• snaily

    Livets toppar och dalar

    Piggelin
    Mer socker i marmelad jämfört med sylt, tror jag? (Jag råkade ha i alldeles för mycket socker när jag försökte göra hjortronsylt, den blev mer som hjortronmarmelad... men god.) Röd vinbärsmarmelad lät hur som helst väldigt smarrigt!

  • snaily

    Oj Porchez, vad har hänt? Hoppas det inte är något alltför hemskt! God natt på dig!


    Piggelin
    Klart du ska till Ön! Välkommen att hälsa på oss nästa sommar! Du också Lappis!


    Kängu
    Men vad bra att du och maken är synkade i ert "kallfötteri"! Som andra sagt är det ju ingen brådska, fast spännade ändå att se om det funkat på det här försöket... När är BIM nu igen?


    Parnassia
    Jobbigt med Es magonda! Tror också en vända till doktorn kan vara en god idé bara för att kolla.
    Jag är i v 22+2 nu. Bara glada reaktioner från släkten, några halvknepiga kommentarer från en (ingift) moster bara, men helt väntat för att komma från henne.


    Nenne
    Är ni laddade för DN-galan?


    Ego
    Kanotturen blev av och det var riktigt mysigt! En kort tur bara och sen fika på cafét som ligger intill sjön. Korven var väl inte överförtjust över att åka kanot, men det gick rätt bra, han är så söt i sin flytväst!


    Ni kanske minns hur jag höll på och nojade förra veckan om huruvida jag skulle kontakta spec.mödravården igen och be om fler undersökningar - skickade till slut ett kort meddelande via ett kontaktformulär på deras hemsida. Väntade mig att bli uppringd, men istället fick jag ett väldigt kortfattat mail idag där det stod att de bokat om min tid (?) till den 2 september, till samma läkare som förra gången. Ingen mer information om vad de tänker göra då. Kanske menar de att jag ska komma då istället för tillväxtultraljudet i v 31? Hur som helst, det är ju jättebra att jag fått en läkartid så pass snart, MEN, vi är ju bortresta hela den veckan... Känner mig lite otacksam och krånglig men ska ringa imorgon och se om det går att skjuta på besöket (alt. tidigarelägga) bara några dagar.

  • snaily

    Ikapp!
    Haft ett par datorlösa dagar, men nu har vi (tyvärr!) förflyttat oss till mer civiliserade trakter norr om Sthlm där det mobila bredbandet fungerar riktigt bra!


    PB
    Stooora kramar!! Du beskriver verkligen baksidorna av barnkarusellseländet på pricken... Känner med er! Men härligt att sambon verkar fattat galoppen lite mer den här månaden. Vårt sexliv blev ju också helt uppfuckat av stressande försök och oregelbunden cykel, inte lika jobbigt som för er eftersom vi inte har några barn, men försvårades ofta av mitt oförutsägbara jobb med jourutryckningar... Tycker jag alltid fick maxutslag på ÄL-testet just de dagarna jag hade jour och skulle iväg, SÅ frustrerande!


    Stackars Aleta! Har tyvärr inga bra råd att ge henne, också hört att det ska vara LITE större risk att ta fostervattenprov före v 15 men det låter kanske ändå som det klokaste i det här fallet.


    Nenne
    Skönt att Pricken höll sig inne i kulan under Stockholmsbesöket! Också imponerad av din urinblåsa förresten!


    Hej Frullan! Hur mår du och familjen?


    Nej Telis, gör inte en fransk gås av Televinken för allt i världen!
    Skämt åsido, kan inte göra annat än att hålla tummarna för att det vänder mot mer sömn och mindre hunger på natten snart!


    Åskovädret såg vi också när vi skulle sova igår kväll, det blixtrade hela tiden!


    Reflektion: det låter egentligen rätt JOBBIGT att ha barn, med alla sömn-, mat-, sjukdoms- och trotsbekymmer man drabbas av... Ändå tycker jag det ska bli rätt spännande med en helt ny värld av problem som öppnar sig, jag är nog rätt knäpp som skriver detta nu, ni kan ju påminna mig i framtiden om vi fått ett riktigt skrikigt gnälligt Yngel att tampas med


    Att vara gravid är i alla fall så här långt klart över förväntan, så smärtfritt det hittills varit (om man bortser från all oro och nojor!) och så mysigt det är med växande sparkande mage nu.

