• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Då påbörjar vi Umeåbrudar 2010 vår tredje tråd där vi diskuterar, frågar och berättar allt som har med bröllop att göra!:)
    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 21:10
    Här är de hittills "registrerade" 2010´s Umebrudar. Är du ny, kopiera namnlistan från den senast upplagda och lägg till dig själv!:)

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3
  • Påfågeln

    Jag tycker inte att Kjellins är värd ståhejet som det har fått. När vi först kom in så fick vi titta på ringar och de var jättetrevliga. Men vi hade lite mer specifika önskemål om hur vi ville att designen skulle se ut på ringarna. Jo... sa de att de skulle kolla upp några saker och sedan återkomma med ett kostnadsförslag. Vi väntade över en månad och inget svar. Till slut så ringde vi upp och då sa de att de skulle höra av sig till veckan. Vilket de inte gjorde. Sen när vi återigen var tvungna att ringa upp så hade priset blivit skyhögt.

    Ett tips till alla som ska gifta sig i Umeå. Kolla upp städer runt omkring, så som skellefteå, ö-vik. Vi hittade en som kunde göra båda våra ringar för hälften av vad vi skulle ha betalat för dem här i Umeå. De är lite väl stora på sig... guldsmederna här i Umeå...

  • Pälsboll

     


    Väntar på något skrev 2010-05-03 15:07:43 följande:
    Pälsboll: Vad duktig du är!!! Jättefin slips och sjal

    Tack :D

  • Cuddly
    Pälsboll skrev 2010-05-03 13:01:38 följande:
    Ja vi har ju sista osa datum 1 juni, så än har dom ju ett tag på sej... men jag sa iaf till mamma igår att påminna sina syskon å så.Tror vi slänger iväg en påminnelse när det är 2 veckor kvar.Idag har jag iaf bokat tårtställning :)Det blir på Finas.Jag har tidigare ringt till tre konditorier, men ingen av dom har sugarpaste, som vi vill ha. Men så slängde jag iväg mail till några, bl.a Finas som jag även hade ringt till tidigare. Hon som svarade på mailet frågade bagarna och fick till svar att dom hade visst sugarpaste. Så jag ringde dit idag och sa att jag haft mailkontakt, hon jag pratade med kollade med bagarna igen och det var inga problem att få sugarpaste istället för marsipan :)Men jag tycker det är lite dåligt att dom säger att dom inte har det när jag ringde och frågade första gången...Så nu återstår att komma på vad vi vill ha i tårtan. Vi hade lite funderingar på chokladmousse och jordgubbsmousse, för choklad och jordgubbar brukar väl passa ihop...Och igår gjorde jag klart en sjal som jag ska ha på mej och sydde en slips åt sambon.Ska lägga in dom i mitt album om ni vill kika :)
    Är det någon som är nötallergiker? Har en dödligt allergisk bror som inte får få i sig nötter... så det skulle ju vara underbart om Finas kan göra helt nötfritt!
  • Pälsboll

     


    Cuddly skrev 2010-05-04 11:57:49 följande:
    Är det någon som är nötallergiker? Har en dödligt allergisk bror som inte får få i sig nötter... så det skulle ju vara underbart om Finas kan göra helt nötfritt!

    Nja, sambon är lite nötallergiker, men han brukar äta nötter ändå. Men vi vill ha sugarpaste bara för att det är mycket godare än marsipan {#lang_emotions_smile}
    Men eftersom man får välja fyllningar helt själv på Finas så borde det väl kunna ordnas utan nötter.

  • Väntar på något

    Idag har jag varit på konsultation hos Holmsunds blommor. Bestämde mig för en rund bukett bestående av 2 olika sorters rosor i rosa nyanser. Priset landar på 1300-1500 kr. Någon annan som beställt bukett?

  • Björnisarna

    Väntar på något: Vi ska till Holmsunds blommor nästa vecka och beställa blommor, ska också ha en rund/bollbukett med rosa rosor!:)

  • Cuddly

    Oj vad kusligt tyst det har varit här ett tag. Hoppas att blomsterresan gick enligt förhoppningarna ;)

  • Björnisarna

    Jag håller med..har vekrligen varit lungt här ett långt tag nu! Är alla så upptagna av planering månne?


