• Cecili­aJarl
    Äldre 31 Jul 16:22
    16728 visningar
    112 svar
    112
    16728

    "Unga" bröllopsbrudar.

    Hej på alla er!


    Jag heter Cecilia och ska gifta mig den 11 Juni 2011. Jag är bara 21, blir 22 innan bröllopet. Min blivande man är 23 när vi ska gifta oss. Vi har varit förlovade i fem år på bröllopsdagen, och varit tillsammans i 6,5 år då.


    Jag tycker det känns helt rätt och är jätte glad att jag får gifta mig ung. Det är inte så vanligt att man gifter sig så tidigt idag, och det skulle vara kul att se att jag inte är ensam.


    Har vi några som är i samma ålder som ska gifta sig? vad är er historia och hur långt har ni kommit med planeringen?


    Vore kul och se om ni har några bröllops bloggar, diskutera och bara se vilka ni är.


    Http://ceciliaj.blogg.se


    Gå gärna in och skriv en kommentar om vilka ni är så jag kan gå in på era bloggar och läsa om er :)


    Lycka till med allt!


  • Svar på tråden "Unga" bröllopsbrudar.
  • mattia­sFästm­ö
    Äldre 31 Jul 18:17
    #1

    Hallå! Jag är 20 och min m2b 21, jag kommer också vara 21 när vi gifter oss i Oktober. är du också -89:a då eller räknar jag fel? Vi har vart tillsammans i 4 år ganska prick på vårt bröllop och har vart sambos hela den tiden minus typ två månader. vi har vart förlovade sen augusti -08 och kände redan då att vi ville gifta oss, inte för att vi är religösa eller nåt liknande utan för att jag är lite gammaldags och tycker att det är ett vackert sätt att uttrycka sin kärlek Vi har kommit en bit på vägen på planeringen och har alla 'stora' saker klara som lokaler, catering, vigselförrättare och allt sånt. Vi har även börjat skissa på småsaker som festprogram och sånt. Det vi är mest uppe i just nu är ingångs och utgångsmusik och hur vi ska lägga upp själva vigseln, kanske ska säga att vi ska gifta oss borgeligt Med löften och om vår vigselförrättare ska säga något och så. Tyvärr har vi ingen blogg.


  • Runi
    Äldre 31 Jul 19:15
    #2

    Hej, ja jag är också en så kallad ung bride to be. Jag fyller snart 21 (i september) och han har precis fyllt 31, ja jag vet att det är en stor ålders skillnad men det var verkligen kärlek från första stund. Våran historia skiljer sig väl från vissa andras med tanke på att allting har gått med hyper speed. Vi började otroligt nog prata lite smått på nätet om musik och så, så slutade det med att jag fick för mig att åka 40 mil och hälsa på honom en helg i Göteborg, slutade med att jag stannade i 3 veckor och då var det redan kört. Åkte hem och jobbade 2 veckor sen så sa först min pappa åt mig att det var då himla onödigt att betala dubbel hyra när jag iaf ville vara i Göteborg hela tiden och dagen efter sa min chef att hon tyckte också att jag bara skulle chansa så då sålde jag min lägenhet och flyttade :D Nu 5 månader efter så var vi på släktträff på min farmors sida i Norge och då friade han ordentligt med ett "Runi (efternamn) Vill du bli min fru?" och det kändes bara underbart rätt. Allting har gått himla fort men det känns så otroligt bra för oss båda och våra familjer tycker också att det är helt rätt. 


