• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Då påbörjar vi Umeåbrudar 2010 vår tredje tråd där vi diskuterar, frågar och berättar allt som har med bröllop att göra!:)
    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 21:10
    Här är de hittills "registrerade" 2010´s Umebrudar. Är du ny, kopiera namnlistan från den senast upplagda och lägg till dig själv!:)

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3
  • Cuddly

    Är det verkligen ingen som vet något om LumorFoto???


    Åh, jag gläds så mycket för er alla med att det går så bra med bröllopsplaneringen... Än är det länge kvar för mig och min blivande make.

  • Påfågeln

    cuddly: Nä, tyvärr så vet jag inget om dem heller... Har du kollat på deras hemsida? Tänkte att där kan du iallafall få känslan av hur deras bilder är...

  • Björnisarna

    Cuddly: Ni får hålla ut till efter 17juli, då ska jag berätta ;)

  • Påfågeln

    jeanette85: Vi har valt catering. Men det är klart att det finns tusen olika alternativ. Du kan catera från en hel uppsjö av ställen, från vanliga matbutiker till de som specialiserat sig på området. Bäst att söka på "catering umeå" på nätet.

    Sen kan man ju själv göra en buffé, med ett tema som passar er. Kanske en spansk influensa, eller grekiskt, japansk eller norrländsk? Detta är oftast det billigaste sättet... men även mest tidskrävande. Kanske kan ni be om hjälp från en släkting som är duktig på mat?

    Jag väljer att inte styra ditt förstahandsval så mycket genom att säga olika saker om olika firmor.... Men kom gärna tillbaka när du har kollat in dem och då kanske man kan säga mer vad man tycker och tänker om dem???

  • jeanette85

    påfågeln: Tack ja vi har kollat lite olika antenativ och hit och dit. vi gifter oss juh inte förän nästa sommar men det underlättar om man vet vad man vill.

    vi har varit inne på sävargården eller viktor i stor sett hela tiden men sedan började jag tänka till lite ska googla får jag se och återkomma=)

  • Påfågeln

    jeanette85: Det finns även en som inte syns när du googlar catering och det är Åsas kök. Men om du använder det som sökord i samband med umeå så hittar du numret. Hon har tyvärr ingen hemsida, men det går att ringa så mailar hon utbudet.

  • Cuddly
    jeanette85 skrev 2010-06-10 22:42:41 följande:
    påfågeln: Tack ja vi har kollat lite olika antenativ och hit och dit. vi gifter oss juh inte förän nästa sommar men det underlättar om man vet vad man vill. vi har varit inne på sävargården eller viktor i stor sett hela tiden men sedan började jag tänka till lite ska googla får jag se och återkomma=)
    Åh vad jätteroligt att höra. Jag och min fästman kommer nog inte gifta oss förrän .. inte nästa höst men hösten därpå... tror vi. Vi har varit inne på att anlita Sävargården/Viktor för vi har haft så bra kontakt med dem i flera år. Varit där och ätit och diskuterat mat mm. Kan vi hålla kontakt fram över så jag får höra hur ni tycker att ett samarbete inför erat brollop går???
  • Cuddly

    jeanette85: vet så klart att ni säkert inte har bestämt att anlita dem definitivt än... men om ni gör det... snälla låt oss få veta hur det går :)

  • Väntar på något

    Tjoho!


    Nu är vi herr och fru. Helt galet! Vår dag var alldeles magisk och jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle bli så bra. Vädergudarna var dock inte på vår sida så vi fick både rejäl blåst och regn som började precis kl 14 på vigseltiden. Att förflytta sig de 150 meter som det var till kyrkan var definitivt den största utmaningen. Blåsten och regnet gjorde att min fina frisyr var illa ut. Jag lyckades med konststycket att trampa sönder klänningen lite men vad gör det när allt kommer omkring.


    Vigselcermonin var helt underbar. Prästen hade lyckats fånga det som vi tyckte var viktigt och anpassade cermonin precis som vi ville. Svägerskans solosång ("fields of gold" och "evighet" i tolkning av Tomas Andersson Wij) var helt underbar. I vårt lilla kapell behövdes varken mikronfon eller orgel utan hon ackompangerades av ackustisk gitarr.


