Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

     


    andbeyond skrev 2010-07-27 20:24:37 följande:
    lunagarden: härligt med ett bra ultraljud! Har VUL (vecka 8) imorgon då jag haft lite blödningar. Känns puttigt i jämförelse med det som hänt men ändå..

    Ja, visst gör det...

    Det här var vårt andra UL (vecka 18), vi gjorde ett KUB i vecka 12.

    Lycka till imorgon!

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-07-27 20:40:38 följande:
    lunagarden - grattis till bra RUL!

    Vickan och Oupsie - tack, känns lite konstigt att skriva om det här och nu... men livet går ju vidare för oss, även om det är tungt för Snorkis med familj.

    Just nu slappar jag med popcorn och Morden i Midsomer. Tonåringarna pysslar med sitt, lillen sover och mannen jobbar natt.

  • lunagarden

    Tack muggles och Ore, känns skönt att allt är bra med vår lilla flicka så här långt

  • lunagarden

    tack, Nenne

    Jag drogs med högt blodtryck förra graviditeten, fick vara sängliggande sista månaden och blev till slut inducerad - då hade jag 100/155...

    Vid inskrivningen nu hade jag 130/88, så det var ingen bra början, jag brukar ligga på 120/70, så de kommer att ha noga kolla på mig den här gången, får gå på täta besök.

  • lunagarden

    Ja, vi bad att få veta Har en flicka 14 år, pojke 13 år och lilleman 8 månader, så könet spelar ingen roll, hade ju varit mer praktiskt med en pojke när vi har alla babykläder och så, men vi har trott på flicka hela tiden! Jobbar du inom mödravården/förlossningen?

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-27 22:33:28 följande:
    Luna - nope jag jobbar med patientförsäkring. tidigare trafikförsäkring. jag är personskadereglerare och är då handläggare/utredare/bedömar/beslutsfattare i de enskilda ärendena. dvs från ax till limpa.

    Ok, det låter som ett intressant jobb

  • lunagarden

    Jag hade GBS när min dotter föddes 1996, på den tiden kollade man inte det rutinmässigt och det upptäcktes inte förrän hon var född och höll på att avlida i blodförgiftning.

    Som tur var repade hon sig efter en vecka på neo i kuvös med tre olika penicillinbehandlingar, och har varit frisk sedan dess.

    När jag väntade nästa barn hade jag inte GBS, men däremot nu när jag väntade lilleman. Då fick jag order att åka in till förlossningen i god tid för att hinna få penicillin minst 4 timmar före förlossningen - nu blev det ju en inducering som tog över ett dygn, så det löste sig.

    Nu har jag inte GBS under denna graviditet, men BM kommer att testa flera gånger.

    Vad jag har förstått så är GBS bara fara för barnet vid förlossningen. Finns alltså ingen anledning att medicinera i förväg.

  • lunagarden

     


    Telis skrev 2010-07-28 12:01:12 följande:
    Nennes länk säger "GBS kan, i sällsynta fall, överföras till fostret under graviditeten och orsaka infektion som kan leda till fosterdöd."

    Tur att jag inte läste det då

    Fast å andra sidan kan en massa sällsynta saker uppstå under en graviditet

    Snaily - vad är det som är komplicerat med din grav? När har du BF?

    Lappis - ska ni adoptera?

  • lunagarden

     


    Lapinette skrev 2010-07-28 15:42:23 följande:
    lunagården - japp, för här blir inga barn gjorda. Har försökt i 4 år, gjort 4 inseminationer, 3 IVF, 2 FET ... stått på huvudet, käkat örter, försökt att hålla mig varm, slutat träna, slutat dricka alkohol, inte gått på A-brunnar ... ja, du fattar nog.

    Ja, tufft måste det ha varit... lycka till!

  • lunagarden

     


    Oupsie skrev 2010-07-28 21:33:39 följande:
    Telis, jag har också upplevt att det gått jättesegt de här veckorna och då "missade" jag ju ändå två veckor... har bara gått och väntat på att få komma förbi vecka 12, även om man insett att hemska saker kan hända ändå . Men idag är det vecka 11+4 eller 11+0 , så nästa vecka går jag in i vecka 13. AM, ja och nu är jag väl lite extra känslig med alla hormoner i kroppen, men maken fick ringa till den privata kliniken för jag blev så upprörd över brist på tid-svaret. Så nu ska vi dit nästa vecka, och sen får vi vänta en vecka till på resultatet eftersom vi gör blodprovet samtidigt. Vi var ju och tog blodprovet förra veckan, men det går inte att använda på den privata kliniken. Jag tänkte fråga här i tråden om siffror och gränsvärden, i de informationspapperna som vi fick stod det ingenting om vad som är bra eller mindre bra siffror. Finns det något bra ställe på nätet att läsa om det?

    Jag hade ett värde som var jättelågt och fick ta om provet direkt efter ultraljudet, behövde dock inte vänta en vecka på svaret, utan det tog bara en dag.

    Provsvaret var lika lågt enligt BM, men det var bara i positiv riktning för det sänkte risken till 1:20000 jämfört med 1:78 som det var innan pga min ålder.

    Det finns ingen riktigt bra info på svenska på nätet om de olika värdena, men googla så finns info på engelska.

    Lycka till!

Svar på tråden Livets toppar och dalar