• snaily

    Livets toppar och dalar

    Förklara för analfabeten (jag alltså) vad en hinnsvepning innebär! Låter inte riktigt som nåt man borde "try at home" va


    PB
    Får väl erkänna att jag själv har begränsad erfarenhet av papptallrikar på katthuvuden men vet folk som fått det att funka i brist på annat. Beror nog i stor grad på hur medgörlig katten är! Och ut kan den ju inte gå om den har krage på sig. Jag vet en viss gul gubbe vars katt äger en krage, men ni bor ju lite långt från varandra.

  • snaily

    Nenne
    Jag skulle definitivt tagit med väskan. Hängslen och svångrem också, typ.

  • snaily

    Liten och Vickan
    Tack för erbjudanden!
    Börjar väl med att prova Telis jacka så hör jag av mig sen!
    Öppen jacka tror jag går fetbort oavsett hur mycket gravidkamin jag blir - här snackar vi bistert fjällklimat i stora doser. Jag vill nog kunna vara ute mycket om jag mår bra och inte är alltför otymplig.
    Å andra sidan tror jag ju Ynglet kommer redan i september eller oktober så jag kanske aldrig får några problem med jättemage i kombination med kyla.

  • snaily

    PB
    Ja, ditt förslag med häftapparat var kanske inte så dumt!
    Prova annars att klippa ett runt litet hål i mitten av tallriken och sen några "slitsar" från hålet också så det går att vika den till en strutform och trä på över huvudet. Sen kommer ju problemet att få den sitta kvar på huvudet! Säkert inte det lättaste... Nej, jag vet inte jag, om jag hade katt skulle jag nog köpa en plastkrage som man kan fästa med halsband.

  • snaily

    Måste dementera direkt innan jag läser klart: nej, springmask smittar inte från katter HELLER (sorry, har en tendens att glömma att det finns katter i världen )!
    Katter och hundar och div andra djur har däremot spolmaskar, de kan i jätteovanliga undantagsfall också drabba barn. Men det är alltså en helt annan parasit.

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-19 17:26:22 följande:
    Snigel – annars får jag bjuda dig (er) på kolbotten efter en tur upp på närmsta topp här (säkert 200 m ö h) med Pricken och Lilla Snigel
    JA tack, gud vad härligt det lät!
    Kolbotten - som kolbullar då, fast med messmör också, eller?
  • snaily

    Oaaa, läbbigt att känna barnets huvud om man petar med fingrarna!
    Nej du Telis, tror faktiskt inte det blir någon gör-det-själv-hinnsvepning här Fast man ska aldrig säga aldrig...
    Jag kommer nog inte vilja göra något som riskerar att sätta igång förlossningen snabbt (fast SÅ effektivt kanske inte hinnsvepning är) med tanke på hur jäkla långt vi har till sjukhuset.


    Ore
    Skönt att mamma-umgänget funkar bättre för tillfället, hoppas det håller i sig!


    Cicci
    Skickar stora kramar!!

  • snaily

    Silvertejp är bra till mycket!
    Kanske inte att tejpa direkt på kattpälsen dock, det kan nog vara lite besvärligt att få bort sen. (Inte för att jag trodde att du menade så heller Ore!)


    Kängu
    BF är 6 december och vi har ca 13 mil till förlossningen.

  • snaily

    Idag skrämde jag nästan ihjäl en kollega genom att lägga en fullmatad fästing i hennes hand (hon visste inte vad hon skulle ta emot för "present" i sin utsträckta hand) - hon hoppade runt och skakade på handen och skrek ganska länge efteråt Hon och många andra här uppe tycker att fästingar är asäckliga eftersom de är så ovanliga här.
    Jag hade nog tur som klarade mig från en snyting i det läget.

Svar på tråden Livets toppar och dalar