Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Augusti 2011 - del 2

    Idag har jag påbörjat projektet "gå in mina bröllopsskor". Jag går inte överdrivet mycket på jobbet, men skorna (och sulorna) borde ju forma sig en del ändå.

    Jag och blivande maken provdansade för övrigt lite vals igår, men herregud. Mina vader! Behöver definitivt köpa skor med lägre klack om bröllpsvalsen ska bli av. Jag är redan så mycket upp på två jag kan vara (känns det som) så jag kommer inte orka dansa speciellt länge annars. Tur att låten bara är 1:46 lång...


  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-14 10:27:45 följande:

    Min syster ska sminka mig på bröllopsdagen och i helgen gjorde vi en provsminkning. 
    På höger öga (vänster i bild) har jag lite längre lösögonfransar. Vet inte vilken längd jag ska ha.
    Vad tycker ni?


    Jag tycker den vänstra (lite längre) är finast. Men samtidigt ska det inte kännas för onaturligt så du får nästan känna av det själv. Den längre tycker jag får väldigt fin effekt när du ler men det kan vara vinkeln och ljuset också...
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-15 10:01:16 följande:

     


    Nu har jag varit och provat klänningen hos sömmerskan. Hon har verkligen fixat till den. Beställde ju min klänning på Weddingdresses. Riktigt bra pris. Men den var alldeles för stor och lite dåligt sydda sömmar på vissa ställen.
    Så här såg den ut när jag provade den hemma första gången. Då provade jag med underkjol.

    Och så här ser den ut nu när sömmerskan har fixat med den. Vi ska ta upp den ytterligare lite. Sen ska hon fixa lite med draperingen fram. Stryka och fixa. Har ingen underkjol här och det känns bättre att ha utan.


    Bak är hela släpet och längden kvar som tidigare. Tog ingen bild bakifrån idag men så här ser den ungefär ut, men passformen är bättre och en hel del vidd är borttaget på sidorna.  


    Jättefin, verkligen. Men det ser nästan inte ut att vara samma klänningen efter ändringarna hos sömmerskan, fast det menar jag på ett positivt sätt. Efter ändringarna sitter den verkligen perfekt :) Men hade jag inte sett efterbilden så hade jag ändå tyckt att den satt väldigt fint ändå.

    Jag provade min klänning igår. Nu har jag själva knäppningen inne i klänningen på det innersta. När jag köpte den var det på den yttersta. Så det var värmande för egot.
    Sedan så tog även min mamma och syster på sig sina bröllopskläder och sedan skuttade vi runt där hemma och njöt. Härlig upplevelse. Och nu är det snart bara en månad kvar tills det är skarpt läge. Om jag kan gå ner ett kg till tror jag den sitter perfekt. Men annars är jag sjukt nöjd ändå. Nu pirrar det lite i magen igen :)

    Önskar så att jag hade någon bild att visa. Men vet att min blivande smygläser här, och jag har lovat att inte ta någon bild på mig själv i klänningen innan bröllopet. Så jag får stå fast vid mitt löfte.

    Efter många turer med antalet gäster blev vi 82 och det innebär att vi får ställa frma ett bord till. Så då passade jag på att bjuda in 4 vänner till. Så då blev vi 86 igen. Jag var glad för detta hela dagen. (och extra glad att klänningen passade).

    Sedan kommer vi hem och då får vi meddelande om att min blivandes mormor är dålig. Det var 80-årskalas för henne förra helgen i Malmö som vi var nere på, och igår fick vi samtal om att hon åkt in på sjukhus och det ser inte så ljust ut. Så då blev stämningen dämpad istället. Livets toppar och dalar helt enkelt. Vi är glada att vi fick träffa henne i helgen, om hon nu flyger iväg till ett bättre ställe.