    Efter festen åkte vi taxibåt till Ulvön där vi åt trerätters bestående av toast skagen, renfilé med lingonsky och hjortronpannacotta. Efteråt flyttade vi till en privat festlokal där vi åt ostar och drack vin. Lite lekar och lite tal förgyllde stämningen ytterligare. Barnens humör var på topp och hela sällskapet hade jättetrevligt. Vi fick fantastiska presenter och massor av gratulationer och lyckönskningar.


    Jag ska berätta lite mer sedan men ni som vill se bilder på klänning, frisyr och bukett kan kolla in fotografens blogg:  gillasfoto.blogg.se/index.html

  • Påfågeln

    Hej allihopa!

    Jag vill ge en varning till Annas fest och mat. Vi hade tänkt ha dem till vårat bröllop... men igår vart det en "dealbreaker".

    För att det inte ska bli fel så tar vi allt från början.

    Vi tog kontakt med Anna och hörde om hon var intresserad av att göra catering till vårat bröllop. "Absolut" blev svaret och glada och förväntansfulla så bestämde vi en dag som vi skulle träffas på och tala mer om vad vi var sugna på.
    Dagen kom och hon dök upp, lite senare än väntat (hon sa att hon blivit uppehållen)
    Mötet gick bra, hon var trevlig och verkade gilla det här med bröllop.
    (Nu i efterhand känns det som att hon gillar pengarna som finns i bröllopsbranschen...)
    Så vi beslöt oss för att anlita henne, mest för att hon verkade glad och trevlig. Dessutom så hade hon en rätt som vi var intresserade av och hon sa att hon skulle ha en bröllopsprovning i mars med flera rätter som hon skulle maila oss om. Mailet kom aldrig, till någon av oss....

    Vi försökte efter detta möte ta kontakt med henne efter vi fått in osa från alla vi bjudit till bröllopet och tänkte att nu är det dags att göra den sista beställningen hos cateringen, så att de vet i tid hur mycket de ska göra av vilka rätter.
    Och visst gick det att nå henne på telefon, men det var alltid något ivägen... så hon hade inte tid. Dessutom så kunde hon inte ringa upp för "det är så lätt att jag glömmer det" Så det var vi som fick ta kontakt med henne och hoppas att hon inte var upptagen just då. 
    Vi ringde henne ett flertal gånger under tre veckors tid och fick nästan truga på henne vårat bröllop. En av gångerna som känns mest värt att nämnas var när hon frågade vilka vi var, vi sa våra namn och då sa hon "ja, ni skulle ha fläskfile/oxfile till maten"
    Nä... det var fel. Inte ens nära till det vi hade tänkt och sagt till henne tidigare att vi ville ha.
    Lite smått sura vid detta laget så kom tidpunkten då jag var tvungen att ha provsmakningen på en gång (detta var efter vi hade bett henne att höra av sig till oss efter det vi hade ringt så många gånger, men hon hade inte hört av sig på en vecka ändå...)

    Nåväl, hon sa att det skulle gå att ordna med provsmakning på söndagen klockan fyra (vi sa att hon fick ta tiden som passade bäst för dem) Söndagen kom... vi åkte till deras lokaler för att smaka på våran bröllopsmeny... men hon var inte där. 
    Hon hade glömt/inte skrivit upp att provsmakningen skulle vara då. Detta var för oss ett stort problem då jag skulle iväg jobb på annan ort fram till bröllopet, vilket vi hade varit tydliga med att säga till henne.

    Men tydligen var inte det så viktigt. Så, arga, och då menar jag riktigt arga så sa vi till henne över telefon att hon fick höra av sig till oss nästa dag (vilket är idag) om hur vi ska lösa den uppkomna situationen. Ja, hon sa att hon skulle ringa... Och nu sitter man här klockan halv tolv på natten och hon har fortfarande inte hört av sig.

    Vi tycker att det är en fruktansvärt dålig stil då man har tänkt anlita ett företag för tiotusentals kronor och de inte en hör av sig till kunden eller ens skriver ner vilka önskemål kunden har... serviceminded helt enkelt. Utöver att hon tar betalt för att personal ska finnas på plats (350kr/h) så tar hon dessutom betalt för att de ska utföra vissa arbetsuppgifter, så som att diska! Det om något är ocker!

    Vi vill avråda alla från att använda sig av detta företag "Annas fest och mat". Nu har vi hittat ett mycket bättre alternativ där man inte behöver jaga efter den man tänker anställa och inte behöver betala ockerpriser, eller få dåligt bemötande. Ni är värda mer...

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3