• Martinaa

    JUNI 2010 nr 4

    Då var det dags för en ny tråd för alla oss som ska stå brud i juni 2010. Vi är på rätt sida nyåret och nedräkningen har börjat på allvar! Häng med, gamla som nya juni-brudar och diskutera, tipsa, peppa och älta tillsammans!

    Här är en datumlista med oss alla:
    www.martinaa.se/juni.asp
    För att bli upplagd på listan, säg bara till mig, Martinaa här i tråden så lägger jag upp dig så fort jag kan. Komplettera gärna med information om dig själv om du har lust!

    Okej, då kör vi!

  • Svar på tråden JUNI 2010 nr 4
  • miaik

    GrodanoJag2010:

    Jag kommer att ha en rund bukett, har nån slags aggression mot droppformade... Haha. Nä, men jag vet inte vet, jag har aldrig gillat nån droppformad jag sett.

    Vet inte om det var så bra svar men.. :)

  • GrodanoJag2010

    hmm.. rund bukett är ju vanligast.. hehe
    Jag har ju sett droppformade jag gillade lite. men det har alltid varit fel sorts blommor (då jag "snöat" in mig på vita rosor och hortensia) ;)
    Jo då.. ett svar är bättre än inget alls..tack tack =)


    miaik skrev 2010-02-11 09:41:15 följande:
    GrodanoJag2010:Jag kommer att ha en rund bukett, har nån slags aggression mot droppformade... Haha. Nä, men jag vet inte vet, jag har aldrig gillat nån droppformad jag sett. Vet inte om det var så bra svar men.. :)
  • Plutten2010

    Faktiskt så började vi igår planera för en träff med floristen så nu snurrar huvudet rejält. =) Jag har iaf kommit fram till att jag vill ha en handbunden bukett som inte är vare sig rund eller droppformad. Gillar när man ser stjälkarna. Såg en perfekt i Amelia Brud o Bröllop som är en het kandidat.


    GrodanoJag2010 skrev 2010-02-11 09:12:48 följande:
    Någon mer än jag som sitter och funderar på blommor??ska man ha droppformad eller rundbunden tro??
  • Bettertogether

    Jag tar definitivt hans namn! Det har jag varit tvärsäker på hela tiden :) Jag vill heta samma som min man, och han har dessutom ett fint tyskt namn ^^

    Brudbuketten ja... den funderar jag på hela tiden tror jag.. :P Dropformad blir det iallafall, jag har gjort så många runda att jag tröttnat lite på dem ;) Nä, men droppformad passar perfekt till min klänning också. :)

  • GrodanoJag2010

    Ok. jag är väldigt kluven som sagt. Vill ju ha en med blå hortensia och vita rosor. MEN jag vill inte att det ska bli "för mycket".
    Har gjort om en klänning från millys där jag valt mellanmörk blå istället för rött och vita broderier (finns i mitt fotoalbum) ;)

  • Bettertogether

    GrodanoJag2010: Jag tror faktiskt att en rund bukett skulle passa bättre till din klänning! Klänningen är så speciell i sig själv att en droppformad skulle förstöra formen. Nej kör på en rund! Sen går det väldigt bra med hortensia och vita rosor! Vill du ha den i skaft då eller som en vanlig bukett?

  • Bettertogether

    Nu har vi fått första responsen på inbjudningskorten! ^^ De flesta vet ju om våra planer redan, men det är ändå roligt att höra att de kommit fram :) Det är mest m2b's vänner som inte vetat om det, så därifrån hoppas vi på överraskande reaktioner ;)

  • GrodanoJag2010

    Ok. Tack! =)
    definiera "vanlig" bukett??
    menar du oasis eller med sikes band runt?


    Bettertogether skrev 2010-02-11 12:53:50 följande:
    GrodanoJag2010: Jag tror faktiskt att en rund bukett skulle passa bättre till din klänning! Klänningen är så speciell i sig själv att en droppformad skulle förstöra formen. Nej kör på en rund! Sen går det väldigt bra med hortensia och vita rosor! Vill du ha den i skaft då eller som en vanlig bukett?
  • Bettertogether

    Alltså en vanlig spiralbunden bukett... som är bunden på samma sätt som vanliga buketter som säljs i butiken :)

    Fördelen med buketter i plastskaft är att de har tillgång till vatten hela dagen, medan spiralbundna buketter måste ha en vas med vatten att stå i. Sedan finns det också "traditionell teknik", eller "stiftade" buketter, där man tar bort blommans skaft och gör nya av järntråd och floratejp. Då har de också tillgång till vatten hela dagen (iom att man sätter våt bomull innan man tejpar.). Men jag har tyckt att buketter i skaft är mest praktiska och snygga (jag har inte gift mej fler gånger, men jobbar i branchen :P). Man kan gömma undan plastskaftet med sidenband eller sätta riktiga blomstjälkar utanpå. :)

  • GrodanoJag2010

    aahh.. det var så du menade.. lägger upp en bild på det jag tänkt mig på ett ungefär =)(bara för skojs skulle)

    Det blir nog i hållare. Vill ju inte få vatten på klänningen. ;p
    Det var någon som pratade om hur stor buketten ska vara i diameter. Vet du vilken storlek som är vanligast?
    Har sett att de använder det mycket i usa..


    Bettertogether skrev 2010-02-11 13:10:25 följande:
    Alltså en vanlig spiralbunden bukett... som är bunden på samma sätt som vanliga buketter som säljs i butiken :)Fördelen med buketter i plastskaft är att de har tillgång till vatten hela dagen, medan spiralbundna buketter måste ha en vas med vatten att stå i. Sedan finns det också "traditionell teknik", eller "stiftade" buketter, där man tar bort blommans skaft och gör nya av järntråd och floratejp. Då har de också tillgång till vatten hela dagen (iom att man sätter våt bomull innan man tejpar.). Men jag har tyckt att buketter i skaft är mest praktiska och snygga (jag har inte gift mej fler gånger, men jobbar i branchen :P). Man kan gömma undan plastskaftet med sidenband eller sätta riktiga blomstjälkar utanpå. :)
Svar på tråden JUNI 2010 nr 4