    Har ni andra några helgplaner? Jag ska prova ut kostymer med marsalkarna och köpa det sista inför bröllopet, om det inte blir en akutfärd ner till Skåne igen.
  • SnartFruSir
    ClaraH skrev 2011-07-15 12:06:01 följande:
    Helgplanerna är att fira min sambos födelsedag. Han har redan fyllt och ska få en övernattning i herrgårdsmiljö med god mat tillsammans med mig. På söndag är det vår ettåriga förlovningsdag så då ska vi fira det. Sen börjar min sista arbetsvecka innan semestern och vi ska försöka få festhäftet klart under den veckan.
    Det är vår förlovningsdag också. Även vår 6-årsdag tillsammans. Men vi ska på dop på söndag, så vi ska fira på samma restaurang han friade på, på lördagen. Det var ju trots allt lördag 17 juli 2010 det smällde till;)
  • SnartFruSir
    Skumboll skrev 2011-07-15 13:10:58 följande:
    Vilken fin klänning sassabrassa, passade dig jättebra!!

    Snartfru: Vad tråkigt med blivandes mormor, hoppas hon hänger kvar ett tag till! Alltid ledsamt när de gamla blir dåliga och hamnar på sjukhus. Det blir så definitivt då på något sätt. 

    Jag har hämtat alla trycksaker från tryckeriet nu, himla nöjd måste jag säga!! Nu har jag lite att pyssla med, vigselprogram ska monteras och rosetter ska knytas. Nu har jag åtminstone några veckor på mig...

    Ang klänning så kan jag visa min. Har gjort lite justeringar sen bilden så nu är överdelen rak och klänningen ett par cm kortare framtill. 


    Vilken fin klänning. Du ser ut som en riktig gudinna :)
    Hon är på bättringsvägen verkar det som. Man har konstaterat att hon har Kol, och det kan man ju leva med i några år. Men en fruktansvärd sjukdom:/. Tycker det är lite konstigt att hon fått det bara, för det brukar väl drabba rökare? Hon har aldrig rökt i hela sitt liv...

    Kul att trycksakerna blev bra. och fort gick det ju!
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-15 19:42:06 följande:
    Hur gör ni med gästpresentationer i era festprogram? Tycker det är supersvårt. Vissa är ju lätt att skriva om, men vad ör man med personer som vi inte känner så väl (respektives) och som tyvärr är lite små tråkiga...
    Har ngr som jag är osäker på uppskattar en skämtsam beskrivning å andra sidan kanske de tycker det är konstigt om alla andra får det men inte ju de. ????
    Funderar på att korka upp en flaska vin ikväll och släppa loss kreativiteten o så får det bli som det blir. :)
    Vi gjorde som så att vi bad den som ska ta med sig sin respektive (som vi aldrig träffat) att sjäva beskriva sin respektive med några ord. Sedan bygger vi presentationen efter det. Men gud vad det tar tid...
  • SnartFruSir
    Sassabrassa skrev 2011-07-16 23:45:52 följande:

    Ibland får jag bara ångest över hur mycket allt kostar. Någon mer som har känt av det?
    Pengarna liksom bara rullar just nu. Och så tänker jag på allt som ska betalas sen också. Hjälp!
    Blev småsnål nu. Sonens kostym visade sig kosta 500 istället för 250. Men varför ska inte han få ha riktigt fina kläder egentligen. Grejen är den att han behöver en ny cykel också och så ska vi iväg på en fotbollscup i augusti som kostar massor. Hmm usch... inte bra när jag börjar tänka på detta. Blir liksom dumsnål.
    Grrrr


    Både och. Vi visste redan från början hur vi ville att bröllopet skulle se ut och ungfär vad det skulle gå på. Men när vi åkte på en badrumsrenovering i våras så hade jag rätt svår ångest. Nog för att vi sparat pengar, men det mesta gick åt när vi köpte denna lägenheten. Och sedan har vi fortsatt att spara under det här året vi varit förlovade för att nå budget. Vi kommer (hör och häpna) hamna under vår satta budget, och vi kommer ha betalt allt själva. Vi har i och fpr sig strukigt vissa skaer från den ordinarie budgeten, men annat har tillkommit, Men när man tänker på vad man kunde fått för dessa pengar så kan jag ibland känna att vi backar ett år på husköp och det känns lite tråkigt. Å andra sidan så får vi vårt bröllop och det minnet kommer ju vara för livet.


