon ur innan det är "för sent och blir mer invecklat."


    De har övat 1 gång på 1 år pga att hans syster inte tyckt det var nödvändigt innan. Trots att min lillasyster frågat vid ett flertal tillfällen. Min syster har gått hos pianofröken sedan hon var 5, men har aldrig kompat någon innan. Min syster sa till mig att hon egentligen inte vågade spela men att hon gjorde det för min skull.
    Jag fattar inte att man kan vara så jävla ego som hans syster är. Fattar inte hon att min syster kommer bli skitledsen och aldrig vilja spela offentligt igen? Och för vem hade hon tänkt sjunga? För vår skull eller för sin egen? Kan tillägga att hon sökt till idol 2 ggr men inte kommit förbi juryn...


    Jag vill inte ha henne som tärna längre, men om hon inte får va det så lär väl det få ännu mer konsekvenser i min blivandes familj än vad det redan har.


Svar på tråden Augusti 2011 - del 2