    Vi var och pratade med prästen igår. Satt där i 2timmar! Han kändes iaf jättebra och jordnära och sa att vi fritt får välja låtar som vi vill ska spelas och ha hatt i kyrkan om vi vill, osv. SÅ nu är vi glada och nöjda :) Ska träffa han en gång till innan vigseln och gå igenom ceremonin (genrep) :)


    Vi har också beställt bröllopstårtan nu! Det blir chokladmoussetårta med massa färska jordgubbar från Ica Maxi, vi ska ha en honörstårta på 6 bitar och sen chokladbakelser till gästerna, tror dte blir toppenfint och bra!:) Ställningen får vi också låna på köpet då.


    Holmsund blommor ska vi besöka på lördag för konsultation och vi kommer också beställa blommorna till bröllopet då, om allt går som planerat.


    Hotellet är bokat, det blir jacuzzisviten på Hotell Aveny!:)


    På söndag ska jag troligtvis och träffa Emma på Red & Black för planering av håret och sminket för den stora dagen. Har också bokat färgningstid på Clip inför bröllopet!:)


    Sista OSA är 30maj och det är väl ett 30-tal svar vi fortfarande väntar på.. spännande! Vi ska också bestämma psalmer, beställa mat/dryck, ring.. annars är nog det mesta klart :) Köpa dekorationer och beställa vigsel/festhäften har vi också kvar än. Sen väntar vi besked från PRV då vi skickat in tre nya förslag på efternamn vi kan tänka oss, jättenervöst!!


     


    Hur går det för er andra? Uppdateringar nu, tack!;)

  • Väntar på något

    En månad kvar för oss nu. Igår var jag hos Änglalikt och provade klänningen. Den var jättefin och nu ska den bara kortas lite innan jag får ta hem den. Ringen är klar, buketten är beställd och den 24:e har jag konsultation på Red&Black.


    Veckan som gått har vi grejat mycket med musiken. Solosången har varit klar sedan förlovningen i princip men nu var det dags att bestämma psalmer och in & utmarsch. Efter lite diskussion med kantorn har vi äntligen bestämt oss. Psalmerna blir: "en vänlig grönskas rika dräkt" och vigselvarianten av "den blomstertid nu kommer". In blir det mendelsson och ut blir det "visa vid vindens ängar".


    Menyn är i princip klar också. Det blir mest troligt en toast skagen till förrätt och renfile till huvudrätt. Till efterrätt blir det hjortronpannacotta.


    Just nu funderar jag lite på smycken. Min klänning har halterneck så jag tycker inte riktigt att det passar med halsband  men ändå vill jag ha lite "bling bling". Funderar på att satsa på något i håret istället. Någon som bestämt sig för smycken?

  • Pälsboll

    Min klänning är så gott som klar, ska bara fållas upp och sättas fast en liten dekoration.
    Sambons väst är oxå så gott som klar, den ska bara ha ett sånt där spänne på ryggen.
    Jag har skor, det har inte han.
    Bokat tåra på Finas, men vi har inte kommit fram till vad vi ska ha än.
    Vi har bestämt frisör, men inte bokat tid för konsultation för jag har inte fått mitt schema över juni än.
    Mamma och moster fixar festprogram.
    Sambons jobbarkompis ska sjunga och spela en låt i vigseln, så han håller väl på komponera ihop den, om han inte är klar...
    Vi ska provsmaka mat nån gång i maj, men vet inte när för cateringen har inte hört av sej än.
    Fotograf är bokad, men vi har inte diskuterat detaljer än.
    Vi har inte pratat med vigselförrättaren än om vad hon ska säga.
    Föresten, vigselförrättaren är sambons mammas chef och hon kommer ursprungligen från mina hemtrakter så min mamma och pappa vet vem hon är. Det hade vi ingen aning om, vi bara valde hon för hon såg trevlig ut.
    Lite roligt att världen är så liten.{#lang_emotions_tongue_out}
    Vi har bokat transport åt gästerna, och kanske en veteranbil åt oss. Veteranbilen är på sambons ansvar så jag vet inte riktigt vars vi ligger till på den punkten...

    Man kan nog sammanfatta det hela med att vi är halvklar med allt {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3