    Har precis förlovat oss men håller på för fullt med sökandet efter lokal som ska passa och alla smådetaljer som mat, klänning, blommor ++. Har dock många väninnor som är helt exalterade över att jag ska gifta mig så de planerar för fullt också så det kommer nog gå riktigt bra :) 


    Har tyvärr ingen blogg jag heller, får se om jag kanske börjar blogga nu när jag känner att jag har lite vettigare saker att skriva om ;)


     


     

  • Zia 200906­18
    Äldre 31 Jul 20:02
    #3

    Jag är 23 när vi gifter oss nästa år, han ar 24 då. Vi träffades för 5 år den och han friade förra året när vi var i Grekland. På www.joleen.makitalo.nu kan man följa oss med bland annat bröllopsplaner osv :)


  • SnowFa­iry
    Äldre 31 Jul 20:04
    #4

    Hej allihopa och hej igen CeciliaJarl,


    Jag kommer att vara 23 år när jag gifter mig och är först ut i "min" umgängeskrets. E, min m2b, kommer vara 33 år och i mitten av "sin" umgängeskrets av att gifta sig.


    Jag och E kom i kontakt med varandra via en comunity här på internet vintern-06. Det var inte så jättemycket intresse från min sida, utan jag fortsatte prata med honom för att han var trevlig. Vid ett tillfälle nämnde jag att jag hade gymnastikuppvisning dagen därpå, och så dök han upp utan att vi bestämt något! Vi fortsatte sedan att träffas men det var fortfarande inte så mycket intresse från min sida, men så några månader senare då jag lärt känna honom bättre var jag fast, jag var jättekär! Efter ytterligare några månader gjorde vi tyvärr slut då vi båda inte mådde så jättebra pga stress och dylikt. Fyra månader senare, hösten 07, hörde han av sig och berättade hur mycket han saknade mig och hur mycket han tänkte på mig hela tiden, och jag kunde inte bli annat än glad då även jag inte kunnat släppa honom ur tankarna. Sedan hade vi lite strul med hans ex vilket gjorde att vi inte blev tillsammans förrän våren 08.


    För ett år sedan började E pratat lite löst om att han gärna ville gifta sig med mig, och självklart blev jag jätteglad. Vi lekte lite med tanken och någon vecka senare friade han, dock utan ringar. Vi låg och pratade lite om bröllop, och så tog han min hand och tittade mig i ögonen och frågade. Det var verkligen en härlig känsla. Förlovningsringarna köpte vi sedan till vår 3-årsdag för att "fira" att vi känt varandra i tre år. På kvällen gick vi till vår favoritrestaurang och hade det mysigt. Den 14 maj 2011 infaller vår 3-års dag som ett par och detta ska firas med ett bröllop :D


    Idag är festlokal bokad, bröllopsklänning beställd och gästlistan skriven. Men vi väntar med mer planering tills vi fått en bestämd bekräftelse på att festlokalen verkligen är vår den 14 maj nästa år, men det mötet kommer vi ha om någon vecka. När det mötet är gjort kommer vi boka vigselplats och fotograf. Jag har även börjat rita lite på våra trycksaker, men jag har några idéer till innan det blir klart.

  • Zia 200906­18
    Äldre 31 Jul 22:03
    #5

    Vi träffades på nätet, skrev ett tag, jag var egentligen inte intresserad men träffade honom ändå efter någon vecka då vi bodde ca 5-6 mil fårn varandra. Sedan dess var vi väl mer eller mindre alltid med varandra :)


    Nu har vi snart varit tillsammans i 5 år och vid bröllopet har vi varit tillsammans i 6 år. Han är den jag vill bli gammal med ;) Planeringsmässigt har vi bestämt ganska mycket, ska boka kyrkan snart och har faktiskt redan hunnit köpa ett gäng riktigt fina servetthållare via ebay. 


    Förra året höll jag på att dö av längtan och visste inte vad jag skulle göra för att tänka på annat, men nu känns det bra. Mysig tid ändå det här att planera :)


  • Cecili­aJarl
    Äldre 31 Jul 23:56
    #6

    Vad roligt att se att det är några stycken, det fylls säkert på också med tiden. :) Lite kul att diskutera med dem som är i "samma situvation" som man själv är i :)


    Jag ska gå in och läsa mer, läsa igenom allas "historier" och sen kommenterar jag mer.


