Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    kikki kikki skrev 2010-08-07 22:01:07 följande:
    .....Och jag har motsatt problem.....kan fan inte ens kolla på ett par kallingar på H&M utan att bli med barn.......Livet är för jäkla orättvist.

    Samma här... ibland vågar man knappt prata om det...

  • lunagarden

    Jag vill ge en varm kram till alla som kämpar för att få barn, och det var inte menat som ett sexskämt utan mer som ett tips från en mor till en annan - med två tonåringar och en man som jobbar natt är det inte alltid så lätt att få till det, och för vår del har duschen ibland kunnat vara det enda ställe man vet att man får vara ifred dagtid

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:06:40 följande:
    Och jag måste bara säga: jag håller inte riktigt med om att det är ett problem om det är motsatt – att man blir gravid snabbt och lätt färdigbrett. Att skydda sig är inte så himla jobbigt, faktiskt. Om man jämför. Att inte kunna få barn när man vill är ett helvete och något man aldrig tror sig kunna komma ur. En jävligt ond spiral och förbannat hopplös. Och de som är gravida går tiden rysligt snabbt för, de hinner t o m få syskon, och det känns som man fortfarande väntar på samma ägglossning eller mens som när man fick veta att de hade plussat och man fattar inte vart ens egen tid tog vägen. Nej, att bli gravid lätt är inget man ska tala om som ett problem. Det är en ynnest om än säkert jobbigt på sitt sätt. 
    Jag har aldrig sett det som ett problem, för mig är det en oerhörd ynnest, och jag önskar av hela mitt hjärta att alla som önskar att bli gravida hade det lika lätt.

    För mig har det alltid fungerat med skydd, men jag har några nära väninnor som blivit oönskat gravida flera gånger trots skydd. Då är det ett problem.
  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:12:00 följande:
    en fråga bara, om inte magen har sjunkit ett dugg än  – då är det rätt långt kvar till någon förlossning va? 

    Det är väldigt individuellt, är bebisen fixerad ännu?

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:24:49 följande:
    undrar om du skriver i sidfoten att det är därför texten blir grå?!?!  Nä, det är svårt med text att skriva som man menar. Jag vet inte ens om det var du som skrev att det var ett problem men det har ingen betydelse för jag skrev bara som jag känner över uttrycket. Jag tycker fortfarande inte det är ett problem att ta upp i sammanhanget. Men sen är jag färgad och helt nedkletad av att ha drabbats av detta helvete själv och känt att flera år gått till spillo när andra fortsatt sina liv och det enda jag och min man gjort är knullat som kaniner mer eller mindre engagerat, eller tagit mediciner och väntat på remisser/behandlingar/whatever.  Och det gör en bitter och avundsjuk och i många fall en jävligt dålig människa som man inte alls vill vara men inte kan kämpa emot. Så jag ber om ursäkt om jag gick igång på alla cylindrar men det är ett känsligt ämne.

    Nej, jag har inte skrivit att det är ett problem, det var nog någon annan.

    Och jag förstår att du går igång på alla cylindrar

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:26:58 följande:
    nä, den var fortfarande ruckbar sist. Min systers mage sjönk i v 38+ någondag så hon såg ut som mumintrollets näsa, men hon gick ändå över 14 dagar. Och bebisen var dessutom rörlig hela tiden. Men jag är så nyfiken när det ska sätta igång!!!!!

    Mina två första sjönk coh fixerades ca tre veckor före, men den sista var ruckbar in i det sista. Förstår att du längtar!!!

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-08-08 12:38:46 följande:
    Lunagarden - alltså.. den här tråden startades på temat "hur vet man om att man är gravid" och har sedan dess (i fyra år!!!!) diskuterat konsten att bli gravid, alla och ingen aspekt på barnkarusellen i stort och smått. Och ingen av oss vet HUR många gånger vi spytt galla över kommenterare på temat "Slappna bara av så ska du se att du blir gravid". Nu var inte sexa i duschen på det temat, men som sagt... trådens sorgligare stunder handlar mycket om hur svårt det kan vara att bli gravid....

    Tack för bakgrunden

  • lunagarden

     


    snaily skrev 2010-08-08 12:29:48 följande:
    Varför kan man (som syster) inte bara säga: ja, jag förstår att du vill vara lite försiktig efter allt ni gått igenom. ??

    Ja, jag vågar då inte ta några risker, trots att jag haft lätt att bli gravid... vem vill leka med en annans liv. Men jag känner igen kommentarerna om det ena eller det andra. Man får försöka att inte ta åt sig.

  • lunagarden

     


    FruCicci skrev 2010-08-08 12:42:58 följande:

    Kom i håg att det blir vad man gör det till. Jag tycker inte alls det är jobbigt. Jag tycker det är roligt och kul och fantastiskt till 95%, trots att jag har haft en dotter som var sjuk från 7 månader till 11 månader och total vägrade mat, hade uvi, öron o ögon problem och influensor och bajsade hela vägen upp på ryggen varje gång... och Inte sov på nätterna (det gjorde inte Vicke heller)....
    Tänk positivt, som du gör hela tiden, så lovar jag dig att det kommer kännas 100 ggr lättare de gånger det faktiskt är jobbigt (för det är det ju så klart ibland).
    Uppfinn egna lösningar, ställningar för att amma n(som jag som ammar i bilen trots att Skorpan o Vickevire var fast i bilstolen...)

    Jag istämmer till fullo, kloka ord!
  • lunagarden

    Tänk att plocka ur en diskmaskin kan vara så underhållande för en åttamånaders - bara han hör ljudet av den öppnas kommer han krypande i full fart för att hjälpa till på sitt eget lilla sätt

Svar på tråden Livets toppar och dalar