  • snaily

    Nenne
    Oj vad jag känner som du!


    En lite anektdot som i alla fall snuddar vid ämnet: var på finrestaurang i förrgår och berättade i telefon för syrran vad vi ätit, och inte ätit - jag hade bett om en gravidanpassad meny och hoppade över att äta de opastöriserade dessertostarna. Givetvis var syrran tvungen att kommentera det och tyckte att man väl visst kunde äta sånt fast man är gravid, det kände hon massor av gravida som ätit och det hade gått bra. "Jaha, men då kan jag lova att de personerna inte hade läst 15 högskolepoäng livsmedelhygien OCH genomgått två IVF:er", sa jag. Surt och bittert. Varför kan man (som syster) inte bara säga: ja, jag förstår att du vill vara lite försiktig efter allt ni gått igenom. ??

  • snaily

    Anekdot menade jag...


    Megalångt ego-pladder:
    Sista dagen på Ön blev riktigt trevlig, fint väder så slöade på stranden på dagen, och vattnet hade äntligen blivit lite varmare igen så det var uthärdligt att bada. På kvällen var vi på en riktigt riktigt bra restaurang och åt en delikat femrätters överraskningsmeny - dock ett klart kulinariskt minus att dricka äppelmust istället för sjukt smarriga viner till maten, men men, det tar vi igen i framtiden! Det var perfekt för maken i alla fall eftersom jag kunde köra dit och hem, vi har funderat på att åka dit i flera år men inte blivit av för det känns så trist när någon måste avstå från vinet bara för att vara chaufför.


    Åkte morgonfärjan igår morse och hängde sen hos en gammal kompis i Stockholm hela dagen, kom upp hit framåt kvällen. Jag är dock mer less än vanligt på att vara här - det är makens pappas hus (landställe), ett fint gammalt hus men ingen bor här längre utan det används egentligen bara som fikaställe för grovjobbare/lagringsplats för gammalt skräp... och städas ALDRIG. Det brukar vara rejält grisigt och vi brukar tvingas göra en ordentlig städomgång för att ens klara av att vara här i några dagar, men den här gången är det grisigare och äckligare än någonsin... Jag känner att jag ger upp nu, det är fan ingen idé att hålla på och försöka städa (gammalt och slitet och ingrott som tusan så det GÅR ju inte ens att få rent) när det sen ser lika äckligt ut igen efter någon vecka. Hade en allvarlig diskussion med maken om det här igår - han tycker som jag men det är ju inte hans ställe, vi bor ju dessutom så långt bort annars så det är svårt för honom att påverka situationen mer än att han kan försöka prata med sin far. Något som inte lyckats så vidare bra tidigare.
    Om vi får barn kommer jag nog mer eller mindre helt lägga ner att åka hit, det känns som en klar hälsorisk att låta en bebis bo i det här huset... Trist, för maken vill ju gärna vara här lite på somrarna åtminstone...


    Ikväll blir det antagligen grillning hos en kompis, trevligt att träffa dem och trevligt att slippa ifrån "grishuset" en stund. Sen väntar 1-2 dagar hos makens mamma på en skärgårdsö.

  • snaily
    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:29:52 följande:
    nä, nu ska vi sätta upp lite tavellister här och bädda vaggan som är färdigmålad. Och sen kanske symaskinen åker fram?!? Och kanske möblera om lite i vardagsrummet... 
    Lugn och fiiiiin nu!
    Men bädda vaggan låter som en god idé!
  • snaily

    Nenne
    Bra! *pustar ut* Fast ska du verkligen sätta i sladden? Då måste du ju böja dig ner?!

  • snaily

    Cicci
    Kloka ord!
    Hoppas på att det faktum att det kommer bli ett väldigt efterlängtat barn kommer göra det lättare att tänka positivt när det blir jobbiga stunder...

  • snaily

    Ooo, ska vi börja en vadslagning?
    Jag sätter en tiokrona på fredag den 13:e. Skulle i alla fall liva upp min första arbetsdag efter semestern!

Svar på tråden Livets toppar och dalar