    :)


  • Skumbo­ll
    Äldre 1 Aug 00:11
    #7

    Vet inte om jag är så ung egentligen, men man blir ju inte äldre än man känner sig...


    Jag är 24, min andre hälft 26. Herre gud, tiden går minsann. Vi har redan varit förlovade i fem år och har en son på tre år så det är väl på tiden att vi gifter oss. 


    Bröllop är bokat till den 13 augusti nästa år, vår förlovningsdag dessutom. Ska bli himla roligt!

  • Cecili­aJarl
    Äldre 1 Aug 17:53
    #8

    Vad roligt för alla er! :) Grattis!


    Jag & Felix träffades genom skolan när jag skulle söka mitt  gymnasium, då kom han till min skola och berättade lite. Jag var helt säker på att jag ville välja just den skolan i den stunden då han pratade om den. Men jag ville veta mer så jag tog kontakt med honom för att få veta mer om skolan. Sen fixade en gemensam kompis så att vi träffades och lärade känna varandra, sen fortsatte vi träffas hela tiden. Så efter två veckor var det Han & Jag.


    Då var jag 15 år, så jag var väldigt liten. Men vi har varit nykära från det datumet. Vi har pratat om att gifta oss ett tag, men funderat på det eftersom vi är så unga. Jag studerar också så det var lite frågor kring ekonomin. Men vi pratade med våra föräldrar och de erbjöd sig betala om vi ville gifta oss. Så då bestämde vi direkt att vi skulle göra det. Vi har aldrig haft några problem med våran relation, allt är bara så bra, kan inte bli bättre! :D


  • dss
    Äldre 1 Aug 18:24
    #9

    Spännande tråd! Jag tror jag är den yngsta här, jag är 18 år och ska gifta mig Juni 2011, precis innan jag hinner fylla 19 år. Det är många i vår omgivning som ifrågasätter vad vi bestämt oss för att göra, säger att vi är för unga osv men jag har aldrig i mitt liv varit så här säker, jag vill verkligen göra detta. Många anser att giftermål begränsar ditt liv, att du inte kan göra det ena och det andra som gift men jag tycker att det är raka motsatsen.


    Det är nu jag och min blivande man har chansen att upptäcka världen tillsammans, studera, jobba, stötta varandra, vad vi än väljer att göra i livet.


    Min fästman är för övrigt 23 år gammal.

  • mattia­sFästm­ö
    Äldre 1 Aug 18:34
    #10

     


    dss skrev 2010-08-01 18:24:04 följande:
    Spännande tråd! Jag tror jag är den yngsta här, jag är 18 år och ska gifta mig Juni 2011, precis innan jag hinner fylla 19 år. Det är många i vår omgivning som ifrågasätter vad vi bestämt oss för att göra, säger att vi är för unga osv men jag har aldrig i mitt liv varit så här säker, jag vill verkligen göra detta. Många anser att giftermål begränsar ditt liv, att du inte kan göra det ena och det andra som gift men jag tycker att det är raka motsatsen. Det är nu jag och min blivande man har chansen att upptäcka världen tillsammans, studera, jobba, stötta varandra, vad vi än väljer att göra i livet. Min fästman är för övrigt 23 år gammal.

    Jag håller med, jag har också fått det argumentet att man blir begränsad i livet om man gifter sig ung. Att man då inte kan flytta och plugga, eller resa eller vad man nu borde göra. men jag skulle inte flytta runt halva landet och lämna min pojke bakom mig även om jag inte är gift. Jag tycker att äktenskapet är en trygghet och det är ju jätteskönt att få utvecklas och upptäcka livet tillsammans med någon, än att vara obegränsad och slippa ta hänsyn till någon, men att vara helt själv. Hur länge har ni vart tillsammans och vad har ni för historia?


Svar på tråden "Unga" bröllopsbrudar.