Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

    Telis - jag har ju tre barn och tycker att det finns inget facit, utan man ska göra det som känns bäst för en själv, prova sig fram och inte lyssna alltför mycket till råd

    Min första sov hela nätterna när hon var 3 veckor, tvåan när han var tre månader och trean sov gott när han var fem månader när han hade börjat äta gröt (då valde han själv bort amningen).

    Har du provat att ge gröt på kvällen? Det sägs mätta mer än välling

  • lunagarden

     


    Telis skrev 2010-08-07 10:52:26 följande:
     Jag tror det var Ore som sa att hennes son sov bättre när han började äta gröt på kvällen men vi har inte märkt något sånt tyvärr, jag hade verkligen hoppats på det.

    Hur gammal är Televinken?

    Vår lille Charlie började vakna varannan timme på natten när han var 3 1/2 månad och ville äta, jag ammade. Efter viktkontroll visade det sig att han inte ökat som han skulle.

    Så vi började med gröt och smakportioner som snabbt blev hela måltider, och bara efter någon vecka sov han hela nätterna. Tyvärr valde han bort amningsmål efter amningsmål, så när han var 5 månader ammade jag inte alls längre.

    Charlie är en stor kille och behöver mycket mat. Nu när han är 8 månader äter han:

    8.00 1,5 portion gröt
    10.30 frukt och fil
    12.30 lunch (stor portion) och frukt
    em - kex eller frukt
    16.00 1,5 portion gröt
    kväll - smakportion av vår mat, kex el frukt
    20.00 1,5-2 portioner gröt

    Alltså dubbelt så mycket som andra barn Men han är inte hungrig på nätterna, och han ökar inte för mycket i vikt.

  • lunagarden

    Ska kanske tillägga att vi försökt ge Charlie välling, men han har inte velat ta flaskan

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-08-07 12:01:30 följande:
    ang nätterna - samma grubbel pågår här... en grej som vi testat är att ge gröten så sent som möjligt. Problemet är att Trollet riskerar att bli FÖR trött och då är det inte lätt att peta i honom mat..

    Hur gammal är Trollet? Vi hade samma problem tills Charlie blev lite äldre. Nu är han tröttare på kvällarna sedan han lärde sig krypa och vi kan ge gröten redan 20.00, sen lägger han sig ca 20.30 och somnar vid 21.00 i sin säng till vaggvisor

    Tur att han inte äter på natten, huh för att kladda med gröt då, hehe

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 12:50:29 följande:
    Själv har jag -äntligen-fått på stickan denna månaden. Dag 23 jämfört med dag 16 förra vändan. Jättelätt och jättebilligt att försöka själva när man fasen inte har nån aning! Denna månaden är sambon dessutom lägligt nog lagd på nattpass nästan rakt av. Det blir jättelätt att försöka själva då, när sonen har sommarlov, och förresten så har vi ju dessutom försökt umgås med våra vänner under sommaren, så det har ju varit folk här rätt mycket. Då stänger man ju kanske inte sovrumsdörren och säger"ursäkta men vi måste..."...och vad lätt det är att försöka själva på beställning jämt. Fråga sambon hur han känner sig när han inte "klarar av det" för att det blir för jobbigt alltihop. Och fråga mig hur det känns att ligga där när det inte funkar."Det är ju väldigt viktigt att man behåller närheten, intimiteten och det naturliga samlivet i en sådan här process. Slappna bara AV så ska ni se att det ordnar sig"Förbannade jävla barnkarusell!

    Duschen är ju inte helt fel

  • lunagarden

     


    kikki kikki skrev 2010-08-07 17:04:30 följande:
      Men bebisen är en bit över den översta kurvan nu, fast allt talar för att den ska vara mindre än beräknad.Jag har fan inte lust att klämma fram en 5 kg klump.....skrattar....

    Haha, nä, vem vill det B-)

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-07 16:35:51 följande:
    nu – stödvila! Tjohoo! på er! 

    Sov gott - själv har jag sovit en timme i solstolen i den härliga 25-gradiga hettan - de hade ju lovat regn idag så jag blev glatt överraskad att jag kunde bättra på brännan på gravidmagen

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 20:00:17 följande:
      Ursäkta, men det här är en så överjävligt skitjobbig sak i mitt liv för närvarande, att jag totalt saknar humor runt det hela. Nu känner inte jag alls dig eller andra nya i tråden än, men jag är här mycket för stödet medan man genomgår helvetet och har en rätt tung period just nu, där måttet börjar vara rågat. Så ett stilla råd för dem som inte känner mig och min resa är att ligga rätt lågt just nu.Det säger jag inte för att vara otrevlig, utan för att jag faktiskt vill börja gråta när jag får den här typen av svar. Jag behöver inga sexråd, och jag skulle faktiskt helst slippa ens tänka på sex just nu. Det har börjat stå för något jävligt jobbigt. Tyvärr.

    Förlåt mig, jag är ju ny här och känner inte alls till din historia

  • lunagarden

    Tack för att du delar med dig av din historia, jag beundrar din styrka att orka försöka! Hoppas verkligen att ni lyckas snart!

Svar på tråden Livets toppar och dalar