Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Aylas skrev 2011-07-08 11:01:59 följande:

    Är det nån som vet hur bröllopslistan på Cervera funkar? Våra gäster verkar ha problem attkomma åt den, de hittar den inte i vårt namn. Funderar att gå dit själv för att testa.


    Namn + efternamn på båda + bröllopsdag är det som krävs.  Har ni fått bekräftese med inloggningsuppgifter av Cervera ännu? Tänkte om det kanske inte blivit akriverat eller något..
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-08 12:03:57 följande:
    SnartFruSir

    Då har du haft tur. Jag har alltid Naturdiet eller Nutrilett hemma ifall jag har bråttom så tar jag det ist för tex lunch eller när jag är småhungrig. Så jag slipper vara hungrig, får då lägger kroppen på sig allt man äter sen.

    Jag har under så många år gått upp och ner 15-20 kilo som en jojo, det är nog därför huden blivit som den blivit. Och så har jag burit och fött två barn, så att magen är slapp beror nog på det. Men jag är ändå mer nöjd med min kropp än jag någonsin varit! Jag trivs med mig själv och gubben älskar mig som jag är. Och det är ändå det viktigaste!
    Det är absolut det viktigaste! :)
  • SnartFruSir

    Nu ni tjejer, nu har jag hittat vår bröllopsvals :D Vi kommer dansa till Once upon a dream för Dineys Törnrosa (eller Sleeping Beauty heter den ju). Hade velat ha den svenska versionen (en gång i en dröm), men kan inte hitta den.


    Törnrosa var min absoluta favoritfilm när jag var liten och vi hade tänkt dansa till Tjajkovskijs originalmusik. Men...Den går lite fort.. Så vi tackar disney för en långsammare version :) Vi väljer alltså slutmusiken i filmen där Törnrosa dansar med prinsen och de goda féerna turas om med att byta färg mellan blå och rosa på hennes klänning om det är någon som minns?

    Min blivande bara skratta och sa, självklart älsklingen. DEN ska vi ha. Den är ju given. Så nu är jag lite pirrig :)


  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-07-10 19:18:07 följande:
    Vi har tänkt att dels ge hemliga uppdrag för att liva upp stämningen lite och dels ett litet större uppdrag per bord, typ skriv en sång. Har ni några tips både på hemliga uppdrag och de större uppdragen?
    Åh, kan du inte berätta mer om det. Clara H, gärna ni med! Det lät jättekul, men har ju bara varit på 2 bröllop, så jag vet inte riktigt vad det innebär :/ Men kul låter det som sagt!
  • SnartFruSir

    Vi är färdiga med vigselprogrammet och har skrivit max 1/3 av gästpresentationerna. Jag inbillar mig att vi har gott om tid, men senast 29 juli måste det vara klart för att skickas till tryck.

    Vi har annars kvar att köpa in nattamat och löparna till bordet. Gravera och putsa ringarna får vi inte glömma heller.. äh, det är nog en del kvar ändå: )


  • SnartFruSir
    Helena brud 20 aug skrev 2011-07-13 00:20:49 följande:
    Just det, nattamat... Vad har ni där? Korv och bröd? Blir ju en jäkla massakorvar på 75 gäster...:) va bjuder ni på?
    Korv med bröd, mos, ketchup, senap, bostongurka, rostad lök och räksallad. (vi tänkte göra halv special, men det är nog bara ett vedertaget begrepp i StorGöteborg). Vi har några vegetarianer också. Till dem köper vi IKEA:s pizzaslicear :) 
     Vi kommer också köra nattamat runt 1, men vi tror väl kanske inte att alla kommer vara kvar då. Äldre och barnen är förmodligen åkt hem vid det laget.
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-13 09:25:12 följande:
    Vi kör korv med bröd bara. Vi har det till middagen för barnen också så det är bara att köpa in lite extra. Vi kommer även ha chips och sånt som folk kan småplocka lite. Och köper du euroshoppers grillkorvar så räcker ju typ 8 paket= 80 korvar. Jag beräknar drygt en per gäst för alla äter inte och med annat på bordet som vissa väljer så tror jag det räcker.

    Pizzabullar är ett annat bra alternativ, enkelt men mättande! Hmmm... Nej, jag kommer nog köra på det ist, blir mindre att slänga då de bara är att plocka ner i en påse sen om det blir över! Och enklare för serveringspersonalen med!
    Jag har hört om dessa mytomspunna pizzabullar förrut. MEN, vad är det för något? Precis som det låter eller? :)
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-13 12:03:45 följande:
    Någon som funderar kring naglar?
    Jag kan inte bestämma om jag vill göra förlängning eller ej. Har för första gången på flera flera år någorlunda längd på mina egna och tycker det är fint med naturliga naglar så om jag skulle göra förlängning så skulle jag göra mycket korta.
    Hittade ett ställe som gör manikyr med lack, fransk manikyr för 350:-.
    Går iofs att göra själv också, men man kanske borde lyxa till det eller?
    Jag har gjort naglar i akryl. Men, jag klarar bara av att ha långa naturliga naglar en stund, sedan går de av, en efter en. Jag vill inte chansa så på bröllopet blir det akrylnaglar (eller gel). Jag gjorde första gången för 3,5 veckor sedan, och jag ångrade mig bittert till ungefär 24 h efter förlängningen. Då vande jag mig och sedan dess har det funkat bra. Att inte kunna knäppa knappar är jäkligt frustrerande inann man vet hur mycket nageln tål..

    Vi pratade lite om det lite i en annan tråd, men min akrylnaglar har lossnat på sina ställen. Fick tips om att testa gel istället, så det kanske det blir denna gången. Mitt tips är att testa innan om du funderar. Men har du bra naglar så unna dig en proffesionell manikyr. Om inte annat för att du är värld att bli lite bortskämd ibland :) 
  • SnartFruSir
    Mirjami skrev 2011-07-14 10:35:19 följande:
    Du gör en vanlig bulldeg men utan socker. Bakar ut som vanligt men har tomatpuré eller pizzasås på och ost. Sen kan du ka skinka eller kyckling eller egentligen vad som helst på. Och så bakar du dem som vanligt. Fast inget pärlocker på då, men oregano går bra, fast då penslar du lätt med lite olja (ev spätt med varmt vatten) och oregano på sen de tagits ur ugnen, annars bränns det.

    Se bara till att fyllningen är i någorlunda små bitar. Enklast är nog skinka, det kör jag. Har man muslimer så tar man tex kyckling och har man vegetarianer/veganer så finns det speciell ost man kan köpa och mjölkfritt smör till degen. Riven zuccini, svamp och så blir så gott på med.
    Åh tack! Du är en klippa Skrattande Jag tänkte att det skulle vara något i stil med piroger, men detta lät ju faktiskt rätt så enkelt. Får se om tiden räcker till bara.. annars köper jag pizzan från ikea för de finns en stor varmluftsugn med bläck i i vår lokal, så det borde ju gå fort att värma.
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2