    Om vi vetat vad vi vet nu om min svärmor, så hade vi nog gift oss utomlands barfota på en strand istället, och flugit dit de vi velat ha där. Det bröllopet hade nog ändå kostat lika mycket som det här, så pengamässigt hade det inte spela någon roll,


    Kan du inte spana på en cykel på blocket eller så? Så länge man växer behövs väl inget vrålåk direkt :) Och jag tror inte du ska oroa dig. Allt har en tendens att lösa sig på bästa sätt ändå!


  • SnartFruSir

    Wow vad käftsmällar man får just  nu. Känns som man är ansatt av något..
    Jag hyrde kostymer till marslakarna på Remanns i Göteborg i lördags. I paketet skulle kostym, skjorta och slips ingå. Men tydligen ingick inte slipsarna i kostymerna ändå. Den enda slipsen som skulle passa till fanns det bara en av. Så jag frågade om de kunde se om det gick att beställa hem en till. Så jag skrev på kvittot: Ring XX angånde om det går att beställa slips eller ej.

    Sedan lyckades jag fynda likadana slipsar på NK för 70% rabatt och tyckte det var bra. Så därför ringde jag Remanns idag för att säga att de inte behövdes:

    Jag: hej jag var inne i lördags och bad er ringa mig angående en slips.
    R: Ja, de är beställda.
    Jag: okej, för jag måste tyvärr tacka nej. Vi har löst det på ett annat sätt.
    R: Men det står ju på kvittot att du skulle ha slipsen!!
    Jag, Nej, det står på kvittot att ni skule ringa mig om det gick eller inte.
    R: Ja, vi skulle ringa. Men det har varit så mycket folk att vi inte hann det.
    J: Jag är ledsen att jag inte ringt tidigare, men det var stängt igår och nu ringer jag er. Men som sagt, ni skulle ju ringt mig också.
    R Man kan aldrig lita på folk nu för tiden. Klick.

    Min blivande blev rätt så irreterad så han ringde också dit. Samma bemötande och de slängde på luren i hörat. Då ringde han upp igen och sa:
    M2B: Ursäkta, men hur mår du egentligen? Vi har varit inne och hyrt kläder för 5 000 kr och vi köpte andra slipsar hos er, varför slänger du på luren i örat?
    R: Jaha, då har det blivit ett missförstånd. Jag ber om ursäkt. Ni vet aldrig vad ni vill. Jag orkar inte med detta längre. Jag slutar imorgon. Hej då.

    Nog för att min M2b drog en vit lögn, men är det ändå inte lite knäppt beteende? Jag ringde ju så fort jag kunde, och de hörde inte av sig till mig som det var sagt. Jag har inte så jättestor lust att hyra några kläder där längre, så jag får se vad som står på kvittona när vi kommer hem. 


  • SnartFruSir

    Bordesplaceringen ja. Den får vi ta tag i snarast. Just nu sitter jag och skriver på alla gästpresentationer. Fortfarande. Jag lämnar över min blivandes släkt och "vänner" (det är ju mina också, men hans från början). Vi har kommit 18 personer.. bara 64 kvar med andra ord. Har börjat tidsoptimera mig själv och skriver numera gästpresentationer på lunchrasten och spårvagnen till och från jobbet.

    En smart grej vi kom på i söndags var att vi skriver en lista på allt som är kvar att göra, och sedan delar ut uppgiften oss i mellan. Vi lyckades t.ex. låna ihop linnedukar till alla bord, så nu kan vi använda tyget till att sy stolsöverdrag istället. Tur att jag har en snäll mamma och syster. De har erbjudit sig att göra hela viddevitten.

    För er som gifter er 6 och 13 augusti - nu är det inte långt kvar. Har ni några värdefulla tips så här i slutspurten? :)


Svar på tråden Augusti 2011 - del 2