• snaily

    Livets toppar och dalar

    AM
    Ett Riktigt Timmerhus! KÖP!
    Eller ännu hellre - köp och ge bort till fattiglapparna snigel och snigelmannen.


    PB
    Usch så sorgligt för Aleta och hennes man!

  • snaily
    fru AM skrev 2010-08-13 16:22:30 följande:
    Angående sommarstugans avstånd fr bostaden: det kommer i ett litet annat läge när man har större barn som har aktiviteter var och varannan helg - då funkar det lika bra med ett ställe lite längre bort som man stannar lite längre på. Annars blir det nog lätt så att man "tänker sig att åka till landet varje ledig helg och sen infinner sig aldrig de där lediga helgerna ... alltid är det ngn fotbollsturnering, gymnastikuppvisning eller liknande ..." Allt enligt kompisar med land på nära håll. Tom Livia har ju blivit så pass stor att hon har en aktivitet på helgerna ... Hmmm *Grunna,grunna*
    Bra tanke där AM!

    Fick nästan lite ångest själv över att de flesta verkade tycka att landställe nära hemmet är grejen - vi som har ständig beslutsångest över vad vi ska göra när vi blir stora har funderat och funderar fortfarande seriöst på ett sommarställe på Ön, och DET lär ju bli långt hemifrån hur man än gör. (Kan inte trängas på föräldrarnas ställe för evigt, tycker i alla fall inte maken!)


    Sen är vi återigen inne i en period av mycket flytta-härifrån-funderingar, och just nu är jag inne på att vår närmsta stad vore ett bra alternativ - men det blir ÄNNU längre från det ni andra kallar civilisation.
    Nåja, pendeln brukar svänga snabbt, nästa vecka har jag nog ångrat mig.


    Men vad JOBBIGT det är att inte ha en plats som är självklar att bo på, särskilt nu med Ynglet i antågande känner man ju ett ännu större behov av att rota sig någonstans.


    Kan ingen bara bestämma åt oss? (Typ gärna fixa två bra jobb och en bra och billig bostad på något trevligt ställe! )

  • snaily

    Mr Yasuragi, med alla sina våtrum, borde väl ha silverfiskar i drivor? *håller tummarna för att han har insektsskräck*

  • snaily
    fru AM skrev 2010-08-13 16:31:41 följande:
    Men har ju inte tillräckligt många våtrum!
    Synd!

    Om ni bara låter honom skaffa så kan han kanske drunkna i insekter sen.

  • snaily

    Jobb - mitt jobb får fixa sig. I en inte alltför liten stad borde det kunna lösa sig så småningom. Det är makens jobbs "tur" att styra vart vi flyttar härnäst. Inom rimliga gränser förstås.


    Maken kan man väl säga är lite allt-i-allo inom det maskintekniska området (egentligen civilingenjör men en sån tjänst vill han inte ha för han vill skruva och fixa istället för att sitta vid en datorskärm hela dagarna, har han kommit på )

  • snaily

    Nähä - om man skulle fixa lite trist fil och macka till middag. Makens goda fiskgryta som han tänkt laga missar jag för snart måste jag åka och jobba igen. Får väl smaka på den senare ikväll, OM jag kommer hem nån gång. *peppar peppar*


    (Inget fredagsparty här med andra ord!)

  • snaily

    Problemet är bara att det är väldigt många andra med väldigt mycket mer erfarenhet som brukar söka samma jobb som maken, tyvärr. Men, förr eller senare så borde det väl fungera... Just nu HAR han ju faktiskt jobb så det är ingen panik, men vi känner ändå att vi är på väg härifrån på nåt vis.


    Problemet är bara att det är väldigt många andra med väldigt mycket mer erfarenhet som brukar söka samma jobb som maken, tyvärr. Men, förr eller senare så borde det väl fungera... Just nu HAR han ju faktiskt jobb så det är ingen panik, men vi känner ändå att vi är på väg härifrån på nåt vis.


     


    fru AM skrev 2010-08-13 16:42:47 följande:
    "Drunkna i insekter" ... en behagligt vidrig bild för mitt inre där mr Yasuragi är instängd i en tank med kackerlackor a la Fear Factor ...
    JAA!
  • snaily

    PB
    Ja, det är inte helt otänkbart, även om vi just nu är inne på att försöka fortsätta vara norrlänningar. Känns som vår skidsamling i garaget nästan kräver det...
    Videofilmsätande insekter!

Svar på tråden Livets toppar och dalar