• Björnisarna

    Umeåbrudar 2010 del 3

    Då påbörjar vi Umeåbrudar 2010 vår tredje tråd där vi diskuterar, frågar och berättar allt som har med bröllop att göra!:)
    Välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-30 21:10
    Här är de hittills "registrerade" 2010´s Umebrudar. Är du ny, kopiera namnlistan från den senast upplagda och lägg till dig själv!:)

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrkan

  • Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3
  • Cuddly

    Hallå... Tänkte höra mig för om fotografer. Hittade till LumorFoto.com och tycker att de verkar väldigt bra till rimligt pris. Nu undrar såklart jag och min Man 2 B om vi känner någon som anlitat dem eller om ni själva har anlitat dem... Vad tycker ni? Hur har de varit?

  • Pälsboll

    Idag har jag å sambon bokat tid för provuppsättning och beställt bröllopstårtan.
    Tårtan blir chokladsockerkaka, smörkräm, chokladmousse, jordgubbsmousse och sockerpasta.
    Åsså var vi in på blomaffären och kollade in lite rosor. Hittade en sort som var jättefin, så 5 juli ska vi ringa dit och säga att vi vill ha dom så beställer dom.

  • Björnisarna

    Vi hade sista OSA datumet i söndags och än är det en handfull som inte svarat, folk vi nästan från början räknat med inte ska komma så dte var föga förvånande dock.. Men vi som från början hela tiden trott av vi blir max 50personer är nu uppe i 80!! Nästan ingen vi bjudit bor i Umeå så vi trodde inte att så många skulle ha möjligt att komma, helt otroligt!:) Otroligt glada är vi! Vi bjöd 98personer så vi har inte fått såå många nej :)


    Cuddly: Aldrig hört om de men vi har anlitat Anna Thurfjell som jag bara hört massa bra om! Kika in på www.annathurfjell.se


    Pälsboll: Vart ska ni beställa blommorna å tårta ifrån?


    Vi fick ett efterlängtat brev från PRV idag också.. efter att ansökt om massa nya efternamn som vi fått avslag på pga att de var för lika andra, m.m, har vi idag fått ett besked om att ett efternamn vi ansökt om att få nu ska kunggöras! Så om ingen klagar på det under den månaden den ska kunggöras så får vi heta så, hoppas hoppas!:) Förstår dock inte hur vi ska göra med hindersprövningen då kunggörelsen är klar 7 juli och vi gifter oss den 17juli! Iiih, måste nog ringa skatteverket och rådfråga... :S

  • jeanette85

    hej hej har inte varit inne här på väldigt länge Kul att alla är på G. Vi har juh ett år till innan våran stora dag men det är juh som sagt skoj att följa er i er planering.

    Björnisar: Ja vad åkte de i. Ett par åkte i en cab såg lite bökigt ut för Bruden, Ett par åkte vit lommo=) väldigt snyggt enligt mig. Ett par försvann med sällskapet gåendes. vet ej om de skulle upp till "Fyrkanten" och de sista kommer jag inte ihåg...

  • Pälsboll

    Björnisarna - Blommorna köper vi på blomaffären i stan, som jag inte kommer ihåg vad den heter... mitt emot biblioteket är det väl...
    Tårtan beställer vi från Finas, dom enda som verkar kunna ha sockerpasta istället för marsipan :)

  • yellowrock

    13 februari, Elbe Helena Elisabeths kyrka
    20 Februari, CarolineL, Helena Elisabethkyrkan
    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    12 juni, Väntar på något, Trysunda kapell, höga kusten
    12 juni, HannaoMarkus, Strömbäcks kyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    26juni yellowrock, Carlskyrkan
    10 juli,Tjorven81, sankt Mikaels kapellet i Vindeln
    10 juli, Blivande fru B. Svedjans kapell i Tavelsjö
    17 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka
    14 augusti, björkarna, Backens kyrka
    21 Augusti Pilan, Helena Elisabethkyrka
    4 September Fru Selin, Smedjans kapell i Tavelsjö

  • Väntar på något

    Va skoj att det händer så mycket här. För oss är det ju bara 9 dagar kvar nu så det mesta är klart. Vi har fått klart med menyn nu och det blev dyrare än vi tänkt. Vårt kuvertpris blir 540 kr/st exklusive dryck. Med dryck inräknat hamnar vi på ca 800-900 kr/kuvert.


