Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    Oupsie skrev 2010-07-28 21:58:46 följande:
    Lunagarden, tack, ska googla. Fick du göra om blodprovet alltså? De sa att det skulle ta en vecka, men man kunde få NUPP-resultatet med en gång, men de rekommenderade att man väntade in blodprovet. Det var också därför vi fick ta blodprov förra veckan, om vi skulle få tid via landstinget, för det skulle göras minst en vecka innan undersökningen.

    Ja, och det första blodprovet tog jag faktiskt bara två dagar innan UL, för vi var utomlands innan dess, men min BM skrev det i remissen och de sa att det skulle de hinna med. Men det kanske är olika rutiner på olika lasarett, vi gör UL i Lund

  • lunagarden

     


    snaily skrev 2010-07-29 13:12:00 följande:
    Ja, usch för att komma hem till en massa iordningsställda bebisgrejer... Det är säkert olika hur man reagerar men kan tänka mig att det känns svårt att plocka bort allt på en gång.

    Vi har alla olika sätt att hantera vår sorg på. För en del är det en viktig del av sorgearbetet att plocka undan allt i egen takt, andra orkar inte med det.

    Hur man själv reagerar vet man inte förrän man hamnar i denna livets allra djupaste dal.

    Jag tänker också på Snorkis varje dag, trots att jag är ny här och inte känner henne alls. Men som mamma och gravid delar jag liksom er hennes sorg, var och en på vårt egna sätt.

  • lunagarden

     


    Oupsie skrev 2010-07-29 13:50:51 följande:
    Tack så mycket för er input om KUB och siffror. Maken och jag har pratat lite om det idag och det känns som att vi tänker ganska lika. Tycker att det lät bra att försöka koncentrera sig på hur det ser ut på ultraljudet och inte bara stirra sig blind på siffrorna.

    Fråga allt ni undrar över när ni är där, för de är ju ändå experterna (det är inte vi här på forumet) och kommer ni på fler frågor när ni åkt därifrån så ringer ni dem!

    Vi hade bestämt oss för att inte göra fostervattensprov om inte risken varit väldigt väldigt hög. Missfallsrisken är ju ändå en på hundra vid ett fostervattensprov.

    Hade vi gått vidare iallafall med fostervattensprov så hade vi inte aborterat fostret iallafall även om det visat sig vara ett barn med Downs Syndrom. Istället hade vi förberett oss så mycket vi kunnat för att få ett barn i behov av extra stöd och kunskap.

    Har en nära vän som nyss gjorde KUB och fick resultatet 1:2, barnets nackspalt var 9 mm. De aborterade utan att göra fostervattensprov.

    Alla gör sina egna val!

    Kul att se en annan skåning

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-07-29 16:48:21 följande:
    Ja, inte är det långa stunder man inte tänker på Snorkis.Först idag berättade jag för sonens kompis mamma som var här och hämtade. Hon höll på att fölora sin yngste som pga en enorm tumör, så vi kom i samspråk om detta med att aldrig ta för givet osv.Sedan nu vid maten, satt jag och såg framför mig huset de har gjort i ordning, en tom vagga och små ihopvikta, aldrig nedkräkta småkläder...och jaha, då sitter man där och bölar ögona ur sig igen.

    Ja, jag höll ju på att förlora min nyfödda dotter i blodförgiftning pga man inte testade GBS på den tiden, så jag vet hur nära det är mellan liv och död...

    En tankeställare igen om att leva här och nu och uppskatta allt vi har och som du skriver, inte ta något för givet.

  • lunagarden

     


    _koko_ skrev 2010-07-29 16:59:14 följande:
      Gissar att de inte haft några problem att bli gravida? Jag tänkte ungefär som snaily med conny, har jag rätt att ens tänka tanken att ta bort honom (han hade ju dessutom överlevt infektionen jag fick) när vi var tvungna att ta till ivf för att få till honom?? TUR för oss att vi fick superlåg risk på KUBen eftersom sambon inte var av samma uppfattning...

    De har haft svårt att bli gravida, och fick ett tidigt missfall förra hösten.

    Jag kan inte heller förstå varför de inte gjorde fostervattensprov, och jag hade inte gjort samma val som dem. Men vi är alla fria att göra våra egna val.

    Jag är gammal barndomskamrat till mannen, men känner inte kvinnan. Han hade inget svar på varför de inte gjorde fostervattensprov, kanske var det förhastat eller så fick de veta mer än vad jag fick veta på sin undersökning.

  • lunagarden

     


    passionsblomman skrev 2010-07-29 17:16:58 följande:
    Ooooh vilken gullig bild jag fick i mitt huvud nu! Snälla Nenne, du kan väl ta på dig de där oliaka sakerna och fota dig, så vi får en bullbakande Nenne med klut om håret och  mjöl på näsan och fina magen, till galleriet!

    hihi

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-29 19:26:04 följande:
    nu hittade P en bulle som hade försökt smita ur formen.

    Haha, ingen bulle som är på väg att smita ur ugnen då?

    Andbeyond - skönt att allt var bra på ert VUL

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-29 19:57:06 följande:
    Om jag lyckas bli gravid en gång till så helt klart kommer jag att göra fvp. jag är tillräckligt gammal för att KUB värden ska försämras samt att jag aldrig skulle lita på det denna gång.
    Hur gammal om jag får vara nyfiken - jag är 40 år, men fått otroligt bra värden på mina KUB ändå: 1/2.000 med lilleman (då var jag 39) och 1/20.000 med bebisen i magen

    Då känns inte fvp befogat.
  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-29 23:40:36 följande:
    Jag vet att jag inte kan, vill eller orkar ha ett svårt handikappat barn, framförallt inte ett barn med mentalt handikapp. så om jag har en laglig möjlighet att förhindra det gör jag det. Jag hade inte gjort det om det varit mitt första barn men om man har 2 barn sedan tidiare ska man veta att det oftast är de som får stå tillbaka för att man ska kunna klara av tillvaron men det handikappade barnet. har sett alltför många dåliga exempel på detta på rätt så nära håll och nej, jag tänker inte utsätta min familj för det.det kan bli så fel när man uttrycker sig i skrift och jag vill inte att ngn tror att jag vill leka gud o sålla hit o dit, nej då inte alls men jag säger bara vad som passar bäst i min familj.

    Jag tycker att du är klok

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-30 10:38:08 följande:
    behöver jag tillägga att mamma gav upp sin karriär, kärleksliv och allt för detta barn och idag är hon ff ensamstående utan barn.

    Det finns flera sidor av allt. Jag hoppas att mamman inte ser det som en uppoffring av sitt liv, utan att hon levt ett rikt liv och utvecklats som person.

    Vi är alla olika och gör olika val och ingen av oss kan sätta oss in i en annan människas tankar och känslor

Svar på tråden Livets toppar och dalar