• _koko_

    Livets toppar och dalar

    ore - Du verkar helt klart ha ett komplicerat förhållande med syrran... Ofta är det väl så att det inte finns några man älskar så mycket och kan bli så arg på som sina närmaste...

  • _koko_

    lunagarden - Inte alls lika länge som många andra i tråden pga att jag fick en diagnos (endometrios) rätt snabbt och gjorde ivf privat (lång historia...). Men det var tillräckligt ångestfyllt och jobbigt ändå. Jag fick diagnosen efter kanske 6 försök, sen några månaders försök till i väntan på operation, sen 5 månaders nedreglering ("konstgjort klimakterium"), sen ivf-försök. Som lyckades, halleluja! Har jag sagt välkommen hem lappis, förresten?? Och telis, apropå ovanstående, har du funderat på preventivmedel nånting? Inte nödvändigtvis för att hindra graviditet utan för att mota endon tänkte jag... Jag funderar som sagt på hormonspiral eftersom det är en låg, lokalverkande dos, tänkte att det kanske funkar bra mot endon?

  • _koko_

    Låter som att din syster har (och behöver) tre mammor...? Knepigt att stå brevid och se någon som står en nära göra om samma misstag gång på gång...

    Nu har jag tömt glaset, ett till eller bingen? Omröstning? Äh, jag bestämer, och det blir, föga förvånande, ett glas till.

  • _koko_

    Men CRAP! Nu tappade även jag alla radbryt (i inlägger före det senaste)! Det blev ju nästan omöjligt att följa!

    vickan - Skönt att höra! Känner inte så många som har det, men det verkar funka väldigt bra eller väldigt dåligt... Inte så mycket däremellan.

  • _koko_

    Dvs om man bortser från endon. Vissa blöder hela tiden och andra, de som spiralen funkar för, blöder inte alls. Och det passar ju oss med endo väldigt bra. Jag är rädd för minskad sexlust och humörförändringar, men enligt uppgift ska risken vara mindre med hormonspiral än med ppiller iaf.

  • _koko_

    Vickan - Åhåå, det var bra info! Jag har aldrig varit orolig för att bli gravid, kan man verkligen förutse sånt??? Fast nu vet jag ju att jag faktiskt KAN på egen hand, så nu är det lite annorlunda.

    Tänk dock att vara 17 år, få endo-diagnos, och få höra att det bästa sättet att "bota" är att bli gravid...

  • _koko_

     


    _koko_ skrev 2010-07-25 21:52:21 följande:
     Tänk dock att vara 17 år, få endo-diagnos, och få höra att det bästa sättet att "bota" är att bli gravid...

    Förtydligar: Det har alltså inte hänt mig, jag fick diagnosen när jag var 28.

  • _koko_

    Hej nenne! Bra att nenne-bebis håller sig, inte dags ännu, tycker jag. Min sambo är världens sämsta på att få ändan ur (läs: han hatar att planera och vill bara göra spontana saker...), så han har fortfarande inte kollat upp om vi kan åka den här veckan. Dvs plötsligt kommer det ett sms som säger att vi är på väg nu, hoppas ni är hemma. Kan bli galen på det ibland, men har lärt mig att kompromissa och välja mina strider. Som med barn mao.

    Hittade visitkortet till min kurator i morse, så nu ska jag maila och boka en tid, och sen får sambon helt sonika följa med.

    Vi blandar hej vilt mellan lunchlåda och att gå ut och äta, det är DYRT att äta ute i sthlms city. Skulle maten vara väldigt bra skulle det kännas bättre, men oftast är det rätt kasst, speciellt i de (turist-) kvarteren jag jobbar.

    Var idag och köpte en toaring till conny. Slog in den i presentpapper (en "packsent" som conny säger), enligt tips från en kompis, men det blev inte alls någon succé, han ville inte ens prova. Får se om vi kanske får börja ta till lite mutor också...
    Det är ju ingen panik att få honom torr egentligen, men det känns som att sommaren är bästa tiden för sånt.

    sweet - Hehe, gissar att vi kommer ha varende minut inbokad eftersom vi båda vill få ut så mycket som möjligt av den här resan, men med det menar jag att en fika med er kommer att ingå i den planen. SHIT, vad jag längtar!!


    EA - Tänk vad härligt när allt är klart, och bra att det känns skönt att vara tillbaka på jobbet! Påminner mig om att jag ska boka en ansiktsbehandling någon av de första dagarna jag jobbar. Det har jag inte varit på sen lillebror föddes. Bra med ett fritt jobb.

    Hmm, hungrig, kanske ska äta något mer än en pannkaka (barnen åt upp resten av pankisarna) och en mugg kaffe till lunch??

  • _koko_

    omsan - Vad jobbigt med makens arbetsgivare! Sånt där ska ju bara funka...


    lappis - Inget nytt under solen så vitt jag vet.


    Och apropå solen så tittade den faktiskt fram nu, härligt!

Svar på tråden Livets toppar och dalar