    Vår meny blir skagentoast till förrätt, renfile med lingonsås till huvudrätt och hjortronpannacotta till efterrätt. Är jättenöjd med menyn och hoppas att vi kan sitta ute som planerat.


    Mina största orosmoln just nu är att vi ska bli sjuka eller att prästen ska bli sjuk. Vår präst är ensam i sin församling hela sommaren p.g.a. att den andra prästen blivit avstängd. Ni kanske har hört talas om händelsen i Bjästa som debatterats flitigt på TV. Det är vår församling så prästen som figurerat i media har blivit avstängd och därför är belastningen på övrig personal rätt hård.


    Imorgon ska i åka ner och träffa prästen för att diskutera upplägget på vigseln. Vi har bestämt oss för psalmer och in och utmarsch. In blir det "mendelsson" och ut blir det "visa vid vindens ängar". Psalmerna blir "en grönskas rika dräkt" och "den blomstertid" med vigseltext. 


    Jag väntar på att ändringssömnaden på klänningen ska bli kvar och gravyren på ringen. Resten d.v.s. naglar, hår o.s.v. är också bokat.


    Mannens och sonens kläder är klara och buketten beställd. Borde inte vara så mycket mer nu. Nu ska jag bara njuta av veckan som är kvar. Lite bröllopsnerver känner jag av men än så länge är det lugnt


    Jösses, vilken monolog det här blev. Om en dryg vecka när jag är lyckligt gift ska jag försöka skriva lite mindre egocentrerade inlägg och koncentrera mig på hur det går för er andra. Men för tillfället är jag så uppslukad av min egen planering att jag har svårt att tänka på annat. Ha det bra!!!

  • Björnisarna

    VÄntar på något: Oooh, vad härligt och inte ha så lång tid kvar! Gud vad det måste pirra i magen!!:) Jag har inte hört vad prästen gjort i Bjästa?? Berätta! Nyfiken :) Tur att ni fått präst iaf när de bara är en! Menyn lät smarrig :) Vi ska också ha ren som varmrätt! Njut de sista dagarna nu!!!:D


    yellowrock: Välkommen! Kul att du ska gifta dig i kyrkan alldeles intill vart vi bor :)


    Pälsboll: Oki, vad får ni betala för blommor/tårta?!:)

  • jeanette85

    hej hej måste fråga Vänta på något och er andra gör ni maten själv eller är det "beställd" I sånna fall var ifrån?????

  • Cuddly
    Björnisarna skrev 2010-06-02 21:22:19 följande:
    Vi hade sista OSA datumet i söndags och än är det en handfull som inte svarat, folk vi nästan från början räknat med inte ska komma så dte var föga förvånande dock.. Men vi som från början hela tiden trott av vi blir max 50personer är nu uppe i 80!! Nästan ingen vi bjudit bor i Umeå så vi trodde inte att så många skulle ha möjligt att komma, helt otroligt!:) Otroligt glada är vi! Vi bjöd 98personer så vi har inte fått såå många nej :) Cuddly: Aldrig hört om de men vi har anlitat Anna Thurfjell som jag bara hört massa bra om! Kika in på www.annathurfjell.se Pälsboll: Vart ska ni beställa blommorna å tårta ifrån? Vi fick ett efterlängtat brev från PRV idag också.. efter att ansökt om massa nya efternamn som vi fått avslag på pga att de var för lika andra, m.m, har vi idag fått ett besked om att ett efternamn vi ansökt om att få nu ska kunggöras! Så om ingen klagar på det under den månaden den ska kunggöras så får vi heta så, hoppas hoppas!:) Förstår dock inte hur vi ska göra med hindersprövningen då kunggörelsen är klar 7 juli och vi gifter oss den 17juli! Iiih, måste nog ringa skatteverket och rådfråga... :S
    Super nyfiken! Vad blir efternamnet? :)
Svar på tråden Umeåbrudar 2010 del 3