Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Vi fortsätter blanda och ge

    Vickan, alla hjärtans är väl så där, helt OK men annars får han ju fira två gånger?

    Astrid fick ju ett rätt bra datum, 100110, förresten.

  • BrudSommar2006

    Jaha, en stor dag idag, vitamin-droppar till Astrid som fyller en månad och Iris namnsdag. Fast "firar" gör vi med mina föräldrar som kommer hit på fredag istället.

    Vickan, usch vad trist (och olämpligt!) med förkylning just nu, stackare.

    Några mattips har jag inte för Iris är otroligt kräsen och alla barn är ju dessutom olika men Iris äter bara mat i bitar, inget ihopmosat och ingen sås. Av den anledningen går fil, gröt, köttfärssås, grytor osv bort helt. Korv går bäst men man måste skala den, även korv utan skal har ju en hårdare yta som hon tycker är skal. Frukost är smörgås. Lustigt nog vill hon ibland ha yoghurt (om det är en apa på förpackningen) och potatismos går bra, i alla fall lite.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, imorse var Iris så jäklig mot maken, slog, sparkade och skrek, att jag tror att han snarare önskar sig en 18-åring redo att flytta hemifrån! Jag tror att han är ordentligt trött på att ta skit från henne och det slutar ju i princip varje morgon med att jag får avbryta min morgonsömn med Astrid och gå ner och ta hand om henne för egentligen är det ju bara mamma som får göra...

  • BrudSommar2006

    Nenne, ja det blir kaos även när jag inte är med tyvärr.

    Nu ska ju maken vara hemma på fredagar för att göra saker med henne när hon inte får vara på dagis men det är ju inte säkert att hon uppskattar det ens och det slutar ju ofta med elände för honom i alla fall tyvärr. Så det är inte så att hon vet att jag förr eller senare kommer för hon bråkar med honom även utan att jag är med. Ibland tycker hon ju att det är jättekul och då tror man att det vänder och sedan blir man besviken när det händer igen, ja ni vet. Bvc vet ju om att hon är jobbig men det finns nog ingen snabb fix tyvärr.

  • BrudSommar2006

    På Expressens Allt om barn-sajt har de en artikel typ Funderar ni på ivf? Har ni verkligen provat allt, prova det här först. Klickar man på den får man tips som ha kul, slappna av, ta prover osv. Eeehhh?

  • BrudSommar2006

    Cicci, det är troligt att du är bättre på mutor än vi men vi försöker i alla fall!

  • BrudSommar2006

    Cicci, hoppas att alvedon-tricket fungerar.

    AM, det kan ju hända att det krävs längre tid, inte för att jag tror att maken ser fram emot flera dagar i sträck ensam med Iris...

  • BrudSommar2006

    Oj vad ni har hunnit skriva, får läsa ikapp sedan.

    Är det fler än jag som fått mejlet med nyhetsbrevet från Growinpeople? I alla fall så är rubriken "Barn är inga hundar som ska lära sig lyda" och det lät ju intressant, bara det att ingenstans i artiklarna i mejlet hittar jag någon referens till detta.

    Nu har jag köpt rosa blommor till Iris namnsdag, skalat potatisen till middagen, fått Iris i säng eftersom hon vägrar sova på dagis och alltid somnar i saccosäcken i vardagsrummet när jag hämtat vid fyra, och gjort en marängkaka på den överblivna äppelkompotten, pust.

    Telis, jag tänkte aldrig på att börja med dropparna efter fyra veckor, då kunde jag ju börjat i söndags, men förhoppningsvis går det bra att börja idag med!

  • BrudSommar2006

    Telis, jag vet inte hur stor Astrid är nu för vi har inte varit iväg och kollat, borde kanske ta tag i det nästa vecka. Fast jag kan inte tänka mig annat än att hon vuxit ikapp så maken har börjat använda selen. Jag ska prova den också nu när Iris har börjat vara hemma på eftermiddagarna, första dagen idag.

    Jag upptäckte förresten att flera omlottbodysar i 56 jag fått från Lindex inte är större än de vi redan har i 50 från Babyland så nu gäller det att använda dem innan de blir för små. Jag vet inte om de var små redan från början eller om de har krympt i tvätten för jag kollade ju inte innan jag tvättade dem, tvättar allt innan jag sätter på henne det.

  • BrudSommar2006

    Cicci, oj, stackars lilltjejen! Vilken otur, och just nu också. Alvedon på läppen också kanske?

    Iris bråkade så med maken imorse om att hon absolut inte skulle sätta på sig en blöja att hon fick gå till dagis med ena knogen blodig, har ingen aning om hur det gick till!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge